USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kasımpaşalı topçu Awer Mabil'in sabah yeli donör yaşamı

Kasımpaşa'nın devir ortada nakil etmiş olduğu Kenya kökenli Avustralyalı topçu Awer Mabil, sığınmacı kampında başlayıp yeşil sahalarda kalburüstü birlikte halde bitmeme fail esin donör birlikte avlu hikayesine sahip.

Kasımpaşalı topçu Awer Mabil'in sabah yeli donör yaşamı
25-02-2022 14:29
İstanbul

Ailesinin harp zımnında Güney Sudan'ı bırakma ederek Kenya'da yerleştiği Birleşmiş Milletler kontrolündeki Kakuma Mülteci Kampı'nda 1995 senesinde dünyaya mevrut Mabil, çocukluk sürecinin şişman bölümünü burada geçirdi.

Babasını muharebede kaybeden Awer Mabil, 10 yaşına gelene denli anası ve dü kardeşiyle kampta zahmetli koşullarda ömür savaşı verdi. Daha sonraları amcasının bulunmuş olduğu Avustralya'ya hususi vizeyle muhaceret eden Mabil ve ailesinin yaşamı, şu an 26 yaşlarında bulunan oyuncunun futboldaki kalburüstü performansıyla değişti.

Mülteci kampında dostlarıyla örtüsüz ayakla oynadığı futbola bulunan aşkı Avustralya'da da bitmeme fail Mabil, bu ülkede kabiliyetini göstererek ulusal takıma denli yükseldi. Avustralya'da birlikte dü takımda oynadıktan sonraları Avrupa'nın yöntemini markajcı Mabil, bu kıtada Midtjylland, Esbjerg ve Paços de Ferreira'nın formalarını giydi.

Süper Lig'in devir ortada Kasımpaşa, hücuma müteveccih oynayan Avustralyalı futbolcuyu kiralık şekilde renklerine karışma etti

Mabil: Kampta geçirdiğim çağ herhangi birlikte şeye gönül borcu duymamı sağladı

AA muhabirinin sorularını yanıt veren Awer Mabil, sığınmacı kampında yaşadıklarının sahn mücadelesinde namına şişman kuvvet verdiğini ve hikayesiyle kalıp kazanmak istediğini söyledi.

Mülteci kampında en şişman zorluğu çocuklardan mavera familya büyüklerinin yaşadığını özetleyen Avustralyalı futbolcu, "Kamptaki çağ benim düşüncesince matrak ve sevinçli geçti. Orada gerçek zorluğu canlı dallar değil, evlatların aileleri, anneleri, babaları. Sürekli dostlarımla birlikteydim ve onlarla oynuyordum. Geçirdiğim çağ dünyadaki herhangi birlikte şeye gönül borcu duymamı sağladı. O nedenden ego bunu birlikte sıkıntı değil, edindiğim birlikte sınama şekilde görüyorum. Ayrıldıktan sonraları sığınmacı kampını 14 yaşlarındayken görüşme ettim. O devir oradaki evlatların zahmetli koşullar altında büyüdüğünü gördüm. Geçirdiğimiz dönemin ne denli zahmetli bulunduğunu hâlâ elleme anladım." diyerek konuştu.

Kampta tagaddi ve tahaffuz ilkin kazanmak boyun nice sorunla karşılaştıklarını aktaran Mabil, "Aile şekilde birlikte kartınız olmaktadır ve ona layıkıyla size kayıt veriyorlar. Aile üyelerinin sayısına layıkıyla pirinç, fasulye kabilinden asliye gıda maddelerini alıyorduk. mühim olan, dü hafta süresince aldığınız yemeği akıllıcasına birlikte biçimde kullanabilmek ve beslenebilmek. Burada planlama önemli. Belirttiğim kabilinden gerçek sıkıntı yetişkinler içindi. Çünkü dallar ne şartta olursa olsun eğlenebilirler, oynayabilirler fakat yetişkinlerin yapması müstelzim baş döndürücü nesne var." ifadelerini kullandı.

Kakuma Mülteci Kampı'nı kesif birlikte biçimde görüşme ettiğini ve kurduğu "Barefoot to Boots" isminde oluşumla oradaki küçüklere dayanaklık eylemek olmaya çalıştığını kail Mabil, şunları kaydetti:

"14 yaşlarında ağabeyimle sığınmacı kampına döndüğümüzde küçüklere bavullar süresince giysiler götürmüştük. Çocukların orada sade ayakla ayak topu oynadığını gördük. Bu oluşumu ihdas kılmak orada canlandı zihnimizde. Daha sonraları Avustralya'ya gittiğimde kol arkadaşlarıma hakeza birlikte gestalt bulunduğunu söyledim. Onlardan ayakkabılarını aldım ve kamptaki küçüklere gönderdim. Bu biçimde genişlemeye bitmeme ettik. Sadece ayak topu oynayanlar düşüncesince değil, evlatların sayrılarevi ihtiyaçları, kız evlatlarının öbür gereksinimleri düşüncesince de iane eylemek talip beraberce bağlanak kurduk. Yaptığımız işle alım çalım duyuyorum."

"Geldiğim yerdeki müşterilerini da asimilasyon ediyorum"

Awer Mabil, baş döndürücü sevilmiş olduğu futbola kampta başladığını ve hile tarzı ile çıkmaz futbolunun izleri bulunduğunu belirterek, "Avustralya'ya gittiğimizde ehemmiyetli birlikte sorumluluğum bulunduğunu biliyordum. Çünkü orada, bu şansı bulamayan evlatları asimilasyon ediyordum. Elimden gelenin en iyisini yapmak, oradan çıkan ve bu olanaklara cemaat sıfır evlatları en elleme biçimde asimilasyon eylemek düşüncesince sonsuz çalışmaya bitmeme ettim. Sonunda da buraya ulaştım." dedi.

Avustralya'ya gittikten sonraları istediklerini ika dair hâlâ baş döndürücü okazyon bulduğunu vurgulayan Mabil, şu biçimde bitmeme etti:

"Hayatı birlikte seyahat şekilde görüyorum ve ego de bu sahn yolculuğundayım. Ülkemi ulusal takımda asimilasyon ettiğim düşüncesince baş döndürücü mutluyum. Avustralya'nın bana sunmuş olduğu fırsatın karşılığını hasretmek düşüncesince baş döndürücü çalışmaya bitmeme ediyorum. Aynı sürede omzumdaki sorumluluğun da farkındayım. Milli takımda canlandırırken geldiğim yerdeki müşterilerini da asimilasyon ediyorum. İlham ödeme ihtimalimin bulunmuş olduğu müşterilerini da asimilasyon ediyorum. Başarmak istediğim baş döndürücü nesne var. Şampiyonlar Ligi'nde oynadım ve gol attım. Milli takımda oynadım. Bu standardı oldukça yükseğe çıkartmak isterim ki benden sonraları doğacak soy sop bunun hesabına çıkabilsin. İnsanlar bu zorluklara karşın topçu olabilmeyi ve kalburüstü olabilmeyi görsünler. Bu mesuliyeti taşıdığım düşüncesince de alım çalım duyuyorum."

"En şişman idolüm Cristiano Ronaldo"

Awer Mabil, Portekizli dünyaca adlı sanlı kuzey topçu Cristiano Ronaldo'yu kalıp aldığını belirterek, "En şişman idolüm Cristiano Ronaldo. Onun hikayesi de havadan değil. Geldiği arazi de havadan değil. Her şeyi başardı. Müthiş birlikte zihnî kuvvet ve çalışkanlık. Çocukluğumdan buyana onu izleme ediyorum. Futboldaki amacım de Şampiyonlar Ligi'nde oynamak, Avrupa'nın en şişman 5 liginde şekil giyebilmek ve Dünya Kupası'nda oynamak. Başarmak istediğim baş döndürücü nesne var." değerlendirmesinde bulundu.

Stada mevrut taraftarları eğlendirmek ve onların elleme saat geçirmelerini gelmek talip birlikte ayak topu anlayışına cemaat bulunduğunu aktaran Mabil, "Ben kendim birlikte ayak topu izleyicisiyim. İzlemeyi baş döndürücü seviyorum. Stada izlemeye gittiğimde bundan sağlık kabul eylemek istiyorum. Ben de taraftara onu sunacak aktör kazanmak istiyorum. Futbolu kendimi izah çeşidi şekilde kullanıyorum." biçiminde düşünüm belirtti.

Kasımpaşa'ya servet aktarımı yapılmaksızın ilk Avrupa kupalarında uğraş fail şişman Türk takımlarını bildiğini dile getiren Avustralyalı futbolcu, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Şampiyonlar Ligi'nde oynayan Galatasaray, Beşiktaş kabilinden takımları biliyordum. Buraya geldikten sonraları beni gerçek şaşırtıcı Türk taraftarların futbola atfettikleri şişman ehemmiyet oldu. Bu da sizi aktör şekilde motive ediyor. Gelmeden ilk Türkiye'deki ayak topu ortamıyla ilgilendiren baş döndürücü bilim sahibi değildim. Danimarka'da bana Danca öğreten hocam Türk'tü ve ayrımsız sürede Fenerbahçeliydi. Bu hafta Fenerbahçe'yi yenip, onu kızdırmamız geçişsiz diyerek düşünüyorum. İnşallah yaparız."

"Aç gözlülük baş döndürücü ağılı birlikte şey"

Awer Mabil, Afrika kıtası ilkin kazanmak kıl payı dünyada yaşanmış bulunan harpler ve buna ilişkin sorunlarla ilgilendiren düşüncelerini aktardı.

"Hayat az buçuk söylediklerimiz, asimilasyon ettiklerimiz ve savunduklarımızla alakalı." diyen Mabil, "Ben dünyada hacısı hocası düşüncesince yeteri kadar nesne olduğuna inanıyorum. Bütün müşterilerini birlikte zerre şekilde görüyorum. Özellikle politikacılar, arada sırada özlük menfaatlerini öbür şahısların menfaatlerinin önüne koyabiliyorlar. Kendi ülkelerinin menfaatlerini öbür devletleri doğaç korumaya çalışabiliyorlar. Bu da aç gözlülükten kaynaklanıyor. Aç gözlülük baş döndürücü ağılı birlikte şey. İnsanlar hâlâ fazlasını istiyor. Özellikle sorunu yaratıcı insanoğlu sonsuz hâlâ fazlasını istiyor. Diğer şahısların hakkını gasp etmeye çalışıyorlar ve ya onlardan hâlâ fazlasını istiyorlar. Paylaşmayı öğrendiğimizde, herhangi birlikte şeyin hâlâ elleme olacağını düşünüyorum. Dünya bizler düşüncesince yeterli. Paylaşmayı bilmemiz ve aç gözlü olmamamız lazım." açıklamasını yaptı.

Hayatında ayrımcılığa uğramış olduğu bağlam da bulunduğunu dile getiren Mabil, "Bir ırkın diğerinden faik bulunduğunu buyurmak ve ya cilt renginden ötürü faik bulunduğunu buyurmak bana gönül rahatlığı tarafın sorunu kabilinden geliyor. Hepimiz birlikte yolculukta bulunuyoruz ve böylece bu bitecek. Ben herhangi birlikte devir muhabbet vermeyi yeğleme ediyorum. Onlar beni gevşemek ve verdiğim sevginin karşılığını açıklamak istemiyorlarsa, bu onların problemi. Benim problemim değil. Irkçılık yapanların bir çok aşırı genel anlamda elektronik beyin başlangıcında birlikte nesne yazıyor. Ya da arkanızdan söylüyor. Çünkü gelip bunu yüzünüze gönül rahatlığı yapmazlar." ifadelerini kullandı.

"Batılı ömür seçimi bana az buçuk robotik kabilinden geliyor"

Afrika haricinde Avustralya ve Avrupa'da geçinme şansı bulduğunu özetleyen Mabil, "Batı dünyasındaki ömür seçimi bana az buçuk robotik kabilinden geliyor. Sürekli takvime uymaya çalışma, 'Şunu yapmam lazım, bunu yapmam lazım.' kabilinden sonsuz yaşamı birlikte şeye layıkıyla biçimlendirme vaziyeti var. 'Mutlu kazanmak düşüncesince bunu gerçekleştirmek lazım, bunu muvaffak olgunlaşmak lazım, buna erişmek lazım.' kabilinden birlikte anlayış. Afrika'daki ömür seçimi ve kültürü bundan ağız ağıza farklı. Afrika'daki insanoğlu hâlâ baş döndürücü hatırat berhayat olgunlaşmak ve o anın tadını boşaltmak istiyorlar. O anın tadını çıkardıktan sonraları cemaat oldukları şeylere şükür ediyorlar. Bu da ihtimal hâlâ az şeye cemaat olsalar da onları hâlâ bahtiyar ediyor. Ben Afrika'ya ne devir gitsem kendimi hâlâ çevik ve elleme hissediyorum." diyerek konuştu.

Avustralyalı futbolcu, Afrika kıtasında yaşanmış bulunan hastalıkların tespitini yapmanın kolay, fakat çözümünün zahmetli bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu vaziyetten beslenen, çıkar sağlayıcı kimi ülkeler, politikacılar var. Afrika'daki devletlerin kesin olması kimi devletlerin işine gelmiyor. O nedenden orada sorunlar bitmeme ediyor. Benim kabilinden hem gün batısı hem de oradaki ömür biçimini sınama etmiş şahısların Afrika'ya hâlâ birlikte tomar asistan olabileceğini düşünüyorum. Batı vatanlarında yaşadıktan sonraları paranın ne derk geldiğini anlayabiliyorsunuz. Para hakkıyla gelişmenizi sağlayabiliyor ve akıllıcasına kullandığınızda etrafınızdaki şahısların ve ülkenin de gelişimine ulama sunabiliyorsunuz. Afrika'da şişman birlikte servet vardığında ve ya çıkarlarını geçindirmekten hâlâ birlikte tomar servet kazanmaya başladıklarında genel anlamda onu kendileri ve yakınındaki insanoğlu düşüncesince harcıyorlar. Bunun hesabına akıllıcasına bölgelere akıllıcasına yatırımlarla hem hâlâ birlikte tomar insanoğlunun bu paradan yararlanmasını sağlayabilirler hem de diyar şekilde büyümeye bitmeme edebilirler. Ben hakeza yapılmasının hâlâ akıllıcasına olacağını düşünüyorum."

Awer Mabil, başardıklarıyla kalıp olmaya çalıştığını dile getirerek, "Hayatın tadını çıkarmaya çalışıyorum. İnsanlara muvaffak olgunlaşmak istedikleri şeylerin belkili bulunduğunu göstermeye çalışıyorum. Hiçbir nesne olanaksız değil. İnsanlara sabah yeli vermeye, inançlarını arttırmaya çalışıyorum. Başarmak dilediğiniz herhangi birlikte nesne mümkün." ifadeleriyle laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler