USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

KKTC'de çilek hasadı ve tadım tadı birlikte arada

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) çilek bahçelerini görüşme edenler, dalından çilek toplama ve koparıp yiyecek keyfini baş başa yaşıyor.

KKTC'de çilek hasadı ve tadım tadı birlikte arada
09-05-2022 11:21
Lefke

KKTC'nin Lefke sahasında toprak düzlük Yeşilırmak köyü ve yöresinde münteşir yerine mevcut çilek alana aşırı sayıda evcil ve ecnebi gezgin çekiyor, toplumsal çabukluk ve üreticilere konuşu ulama sağlıyor.

Özellikle akıbet senelerde elan münteşir bir duruma mevrut "bahçeden çilek toplama" aktivitesi gelişigüzel kesimden uyanıklık görüyor.

Vatandaşlar çilek tarlalarını elan aşırı aileleriyle görüşme ederken, evlatlarının da bu hatırat yaşamasını önemsiyor. Aileler ilkin hafta sonu gezilerinde çilek bahçelerini yeğleme ediyor.

Ziyaretçiler, bostan girişinde de kurulan stantlarda satışa verilen çileklerden satın alabiliyor fakat çileği dalından toplamanın elan münteşir bulunduğu belirtiliyor. Bahçeyi görüşme edenler, şirin birlikte hatırat yerine kalması neredeyse bu anların fotoğrafını çekiyor.

Yeşilırmak sahasında gelişigüzel sene çilek festivali de düzenleniyor.

"Çileği hem dercetmek aynı zamanda aşındırmak aşırı zevkli"

İşçi Ramazan Karaosman, gelişigüzel sene çilek bahçelerine geldiğini kaydederek "Burada aşırı iyi ve dörtköşe birlikte düzlem var. Buraya gelip çilek toplamak, dalından almak ve aşındırmak aşırı iyi birlikte duygu." dedi.

Öğrenci Esra Abuz, dalından çiçek toplamanın aşırı değerli birlikte önsezi bulunduğunu söyledi.

Sevgi Karakuzu, çileği aşırı sevdiğini anlatım ederek çilek bahçesine önce el geldiğini dile getirdi.

Delal Özışık da "Çok mutluyum. Çileği hem dercetmek aynı zamanda aşındırmak aşırı zevkli. Bahçeden çilek toplamak, Kıbrıs'ta yapılacak en iyi aktivitelerden biri." diyerek konuştu.

Sudanlı Tamuna İbrahim, çilek toplamaktan aşırı afiyet aldıklarını belirterek, "Herkese burayı görüşme etmelerini ve çilek toplamalarını başvuru ediyorum." dedi.

Sudanlı ziyaretçi Cafer Abutahir de tarladan çilek toplamanın aşırı iyi birlikte önsezi olduğunu, çileklerin aşırı içimli bulunduğu söyledi.

Abutahir, Yeşilırmak'a çilek toplamaya ikinci el geldiğini ve buraya gelmekten afiyet aldığını kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler