USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Kıyafetlere kurgu edilebilen güneş enerjili 'mini santral' geliştirildi

Antalya'da güneş enerji sistemleri için etkin CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi AŞ, Ar-Ge departmanında birtakımı elektronik aletlerin yükleme edilmesine de olanak sağlayıcı güneş enerjili mini santralci geliştirildi.

Kıyafetlere kurgu edilebilen güneş enerjili 'mini santral' geliştirildi
06-10-2021 12:29
Antalya

Antalya'da güneş enerji sistemleri hesabına etkin CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi AŞ, Ar-Ge departmanında bazısı elektronik aletlerin yükleme edilmesine de olanak sağlayıcı güneş enerjili mini santralci geliştirildi.

Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışkanlık yayınlayan firma, el telefonu ve tablet kabilinden elektronik aletlerin dışarıda da haydi haydi yükleme edilebilmesi düşüncesinden hareketle çalışmalara başladı.

Bunun düşüncesince cekete, tişörte, plaj havlusuna kurgu edilebilen güneşten elektrik enerjisi üreten mini santraller üstünde yoğunlaşan mühendisler, işi gereği sonsuz dışarıda veya tatilde dağda, plajda bulunan şahısların yaşamını kolaylaştıracak birlikte buluşa imza attı.

Güneş panellerini alçaltıcı ve elan streç birlikte bir duruma getiren firma, ıvır zıvır birlikte aparat ekleyerek, güneşten elektrik enerjisi üreten mini santraller üretti. Bunları ceketlerin, tişörtlerin geri veya ön yüzüne, plaj havluların uç kısımlarına kurgu fail firma, yürürken, güneşlenirken telefonun veya tabletin güneş enerjisiyle yükleme edilmesini sağlayıcı cümle geliştirdi.

Powerbank fiyatına mini enerji santrali

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, AA muhabirine, cep telefonsuz birlikte an caba geçirmeyen şahısların kalın pıtrak karşılaştıkları yükleme problemini giderebilmek için, araştırı ve çoğaltma biriminde düşünüm alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Kendisinin de şantiyede çalışmış olduğu zamanlarda telefonu rastgele yerde yükleme ika imkanının olmadığını, bundan dolayı kalın pıtrak priz aradığını özetleyen Sarvan, tabiat ananın sunmuş olduğu güneş gücünü günce hayatta kullanılır bir duruma getirebilecek iyi birlikte projeyi yaşama geçirdiklerini belirtti.

Mesleği gereği sonsuz dışarıda çalışan, tabiat yürüyüşlerine çıkan, çobanlık karşılayıcı veya sahilde güneşlenen şahısların enerji sorunu yaşamaması neredeyse mini santraller ürettiklerini aktaran Sarvan, şunları söyledi:

"Telefonumuzu rastgele devir eşya edebilecek birlikte düzlem bulamayabiliyoruz. Biz de ceketlerin, kıyafetlerin hesabına kurgu edilebilen güneşi elektrik enerjisine muhavvil birlikte cümle geliştirdik. Bununla yürürken, dağa tırmanırken cep telefonlarınızı veya powerbanklarınızı yükleme edebiliyorsunuz. Yazın veya kışın güneşi gördüğünüz rastgele yerde elektriğe kavuşmuş oluyorsunuz. Günde beş altı el doldurabilirsiniz. Bir powerbank fiyatına hakeza birlikte enerji santrali alabiliyorsunuz. Fiyatı boyutlarına ve kullanımlarına gereğince değişiyor. 100 liradan başlayıp, elan yukarıya çıkan modelleri var. Herkesin alabileceği ve minimum 30-40 sene kullanabileceği birlikte ürün."

Esnek prototip, toprak kaplamayan özellikte birlikte mahsul bulunduğunu dile getiren Sarvan, ürünün rastgele yerde taşınabileceğini kaydetti

"Yurt haricinde delişmen istem var"

Plaj havluları düşüncesince de uslu derinliğine halde mahsul geliştirdiklerini tamlayan Sarvan, mini santralin havlunun uç bölümüne kurgu edildiğini, sahilde güneşi görmüş olduğu müddetçe elektrik sağladığını bildirdi.

Güneşi rastgele bölgede gitmek düşüncesince bu cins çalışmalara sıklık verdiklerini dile getiren Sarvan, "Güneş baş döndürücü ehemmiyetli birlikte enerji kaynağı. Aslında rastgele birlikte metrekareye birlikte somun ekmeği düşüyor, 100 metrekarelik birlikte evimiz var ise 100 atlatmak parası rastgele gün çatımıza düşüyor. mühim bulunan bunu kullanabilmek." dedi.

Bazı ürünlerde dizi üretime başlandığını anlatım fail Sarvan, emlak haricinde da ağırbaşlı birlikte taleple karşılaştıklarını kaydetti. Sarvan, "Üçüncü evren devletlerinde en iri sıkıntı elektrik. kent merkezlerinde derinliğine mevkut elektrik kesintileri oluyor. Bu devletlerde rastgele birlikte insanoğlunun cep telefonunu çalıştıracağı derece gücünü üretebileceği birlikte sistemin temelli yanı sıra olması baş döndürücü iri birlikte lüks. Yurt haricinde delişmen istem var, bu talebi de CW enerji ve partnerleri ile karşılayacağız." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler