USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Kral Şakir Fiber Games ile dünyaya açılıyor

Oyun ekosisteminin ehemmiyetli aktörleri ortada arazi meydan Fiber Games'in müessis ortaklarından Faruk Akıncı, geçmiş oyunları Kral Şakir: Macera Adası'nı, dünyanın 154 ülkesinde listelere giren Weld it 3D'yi ve markanın ortaya depar belgesi öyküsünü anlattı. Önceliklerinin

Kral Şakir Fiber Games ile dünyaya açılıyor
22-04-2022 17:29
Faruk Akıncı, Sinan Akkol ve Volkan Turan kabilinden 2018 senesinde kurulan 3A Yapım ve Yazılım Danışmanlık Şirketi içerisinde arazi meydan Fiber Games, hile ekosisteminin nice dalında istihsal karşılayıcı müşterek marka. YTÜ Yıldız Teknopark girişimleri ortada arazi meydan Fiber Games'in öyküsünü markanın müessis ortaklarından Faruk Akıncı anlattı. Hem kendisinin bununla beraber ortaklarının etraflıca zamandır hile dünyasının zarfında bulunduğunu tamlayan Akıncı, “Bu işe geçmiş başladığımızda piyasada satılan hile yazılımlarının yüzdelik 95'i korsandı. Henüz oluşuk müşterek ekosistem yoktu, piyasanın kazançlı karşılığını bırakın sosyokültürel müşterek karşılığı caba yoktu. Oyun piyasası dediğimiz devir âlem bizlere uzaylı gözüyle bakıyordu.

O zamanlarda hile geliştirmenin, iş geliştirmenin müşterek eğitimi bulunmadığı düşüncesince tığ şahıs kendimizi yetiştirdik. Bunun yurtdışında da örnekleri böyle. Çok uluslu, çecik açıkça kuruluşların müşterek numara ve ikinci kuşak yöneticilerine baktığınız devir bütünü alaylıdır. Çok iri müşterek bölümü o şirketin çekirdeğinden yetişmiştir ve ya en madun kademesinden en üstüne üstlük genişliğinde çıkmayı başarmıştır. Bizim düşüncesince de gidiş az buçuk hakeza oldu. Kendi kendimizi yetiştirdik, küresel network'ler yaptık, aşırı çalıştık, aşırı yanıldık.” dedi.

“Taşınabilir vasıtaların gelişmesiyle oyuna ulaşım kolaylaştı”

2006 senesinde hevesli namına hile sektörüne engelleme bulunduğunu tamlayan Akıncı, GameX Fuarı'nın, ODTÜ'deki hile ihya ve canlandırma teknolojileri ön gurk merkezinin kurucuları ortada arazi alırken, Bahçeşehir Üniversitesi'nin BUG Laboratuvarının kuruluşuna da dayanak noktası bulunduğunu tabir etti. Oyunun eğitimle bağdaştığı noktaları “işin ekecek kısmı” namına niteleyen Akıncı, “İlk başlangıçta ön gurk merkezine başvuran kuruluşların aşırı iddialı çıkışları vardı. Biz az buçuk kontrollü gitmeye çalışıyorduk zira işin öbür tarafında envestisman meydana getirecek muhatap bulmada müşkül çekiyorduk. İletişim kuramıyorduk, oyunun kesinlikle müşterek ticari ekosistem durumuna gelebileceğini anlatmakta zorlanıyorduk.

Günümüzde ise aktör terimi anne hareket müşterek bir vaziyete geldi. Taşınabilir cihazların gelişmesiyle baş başa bundan sonraları şahısların oyuna erişimi aşırı şimdi bedava müşterek çözüm aldı ve bu gidiş pazarı aşırı büyüttü. Türkiye'de de 2007 sebebi ile popülerleşmeye başlamış bulunan parasız oyunlar hem oyunlara erişimi kolaylaştırdı, bununla beraber piyasada, şahısların birbirlerine dirlik savaşım edebilecekleri oyunların artmasını sağladı. Bu gidiş hem aktör sayısını, bununla beraber pazarda adam başına oyuna harcanan paranın artmasını sağladı. Ücretsiz hile sayısının artmasıyla enine boyuna faziletkâr miktarda seyreden deniz hırsızı yazılımların sayısı da azaldı.” niteleyerek konuştu.

Faruk Akıncı Fiber Games'in ortaya depar belgesi periyodunu ise şu biçimde anlattı:

“Hayalimde daima müşterek hile stüdyosu ihdas etmek vardı. Üretilmiş müşterek oyunun pazarlamasına, iş geliştirmesine değil de müşterek istihsal ekosistemi peydahlamak hayalimdi. Ortağım Sinan Akkol'un da müşterek hile stüdyosu ihdas düşsel vardı ki kendisi hile gazeteciliğinde bu işin duayeni. 2018'in Nisan ayında 3A Yapım ve Yazılım Danışmanlık Şirketi'ni kurduk, Fiber Games de bu şeriklik altındaki markamız, zahirî yüzümüz oldu. Daha sonraları Crytek İstanbul'u senelerce yönetmiş Volkan Turan aramıza katıldı. Kral Şakir projesiyle baş başa hayalimiz düşüncesince geçmiş adımı atmış olduk.”

Kral Şakir dünyaya açılıyor

Piyasaya çıkışımız Kral Şakir: Macera Adası ile bulunduğunu tamlayan Akıncı, “Bu projeye önceden aşırı skeptik yaklaştık. İlk mukaddema bebek oyunu etme düşüncesi aşırı alımlı gelmedi. Ancak emektar Leman tayfasının bu çizik filmi yaptığını ve kendine başmaklık müşterek nükte anlayışını bulunduğunu görür görmez bu gidiş aşırı hoşumuza gitti. Kral Şakir'in çabucak ufaklıklara müteveccih müşterek bellik olmadığını gördük. Kral Şakir'in kitaplarını okuyup, çizik filmlerini izlemeye başladık ve böylelikle bu oyunu hazırlamaya değişmeyen verdik. Oyunu geçmiş kurguladığımızda başlayıp nihayetlenen müşterek hikayesi vardı. Oyuncu oyuna başlayıp müşterek müddet sonraları bitirecekti.

Bu sebepten dolayı geçmiş kurguyu çöpe attık ve esasen yine oynanabilir müşterek bina geliştirdik. Kral Şakir Macera Adası oyunu Kral Şakir evreninin biricik resmi oyunu. Kitapların, çizik dizinin öyküsünü izleme ediyor. Biz oyundaki bütün seviyelere değişik müşterek mekanik koyduk. Her bölümü açtığınızda algoritma o bölümü yeniden yapıyor ve ayrımsız bölümü oynamıyorsunuz. Yüksek adet mantığı oluşuyor. Oyunumuz çıkmış olduğu kabilinden ferde chart'lara girdi ve aşırı kalburüstü oldu. Oyunu çabucak Türkiye'de yayınladık fakat Cartoon Network'le baş başa benzeyen sürede mukaddema MENA Bölgesi'ne şimdi sonraları da Kuzey Amerika'ya açmayı düşünüyoruz” dedi.

“Weld it 3D ile dünya listelerine girdik”

Türkiye'de hyper-casual iş modelinin patlamasıyla çabucak stüdyolarında kendileriyle idman talip evcil ve ecnebi yayıncılar görmeye başladıklarını dile getiren Akıncı, “Bu esnada Rollic ile tanıştık. Hyper-casual bizlere ecnebi müşterek modeldi. Bu sebeple mukaddema tehditlere, risklere baktık ve bütün bu incelemelerin arkası sıra Rollic ile anlaştık. Uzunca müşterek zamandır kendileriyle akıbet aşama dişi müşterek iş birliğimiz var. CPI (kullanıcı maliyet testi) rekoru kırarak geçmiş liste başı oyunumuz bulunan Weld it 3D'yi çıkardık. Oyunumuz piyasanın en etraflıca müddet canlı hyper-casual oyunlarından birisi beli ve Amerika'nın başı çekmiş olduğu 154 ülkede listelere girdi. Hyper-casual hile gerçekleştirmek şimdi bedava fakat çetin ve ehemmiyetli bulunan kalburüstü müşterek hyper-casual geliştirebilmek. Yüksek prodüksiyonlu müşterek projeye başladığınız devir müşterek alışveriş analiziniz var, oyunun kimlere seslenme edeceği aşağılık üst belli, şimdi öngörülebilir, hyper-casual'da ise münteha yok.” niteleyerek konuşmasını sürdürdü.

Yeni hile fikirleri düşüncesince Fiber Jam, mentorlük desteği düşüncesince Game Dev

Sadece müşterek hile stüdyosu olmadıklarına, hile ekosisteminin rastgele dalında istihsal yaptıklarına ilgi çekici Akıncı, “Şu anda kestirmece 100 bin insan kabilinden izleme edilen Disket Kutusu isminde müşterek podcast serimiz var. Bunun haricinde hile düşüncesi bulmanın öneminden yola çıkarak Fiber Jam isminde müşterek düzenleme düzenliyoruz. Rollic ile yürüttüğümüz bu projede rastgele sayaç 90-100 arası hile düşüncesi almaktadır ve seçtiğimiz fikrin yayınlanabilir bir vaziyete gelmesini sağlıyoruz. Oyunun kalburüstü olması biçiminde ise fikrin malikine kuma oluyoruz. Bir öbür projemiz ise mentorlük hizmeti verdiğimiz sayısal ön gurk merkezi GameDev.ist; 3A'nın ekosistemi bu biçimde büyümeye bitmeme ediyor.” dedi.

“Yayınladığımız oyunların müşterek hikayesi olsun istiyoruz”

2021'de Boğaziçi Ventures ile geçmiş envestisman turunu tamamladıklarını şu anda ise Seri A turunda olduklarını ve dünkü yatırımcı adaylarıyla görüştüklerini tabir fail Akıncı, “Önceliğimiz aklık hile gerçekleştirmek ve 25 insandan oluşan ekibimizin mutluluğu. Tüm stratejimizi buna uyarınca kurguluyoruz. Her tekrarda kaliteyi ne genişliğinde üst çıkarabileceğimize bakıyoruz. Kurumsal dağarcık bizim düşüncesince aşırı önemli. Hyper-casual'da ön örnek testinden mürur mevzusundaki metrikleri hafızada tutmazsanız bütün iş boşa gidiyor. Farklı mekaniklerde mücerrep prototipleri kurumsal hafızada tutmaya başkaca ehemmiyet veriyoruz. Bir sene mukaddema yaptığımız prototiplerle şu an ortada dağlar genişliğinde ayırt var. 1 sene zarfında 200'e benzeyen ön örnek yapıyoruz. Soft launch'a giren prototiplerimiz beli fakat istediğimiz karlılığa ulaşmadığımız düşüncesince bu oyunları yayına sokmadık. Yayınladığımız oyunların müşterek hikayesi olsun istiyoruz.” niteleyerek konuştu.

Geleceğe müteveccih namına hyper-casual'de ikamet etmek istediklerini tamlayan Akıncı, “Bu mütebeddil ve evrilen müşterek iş modeli. Bundan ahir önceliğimiz oyuncunun hile zarfında kalma süresi. Buraya faziletkâr adet destekleme yahut apayrı oyunculara dirlik oynama kabilinden online bileşenler geleceğini düşündük. Hyper-casual hile yapmanın maliyeti ceninisakıt zira zarfında online müşterek bileşen yok. Bu mevzuyla ait 1,5 sene mukaddema müşterek ar-ge çalışmasına başladık, Ticaret Bakanlığından da bunun düşüncesince görüntü aldık. 1 sene zarfında iş harcamayı anık bir vaziyete getirdik, Speedy Friends isminde oyunumuz şu anda store'da teste anık durumda. Hyper-casual müşterek hile lakin zarfında eşleştirme sistemi var, asıl oyunculara dirlik oynayabiliyorsunuz.” dedi.

“YTÜ Yıldız Teknopark'ın büyümemizde tesiri büyük”

Büyümelerinde YTÜ Yıldız Teknopark'ın ehemmiyetli müşterek tesiri bulunduğunu vurgulayan Faruk Akıncı, “Kuluçkadan envestisman almaya genişliğinde revan yolda baş başa yürüdük. Yatırım evveliyat ve sonrasında aşırı müşterek tomar dayanak noktası gördük. Biz de Teknopark'tan aldığımız desteğin karşılığını vermeye çalışıyoruz. Bence YTÜ Yıldız Teknopark Türkiye'nin açıkça aralık en güzel teknoparkı” niteleyerek laflarını noktaladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler