USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Koronavirüste felç bırakan hasarlar görülmeye başlandı

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. umut Savaşçı, hastalarda koronavirüse ilişkin ayrışık çirkin komplikasyonlar ve hasarlar gördüklerini söyledi. Doç. Dr. Savaşçı, 'Son zamanlarda beyne pıhtı atarak bu eşhas bundan sonra ne efsus ki felç yerinde

Koronavirüste felç bırakan hasarlar görülmeye başlandı
29-10-2021 11:53
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. umut Savaşçı, hastalarda koronavirüse ilişkin muhtelif çirkin komplikasyonlar ve hasarlar gördüklerini söyledi. Doç. Dr. Savaşçı, "Son zamanlarda beyne pıhtı atarak bu eşhas bundan sonra ne eyvah ki felç yerinde kip yatağa yayımcı duruma geliyor. Bacağa pıhtı attığı zaman, ilkin bacakların beslenmesini bozup, bacaklarda kesilmeye denli revan olaylar olmaya başladı" dedi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Savaşçı, hastalarda koronavirüse ilişkin muhtelif çirkin komplikasyonlar ve hasarlar gördüklerini söyledi. Bunların ilkin duygu tartım bozukluğu, kalp, böbrek yetmezliği ve beyne pıhtı atması biçiminde bulunduğunu tamlayan Doç. Dr. Savaşçı, "Beyne pıhtı atması kararında yatağa yayımcı duruma gelen, felç bulunan hastalarımız oluyor. Özellikle bacaklara pıhtı atması kararı bacağını yenilmek mecburiyetinde küsurat hastalarımız oluyor. Dolayısıyla nice karışıklık ile uğraşacağımıza, aşılarımızı yaptırmamız gerekiyor" sanarak konuştu.

'YATAĞA BAĞIMLI HALE GELEBİLİYOR'

Doç. Dr. Savaşçı, koronavirüsün haslet yapısında da ağır hasar yaptığını, kanda da pıhtılaşmaya sebep bulunduğunu anlatım ederek, "Bunun kararında da ne eyvah ki akciğere de pıhtı atabiliyor. Kanlanan herhangi müşterek organa pıhtı atabiliyor. Bu organların beslenmesini bozmuş olduğu devir da o aza işlev göremiyor. Biz bunu akciğerde baş döndürücü kalın görüyoruz. Kalpte görürsek duygu yetmezliği, böbrekte görürsek böbrek yetmezliği oluyor, diyaliz kabul etmek mecburiyetinde kalıyor hasta. Son zamanlarda beyne pıhtı atarak bu eşhas bundan sonra ne eyvah ki felç yerinde kalıp, yatağa yayımcı duruma geliyorlar. Bundan ahir hayatlarını hâlâ konforsuz halde bitmeme biçim açmak mecburiyetinde kalıyorlar. Bacağa pıhtı attığı zaman, ilkin bacakların beslenmesini bozup, bacaklarda kesilmeye denli revan olaylar olmaya başladı. Halkımız kesinlikle aşılarını yaptırıp, bizim verdiğimiz, bilgelik insanlarının önerilmiş olduğu tedavileri ve kan sulandırıcıları da muktezi halde kullanmaları gerekiyor" dedi.

'VAKA SAYILARI ARTABİLİR'

Doç. Dr. Savaşçı, 1 ay süresince hadise sayılarında müşterek maça yaşanabileceğini de belirterek, "Hem havalar soğuyor, okullar, üniversiteler açıldı bununla birlikte halkımız ne eyvah ki kifayetli sınav yaptırmıyor. 2 düze inaktif aşılarda ne eyvah ki kusursuz kifayetli siper yok. Dolayısıyla müşterek ad nice el koronavirüs ile karşılaşıp rahatsızlığı nakil yerinde kalabiliyor. Onun düşüncesince hadise rakamları 1 ay bünyesinde gine 30 binlerin üzerine, 40 bin, 60 bin civarına da çıkabilir. Bu da hem sayrılarevi iş yüküne, istenmeyen ahiret yolculuğu olayları ve nörolojik pıhtı atma, felç durumları, kalp, böbrek hasarlarına biçim açabilecek teessürat ile halkımız beniz yüze gelebilir. Dolayısıyla uyanıklık etmemiz gerekiyor" sanarak konuştu.

'TÜRKİYE'DE YENİ ALT VARYANTLAR GÖRÜLDÜ'

Doç. Dr. Savaşçı, Türkiye'de toy madun varyantların görüldüğünü kaydederek, "Delta varyantı dünyada dominant bulunan varyant. Deltanın madun varyantları adına 600 adet madun değişke belirleme edildi. Bunlarda klinik belirtilerde, koku, haz kaybı derece umumi belirtiler azaldı; fakat akciğer tutulumu gine fazla, hasarlar gine fazla. Çeşitli varyantlar ortaya çıkıyor; fakat şişman müşterek değiş fazladan müşterek değişke boyutunda şu an düşüncesince bulunan değil. Ülkemizde de bu madun varyantlar da görüldü, onlar da ayrı ayrı şekillerde isimlendirildi. Çalışmalar bu mevzuda bitmeme ediyor. Bunların sahaya ve kliniklere negatif yansıması şu an düşüncesince dayanıklı belkili değil" ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler