USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kayalıkların zirvesindeki zamanı Şeytan Kalesi nazarıitibar odağı oldu

Ardahan'ın Çıldır ilçesindeki Karaçay Kanyonu'nda kayalıkların zirvesinde arazi meydan zamanı "Şeytan Kalesi", akıbet günlerde koyu nazarıitibar görüyor.

Kayalıkların zirvesindeki zamanı Şeytan Kalesi nazarıitibar odağı oldu
22-09-2021 14:01
Ardahan

İlçenin Yıldırımtepe köyü yakınında bulunan, Urartular çağında yapıldığı kestirim edilen Şeytan Kalesi, Karaçay Kanyonu'na bilgili tepedeki kayalıkların üstünde arazi meydan konumuyla dikkati çekiyor.

Eşsiz doğası ve manzarasıyla cezaevi dolduran ve akıbet günlerde ecnebi turistlerin nazarıitibar gösterdiği kale, şu sıralar çevresindeki tabiat ananın sararmaya başlayıp güz renklerine bürünmeye başlamasıyla ayrı ortak gösteriş sunuyor.

Kaleye, evcil turistlerin birlikte Slovenya, Bosna Hersek, Hırvatistan üzere ecnebi ülkelerden mevrut turistler de koyu nazarıitibar gösteriyor.

Yerli ve ecnebi turistler, güz mevsiminin kendini hissettirmeye başladığı şimdilerde alana gelmiş şekilde hem doğa gezintisi yapıyor bununla birlikte zamanı kalenin güzelliğini fotoğraflıyor.

Ziyaretçilerine seyrine bıkılmayan manzaralar sunan kanyonun zirvesindeki kale, drone ile görüntülendi.

Bölgeye başta ecnebi turistleri getiren ortak gezi acentesi sahibi Oskar Savarın, AA muhabirine, arsıulusal gezi turları düzenlediğini ve aşırı beğenmiş olduğu Türkiye'nin de değme devir rotalarında bulunduğunu söyledi.

"Şeytan Kalesi hafi ortak cennet"

Türkiye'yi tarihi, kültürel ve doğal yapısıyla aşırı beğendiklerini tamlayan Savarın, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün geldiğimiz Şeytan Kalesi hafi ortak cennet. Burayı aşırı seviyorum ve getirdiğim gruplara hususi kendisine tanıtımını yapıyorum. Normalde devir programlarında sıfır ortak arazi fakat kılıç değme geldiğimizde behemehâl uğruyoruz ve bizimle mevrut turistler buraya fanatik kalıyor. Bizim maksadımız en aşırı da gezdirdiğimiz turistlere Türkiye'de bilinen bölgeler değil de hakeza hafi eksik güzellikleri ve karye yaşamını gösterip köydeki insanlarla tanıştırıp, esas yaşamı görmelerini sağlıyoruz. Mesela Şeytan Kalesi'nden ayrıldıktan sonraları rastgele ortak köye gidip ortak evde çay molası vereceğiz. Bu yöredeki insanların, mevrut yabancılarla tanışıp kaynaşmasını sağlıyoruz."

"Her kilometrede elvan değişiyor"

Ziyaretçilerden Aydın Teker ise Şeytan Kalesi'nin bulunmuş olduğu içtima aşırı elleme bulunduğunu ve burayı görüşme ederken de bembeyaz iklim almış olduklarını söyledi.

Şeytan Kalesi'nin görülmesi geren ortak arazi bulunduğunu vurgulayan Teker, "Bu bölgeden aşırı etkilendim, doğası ne denli muhteşemmiş, değme kilometrede elvan değişiyor, ovalar dağlar değişiyor, bu tuğra katıldığım düşüncesince kendimi bahtlı hissediyorum. Kale o denli çetin ortak yere işlenmiş ki kişilerde ağır ortak düşkünlük uyandırıyor, buraya elbette mensur etmişler diye. Kaleyle ait değişik hikayeler mevcut fakat bulunmuş olduğu benek hakkıyla harika, insanoğlu doğasına ayrı, evveliyatına ayrı fanatik kalıyor." niteleyerek konuştu.

Tur rehberi Adem Kocaman ise 3 değişik ülkeden mevrut misafirlere alanı gezdirdiklerini belirtti.

Özellikle de ecnebi turistlerin Şeytan Kalesi'ne aşırı nazarıitibar gösterdiklerini anlatım fail Kocaman, "Şeytan Kalesi bizim devir destinasyonlarımızdan ortak tanesi. Burası hakkıyla insanlarda hayranlık ve sır uyandıran turumuzun ortak parçası. Yabancı turistler, burada tarih ve doğayı iç içe görüyor, hakeza elleme ortak kanyonda bu kermen üzere hafi ortak kalkmak değerlendirmek onlar düşüncesince aşırı şaşırtıcı. Bu hayranlıklarını bu mutluluklarını kendilerinden de duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler