USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

‘Kırmızı Işık’a kullanıcı dostu yeni tasarım

Türkiye Vodafone Vakfı'nın bayanların şiddetten korunmasına arkalamak üzere 7 sene geçmiş geliştirdiği ‘Kırmızı Işık' uygulamasının dizaynı yenilendi. Kullanıcıların uygulamadaki bir çok özelliğe henüz şen ve emeksiz ulaşmasını sağlayıcı yeni tasarım, henüz aş

‘Kırmızı Işık’a kullanıcı dostu yeni tasarım
07-12-2021 14:59

Toplumsal değiş ve gelişmenin öncüsü olma hedefiyle çalışkanlık yayınlayan Türkiye Vodafone Vakfı'nın bayanların şiddetten korunmasına korumak az daha Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardımıyla 7 sene ilkin yaşama geçirdiği ‘Kırmızı Işık' uygulamasının dizaynı yenilendi. Kadınların şiddete sunulan kalmış olduğu anlarda polis kuvvetleri veya yakınlarına haydi haydi çav verebilmesini sağlayıcı ve bugüne derece 358 bin el indirilen uygulamanın arayüzü, kullananların uygulamadaki bir çok özelliğe henüz şen ve bedava ulaşıp kullanabilmesini sağlayacak halde değiştirildi. Yeni tasarım, henüz aşkın bilgilendirme ve henüz etraflıca manipülasyon içeriyor.

Konu karşı açıklamada mevcut Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, “Kadına müteveccih kuvvet tamamı dünyada ehemmiyetli yanında sorun. Dünya Bankası, hanıma müteveccih şiddeti, değme 3 hanımdan bir tanesini hayatları süresince etkileyen global yanında müstevli namına nitelendiriyor. Ağır yanında insanoğlu hakkı ihlali ve ağır yanında sosyal dava bulunan hanıma müteveccih pırpırı mücadelenin değişen teknolojinin enerjisini kullanarak henüz çalışan yapılabileceğine inanıyoruz. Bu inançla geliştirdiğimiz ‘Kırmızı Işık' uygulamasıyla, bayanların şiddete sunulan kalmış olduğu anlarda polis kuvvetleri veya yakınlarına haydi haydi çav verebilmesini sağlıyoruz. Bu uygulamayla, mağdura müteveccih önceki katkısı henüz aceleci ve bedava ulaştırmayı ve bu sayede inhibitör yanında bulaşık kurmayı hedefliyoruz. Bugüne derece 358 bin indirmeye vasıl uygulamamızın maaş averaj bin 465 canlı kullanıcısı bulunuyor. ‘Kırmızı Işık' uygulamamızı kullanıcı fikir ve geribildirimleri doğrultusunda daima geliştiriyoruz. Yeni nitelikleri belirlerken paydaşlarımızla beraberce şümullü gerekseme kontrolleri da yapıyoruz. Son olarak, uygulamamızın arayüzünü değiştirerek henüz kullanıcı dostu yanında tasarım geliştirdik. Kullanıcılar, uygulamadaki bir çok özelliğe henüz şen ve bedava ulaşıp kullanabiliyor. Uygulamamız, yeni tasarımıyla da bedava öğrenilen ve geçer not yanında infaz olmaya bitmeme edecek. Bununla birlikte, bu uygulamaya on paralık ihtiyacımızın bulunmadığı günlerin benzeyen olmasını umuyoruz.”

Tasarıma yenilikçi dokunuşlar
Verilen bilgiye göre, ‘Kırmızı Işık' uygulamasının sonuç dizaynı yenilikçi özellikleriyle nazarıitibar çekiyor. Bu kapsamda uygulamaya, navbar (gezinme çubuğu) özelinde 5 ekranın (Ana Sayfa, Destek, Acil, Bilgiler, Ayarlar) gösterildiği ve bu sayfalar üstünden ne işlemlerin yapılabileceğine müteallik bilgiler sağlayan hususi dizaynlar eklendi. Navbara dahil bulunan Ana Sayfa'nın muhteviyatında gündeş bilgiler, anketler ve videolar arazi alıyor. Diğer yandan, Harita sayfasına dolambaç namına ŞÖNİM Noktaları (Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri) başlığı eklendi. Buna göre, ŞÖNİM Noktaları başlığının tarafındaki info butonuna tıklandığında ŞÖNİM'in ne olduğunu, ne derece destek sunar verdiği, vb. içerikler arazi alıyor. Ayrıca, sahife önceki açıldığında bulunulan konuş ve en benzeyen ŞÖNİM Noktası beraberce görünecek halde ayarlandı. Diğer yandan, Bilgiler sayfasında mevcut büyük yapıları görsel ve dimdik madun alta doğacak halde değiştirildi. Ayrıca, Ayarlar başlığının pozisyonu navbarda arazi takanak halde değiştirilerek, yemek listesi başlıkları ikonlar ve izahat ile desteklendi.

Acil numaralar yegâne tuşla aranabiliyor
‘Kırmızı Işık' uygulamasında acele hallerde ulaşılması maksut 3 erkek yegâne tuşla kaydedilebiliyor. Uygulamayla, Alo 183, 155 Polis İmdat, 156 Jandarma ve Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı acele numaraları yegâne tuşla aranabiliyor. Ayrıca, en benzeyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri'nin adresleri ve telefonları harita üstünden bulunabiliyor. Kadınlar, şiddete sunulan kalındığında neler yapılabileceği ile ilişik bilgilere de erişebiliyor. Android kullanıcıları, acele SMS ve acele kontrol fonksiyonlarını telefonlarının anne sayfalarına pinleyerek, gerekseme duyduklarında yegâne tuşla bu fonksiyonlara erişebiliyor. ‘Kırmızı Işık'ın tamamı fonksiyonlarına iOS kullanıcıları düşüncesince Voice Over, Android kullanıcıları düşüncesince Talk Back erişilebilirlik seçeneği de eklendi. Bu eklenti sayesinde, dokunmayla seçilen eleman okunarak müşahede özürlü hanımlara ünlü geribildirim sağlanabiliyor. ‘Kırmızı Işık' uygulaması Apple Store ve Google Play'den parasız namına indirilebiliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler