USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

'Kirli' ile sahibinin kurduğu kelep şaşırtıyor

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde canlı 63 yaşındaki Hatice Özkan'ın, torununa veladet gününde armağan edilen "Kirli" ismini verdiği kaz ile kurduğu bağlam görenlerin merakını çekiyor.

'Kirli' ile sahibinin kurduğu kelep şaşırtıyor
15-10-2021 14:00
Trabzon

Henüz 5 günce yavruyken torunu Yiğit'e bağış edilen Çin kazının 3 senedir bakımını üstüne alan Hatice Özkan, "Kirli" adını verdikleri kazı müşterek an olsun yanından ayırmıyor.

Özkan, evde, mahallede ve köyde bu arada dakika geçirdiği "Kirli" ile torunu Yiğit'i de terbiye bilimi bilimi görmüş bulunduğu Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda devir hin ziyarete gidiyor.

Öğrenciler, öğretmenler ve ekol yönetiminin dikkat gösterdiği "Kirli", bahçede, ekol koridorlarında ve öğretmenler odasında dolaşıp, bazısı eyyam sınıfa da girerek derslere sevinç katıyor. "Kirli"nin okulda dakika geçirdiği devir diliminde okulun maskotu bulunan "Krema" isminde kapik de ilçe haremlik ediyor.

"Kirli" adeta şehrin maskotu biçimine geldi

Hatice Özkan, AA muhabirine, 3 senedir bire müşterek evi paylaşmış bulunduğu "Kirli"nin adeta şehrin maskotu biçimine geldiğini söyledi.

Kazın bakımını evinin balkonunda yaptığını özetleyen Özkan, "Benimle bu arada rastgele yere geliyor, ego de işim bulunduğu devir rastgele yere onunla gidiyorum, yanımdan ayırmıyorum." dedi.

Özkan, "Kirli"yi çevresindeki elden her insanın tanıdığını dile getirerek, "Pazara gittiğim devir 'Kirli' geliyor mu sanarak elden arkama bakıyorlar. Her sabahleyin çıkarıyorum dışarı, gezdiriyorum. Ben ihtiyacımı kullanmak düşüncesince çıktığımda durmuyor o da benimle geliyor." sanarak konuştu.

Kirli'nin adını oğlu ve torunun verdiğini, onun da ismi söylendiğinde elden reaksiyon verdiğini vurgulayan Özkan, "Torunum okula gittiğinde bir fazla aşırı sabahleyin Kirli'yle baş başa götürüp getiriyoruz." ifadesini kullandı.

"Benim düşüncesince 'Kirli' nesil demek"

Özkan, ev taşımış bulunduğu düşüncesince Kirli'yle bu aralar ayrı yerlerde kaldıklarını tabir ederek, şunları kaydetti:

"Göremezsem özlüyorum onu. Benim düşüncesince 'Kirli' nesil demek. Başka müşterek nesne diyemem, içime sokasım geliyor. Adını söyleyerek seviyorum ancak hâlâ aşırı kurban olurum seni verici Allah'a diyorum ona, anca seviyorum. Ben onun gidişini görmeyim ancak o benim gidişimi görsün. Ben onun hayatını kaybettiğini görmeye dayanamam. Kirlinin insanlarla arası aşırı iyi, kullanmakta olanları seviyor, sosyalleşti. Oynuyor, saldırması falanca yok. Herkesi seviyor. Tanıdıklarına hâlâ ayrı ayrı sesler çıkartıyor, evlatları aşırı seviyor, Kirli'ye koş koş söylediğin devir açıp kanatlarını koşuyor, gel kucağıma söylediğim zaman, kucağıma geliyor, bana kendini sevdiriyor."

"Babaannem, ego ve 'Kirli' baş başa geziyoruz"

Özkan'ın torunu 8. derslik talebesi 13 yaşındaki Yiğit Terzi ise hayvanları aşırı sevdiğini belirterek, babasından tevellüt haset hediyesi namına Çin kazı istediğini söyledi.

Terzi, "Kirli"nin okula geçmiş geldiği güneş dostlarının şaşırdığını tabir ederek, "Babaannemle bir fazla aşırı devir beni okula getirip, götürüyor. Arkadaşlarımla oynuyor, derse de girip okulu dolaşıyor, ego onu aşırı seviyorum. Öğretmenlerime teşekkürname ediyorum. Farklı müşterek efsanevi bulunduğu düşüncesince arkadaşlarıma da ayrı ayrı geldi. Babaannem, ego ve 'Kirli' baş başa geziyoruz, esnafa gidiyoruz sonraları da eve dönüyoruz." dedi.

"Türkçeden anlıyor mu bilmiyoruz ancak derslerimize sevinç katıyor"

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdür Yardımcısı Aylin Yaylı da bilimsel nitelikli başarının indinde ufaklıklara tabiat ve efsanevi sevgisini aşılayıp rastgele yönüyle akıllıcasına ve aklık yetişmeleri düşüncesince ekol namına ayrışık planlar geliştirdiklerini belirtti.

Yaylı, okullarında pisik ve kapik beslediklerini tabir ederek, "Ayrıca müşterek velimizle okula mevrut Kirli'miz var. Her güneş bizim misafirimiz oluyor, benim odama, öğretmenler odasına, devir hin sınıflara çıkıyor bizimle derse gidiyor. Matematikten, Türkçeden anlıyor mu bilmiyoruz ancak derslerimize sevinç katıyor." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler