USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kovid gölgesinde yılbaşı gecesi de 'sağlık' nöbeti tuttular

Sağlık personelleri yılbaşı gecesini ailesi ve sevdikleriyle değil, koronavirüs gölgesinde hastalara onma vererek görevlerinin başlangıcında geçirdi. Sağlıkçıların dünkü yıldan en iri beklentisi sağlıkta şiddetin bitmesi ve koronavirüsten kurtulup emektar günlere art döneb

Kovid gölgesinde yılbaşı gecesi de 'sağlık' nöbeti tuttular
01-01-2022 12:53

Sağlık personelleri bu yıl da acemi yıl gecesini Kovid gölgesinde hastaların başlangıcında mesaide geçirdi. Türkiye'nin en iri pandemi merkezlerinden Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim Araştırma Hastanesi, Feriha Öz Acil Durum Hastanesi ve Çekmeköy Devlet Hastanesi'nde 500'den eş tomar sağlık çalışanı yılbaşı gecesi görevlerinin başındaydı. Çekmeköy Devlet Hastanesi bebek koyu hizmet ünitesindeki sağlık çalışanları, acemi yıl süslemeleri ile hem hastalara hem kendilerine az buçuk olsun maneviyat bulmaya çalıştı. Sağlıkçılar, süsledikleri çam ağacına astıkları acemi yıl dileklerinde en aşırı "sağlıklı eş yıl" diledi. Dilek notlarını ağaca asan sağlıkçılar ortada tayin gözleyen de bahtiyar eş sevda talip de, 'temiz eş akciğer' dileyen de var. Hepsinin kuma dileği ise hem sağlıkta şiddetin hem de pandeminin sonuç bulması.


"TEST POZİTİFLİK ORANIMIZ YÜZDE 10'DAN 16'YA ÇIKTI"

Başhekim Doç. Dr. Alpaslan Tanoğlu, acemi yıl gecesi 500'ün üstünde sağlık çalışanı ile nöbette olduklarını söyledi. Tanoğlu, "Eskiden yılbaşı akşam olduğunda elan rahat geçerdi, elan aşırı anlaşılan merkezlerde alkol, kaymakamlık vs kabil düzenlilik başvuruları olurdu acillere. İki yıldır, pandemi dolayısıyla yılbaşı gecesi Kovid şikayetleri ile acillere başvuranlar ağırlıkta." dedi. Geçen yıl yılbaşında Kovid'in en iri pestil grubunu oluşturduğunu özetleyen Doç. Dr. Tanoğlu, bu yıl Kovid'e ilişkin yatışların elan az bulunduğunu ancak sonuç eş haftadır ayaktan başvuruların çın miktarda arttığını belirtti. Tanoğlu, "Son 6-7 aydır başka vakayiname rahatsızlıkları bulunan yurttaşlarımız da hastanelere elan eş tomar başvurmaya başlamıştı. Bizler hem bu yükü, hem de Kovid yükünü bu arada götürmeye çalışıyoruz. Ama sonuç eş haftadır ayaktan pestil başvuruları arttığı düşüncesince yurttaşlarımızın hassasiyetlerini yeniden gözden geçirmesini adına basa basa vurgulamak istiyorum. Hem bebek acele hem mütekâmil acillerimize başvuran pestil sayımız, (kendi merkezlerimizde) günce 5 bini buluyor. Biz bire eş sürede Türkiye'deki pandemi merkezlerinin en büyüklerinden bir tanesi olduğumuz düşüncesince elbette ki yer semtlerden ve illerden çın pestil sirkülasyonumuz da var. Test pozitiflik oranımız sonuç üç dört günde caba yüzdelik 10'dan yüzde16'lara derece çıktı. O sebeple ilkin yılbaşı gecesi düşüncesince yurttaşlarımızdan aşırı tetik olmalarını istiyoruz" niteleyerek konuştu.


"2022'DE UMARIM SAĞLIKTA ŞİDDET BİTER"

Yeni yıl gecesini nöbetle nâkil Dr. Ceylan Fatma Ceylan, ailesiyle acemi yıl kutlamasını hafta sonu yapacağını söyleyerek "Bugün burada çocuklarla baş başa olacağız. İki arkadaşımla baş başa nöbetteyiz. Süslemelerimizi yaptık ancak bura bebek koyu hizmet birimi bulunduğu düşüncesince kimi çocuklarımız elbette ki çalışkan yerine katılamıyor sürece. Ama kılıç onlar düşüncesince tezyin yaparak maneviyat olmaya çalıştık. Akşam da ihtimal hediyelerini vereceğiz. Onların indinde olmaya, ailelerinin eksikliklerini hissettirmeye çalışıyoruz. İki senedir rastgele daim Kovid gölgesinde görüştük buluştuk sevdiklerimizle, rastgele daim resmiyet koymamız icap etti rastgele hususi günlerde bile. Sağlık personelleri düşüncesince hakkıyla aşırı tekaüt eş proses oldu. Zaten koyu bulunan eş sistemi elan da koyu duruma getirmiştir Kovid pandemisi. 2022'den en ehemmiyetli beklentim ilk önce esenlikle şiddetin bitmesi. Tabii ki Kovid'in de bitmesini isterim zira kılıç de yorulduk. Ailemizle arkadaşlarımızla, insanlarla kucaklaşmak, konuşabilmek bire eş odada endişe duymadan bulunabilmek istiyoruz" dedi.


"ÜÇ YILLIK MESLEK HAYATIMDA İKİNCİ YILBAŞI NÖBETİM"

Üç senedir hemşirelik özne Kübra Çakmak Özhun ise şunları söyledi: "Ailemizle evde peyda etmek varken, buradayız, görevimizin başındayız. 3 senedir hemşirelik yapıyorum ancak bu 3 yılda 2 yılbaşı gecesini burada, fiilen geçirdim. Hastalarımız da aileleriyle olabilirlerdi, ancak kılıç burada birbirimizle baş başayız. Yeri geliyor onlara analık atalık rolü yapıyoruz. Onlara ailemizden biri kabil davranıyoruz. 2022'den en iri beklentim halkımızın hemşirelerin elbette zorluklarla çalıştığını görmesi, nelerle uğraş ettiğimizi, mesleksel önemimizi anlamaları. Ayrıca sağlık diliyorum."


"AİLELERİMİZLE YILBAŞI KUTLAMALARIMIZ SAYILIDIR"

Yaklaşık 15 senedir sağlık çalışanı yerine etkin Aynur Ciner ise aşırı ehemmiyetli eş ileti vererek şunları söyledi: "Biz yılbaşı gecelerinde rastgele daim hastalarımızla beraber, çocuklarımızla bu arada geçirdik. Doğru aklık öz ailemizle yılbaşı kutlaması yapamadık. Bu güneş tacı vaktiyle insanlarımızdan az buçuk elan alıngan olmalarını dileyiş ediyorum. Toplum içinde girmesinler acemi yıla. İçeride hakkıyla aşırı ağırbaşlı vaziyette bulunan çocuklarımız var. Elimizden geldiği derece yılbaşı kutlamasını çocuklarımızla evimizde yapalım. Toplu, cıvıl cıvıl alanlara lütfen girmeyelim."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler