USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kovid-19'u atlattıktan 10 güneş sonraları bebeğine munsap anneden gebelere aşılama çağrısı

Sivas'ta, dünkü yüz koronavirüse yakalandığı düşüncesince bebeği sezaryenle er tahsil edilen 27 yaşındaki ev hanımı Hatice Koçak, 10 günce tedavisinin peşi sıra bebeğini kucağına almanın mutluluğunu yaşadı.

Kovid-19'u atlattıktan 10 güneş sonraları bebeğine munsap anneden gebelere aşılama çağrısı
08-01-2022 12:26
Sivas

İl merkezinde canlı dü canlı Hatice Koçak, 24 Aralık 2021'de öksürük, dudak kuruluğu, efdal acı ve dem darlığı şikayetleri ile Sivas Numune Hastanesine başvurdu.

Kovid-19 testi meydana getirilen ve 32 haftalık dü canlı bulunan Koçak, sınav sonucunun artı çıkması ilişkin hastaneye yatırıldı. Koçak'ın hastanede vaziyeti ağırlaşınca 29 Aralık'ta duyum yitimi derin görev servisine alınmasına değişmeyen verildi.

Doktorları bu tam bebekte dirimlik zarar oluşabileceği ihtimali ilişkin Koçak'a sezaryenle tevellüt yaptırdı. Koçak'ın derin bakımda tedavisi sürerken çocuk dünkü doğan derin görev ünitesine alındı. Tedavisi tamamlanan ve taburcu edilen Koçak, 10 çağ sonraları önceki kere oğlunu kucağına aldı.

Hamilelere aşılama çağrısı yaptı

Anne Koçak, AA muhabirine, baş döndürücü sıkıca müşterek proses yaşadığını anlattı. Sağlıklı müşterek çocuk dünyaya getirmiş olduğu düşüncesince bahtiyar bulunduğunu tamlayan Koçak, "Çok zahmetli müşterek süreçti, Allah bunu hiç kimseye yaşatmasın, Rabb'im herkesi evladına bağışlasın." dedi.

Kovid-19 aşısının önemine dikkati çekici Koçak, "Çok zahmetli müşterek proses geçirdim, beyan etmek bile istemiyorum. Bütün gebeler banko aşısını yaptırsın. 10 çağ sonraları evladımı önceki kere görüp kucağıma aldım, baş döndürücü ayrı ayrı havas içindeyim. Anlatılacak üzere değil, bunun müşterek tarifi yok." diyerek konuştu.

Baba Akif Koçak ise zahmetli süreçte eşinin sağlığına kavuşmasına okazyon bulunan doktorlara teşekkürname etti.

Birinci düze aşılama yaptıran eşinin ak yazılı bulunduğunu vurgulayan Koçak, "İkinci aşıda ise kimisi ol, kimisi olma dedi. Ama şurası söyleyebilirim, her insanın banko aşılama olmasını referans ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Aşısı olmasaydı elan da çirkin neticeler doğurabilirdi"

Sivas Numune Hastanesi Kadın Doğum Servisi'nde işyar Operatör Doktor Gamze Sönmez Ünal da Koçak'ın otama süreci ilişkin bilgelik verdi.

Annenin sıkıca müşterek proses yaşadığını, sağlığına kavuşmasının ise müjdeli bulunduğunu dile getiren Ünal, "Gebemiz bizlere geldiği devir biricik düze aşılıydı, ihtimal bundan ötürü bu süreci elan havadan atlatabildi. Aşısı olmasaydı elan da çirkin neticeler doğurabilirdi. Bu sebeple hepsi gebelerimize aşılama yaptırmalarını öneriyoruz." dedi.

Hastanın serviste izleme edilirken umumi durumunun dobra bulunduğunu fakat ansızın kötüleştiğini aktaran Ünal, "Ani müşterek kararla sezaryen edinmek yerinde kaldı. Bu süreçte ana baş döndürücü endişeliydi, ayrıca giderken 'Hocam, hakkını helal et.' dedi. 'Hocam dobra olacak mıyım? Bebeğim dobra olacak mı?' diyerek sordu. 'İnşallah dobra olacaksın, bebeğinde mıhlı doğdu, sen demin kendine bak, kendini düşün.' dedim. Hastamızı o halde derin bakıma uğurladım. Ama baş döndürücü şükür şu an iyi, kılıç de bu halden ötürü baş döndürücü mutluyuz." diyerek konuştu.

Hamilelere aşılama olmaları tavsiyesinde mevcut Ünal, şunları kaydetti:

"Aşı olmayıp gebelikte Kovid-19’a yakalanan baş döndürücü sayıda hastamızı kaybettik. Gebelik çağında Kovid-19 baş döndürücü ağırbaşlı seyredebiliyor. Bu sebeple her insanın titiz olmasını, maske, mesafe, hıfzıssıhha tedbirlerinin yanı esna hamilelik çağında behemehâl aşılama olmalarını öneriyorum. Bebek ve annesinin derin bakıma gitmesine baş döndürücü üzüldüm. Ama akıbet beniz tuhaf oldu. Şu anda annenin yanına çocuğunun gelmesinden ötürü özlük çocuğum geliyormuş üzere sevindim. Bundan ahir yaşamlarında daima bahtiyar ve beraberce olsunlar, biricik dileğim bu."

"Gebelerde Kovid-19'un ilerlemesi çabuk oluyor"

Anestezi uzmanı Dr. Nuh Dede ise annenin durumunun ağırlaşması ilişkin astronomi oluşturup vaziyeti değerlendirdiklerini anlattı.

Koçak'a sezaryen ile tevellüt yaptırma sonucu aldıklarını tamlayan Dede, "Hastanın sezaryen evveliyat müvellidülhumuza değerlerinde çın derecede eksilme vardı. Tedavi sonrası hastanın oksijeninde çın düzelmeler oldu. Hastayı 4 çağ derin bakımda izleme ettikten sonraları eş tevellüt servisine naklettik. Hastanın iyileşmesi bizim açımızdan baş döndürücü şişman mutluluk, zira gebelerde Kovid-19’un ilerlemesi baş döndürücü çabuk oluyor. Sonunda ana ve bebeği kaybedebiliyoruz. Servisimizde yatan hastalar umumi anlamda aşısız bulunan hastalar, bu hastaların iyileşip taburcu edilmesi bizim düşüncesince baş döndürücü şişman müşterek mutluluk. Bir canı değil dü canı kurtarmış oluyoruz." laflarına arazi verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler