USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Kartal'da ‘Bilim ve Teknoloji Hangarı’ projesinin tanıtımı gerçekleştirildi

Kartal Belediyesi, ilçede canlı vatandaşları bilgelik ve teknolojiyle buluşturmak gibi yapmaya hazırlandığı Kartal Bilim ve Teknoloji Hangarı projesinin tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.

Kartal'da ‘Bilim ve Teknoloji Hangarı’ projesinin tanıtımı gerçekleştirildi
28-11-2021 11:38

Kartal Belediyesi’ne bağlanmış Yakacık’taki sundurma binasında gerçekleşen projenin tanıtım toplantısına; Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, MMO İstanbul Şube Başkanı İbrahim Tataroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah, Deva Partisi Kartal kaza Başkanı Av. İltan Ekmekçioğlu, Saadet Partisi Kartal İlçe Başkanı Fehim Hava, Demokrat Parti Kartal kaza Başkanı Eray Ekim, Belediye sedir üyeleri, mahalle muhtarları baş döndürücü sayıda STK temsilcisi, Oda üyesi Mühendisler ve yurttaşlar katıldı.

Kartal Belediyesi ve Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ile meydana getirilen eş tören düzeni kapsamında Kartal Bilim ve Teknoloji Hangarı, uygulayım bilimi üretimi atölyelerinden dirim merkezlerine genişliğinde arasında nice çalışmanın toprak almış olduğu eş biçim olacak.

ESKİ BİR HANGARDAN, YENİ VE BÜYÜK BİR ‘BİLİM VE TEKNOLOJİ MERKEZİ’

Makine Mühendisleri Odası (MMO) İstanbul Şubesi ile eş meydana gelen ve ‘Bilim ve Teknoloji Hangarı’ ismi maruz projede, geleceğin dili yerine isimlendirilen yazılım ve kodlama eğitimlerinin yanı sıra; aktiflik alanları, imalat ve uygulayım bilimi üretimi atölyeleri, kılgısal terbiye ve dirim merkezleri olacak. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in ‘çocukluk hayali’ yerine tanımladığı projede, başta gençlerin ve evlatların ilim ve teknolojiyi sevmeleri ve bu bölgelerde menfaatlerini geliştirmeleri amaçlanıyor.

“ATATÜRK’ÜN İZİNDEN GİDEN BİR GENÇ OLARAK…”

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, tanıtım toplantısında meydana getirdiği konuşmasında, göreve gelmeden evvela hakeza eş merkezin inşası düşüncesince yalan vermiş bulunduğunu söyledi. Bir şehrin gelişim göstermesi için, ilim ve uygulayım bilimi üretmesini gerektiğini, Kartal Belediyesi’nin de bunu baş döndürücü dobra bildiğini tamlayan Yüksel, başta gençlere ve ufaklıklara bilimi sevdirecek projeleri yaşama geçirmenin önemine uyanıklık çekti.

‘Atatürk, kendisini doktorlara dengesiz etmişti. Ben de onun yolundan revan eş güre yerine kendimi siz mühendislere dengesiz ediyorum’ diyen Başkan Gökhan Yüksel, laflarını şöyleki sürdürdü:

“Hayalimizi yapmak düşüncesince adımlarımızı atıyoruz. Seçimden evvela yalan verdiğimiz kabilinden projemizi halletmeye hazırlanıyoruz. Makine Mühendisleri Odası’nın ‘makine gücünü’ yanımıza alarak, Kartal AR-GE Bilişim Merkezi’mizi ve araba fabrikamızı burada açıyoruz. Hem çocuklarımızı hem gençlerimizi uygulayım bilimi ve bilimle buluşturmaya hazırlanıyoruz. Yazılım, kodlama, mühendislik örnekleri, makineleşme ile bağlanmış dayanıklı adımların hepsini buradaki istasyonlarda görecek çocuklarımız.”

BİR TEKNOLOJİ AMBARI

Yüksel tanıtım toplantısında meydana getirdiği konuşmanın devamında, “Buranın dişi kullanılması ile bağlanmış biraz bilgide hasretmek istiyorum. İlçemizde biricik Masal Müzemiz ve Eğlenceli Çocuk Kütüphanemiz var. Buralara da tığ Kartal’daki ilkokul, rüştiye ve ortaöğretim öğrencilerini çağırma ederek getiriyoruz. Dolayısıyla Kartal’daki eksiksiz füru belediyemizin gönderilmiş olduğu otobüsle alınıyor müzemize yahut Eğlenceli Çocuk Kütüphanemize geliyor. Randevusunu almaktadır öğretmeni eşliğinde. Masal Müzesini gezdikten sonradan konuşma becerisini yansıtsın niteleyerek atölyemize geliyor. Bu atölyede füru eş zaman düşlerini yansıtıyorlar. Aynı biçimde Eğlenceli Çocuk Kütüphanemize mevrut çocuklarımız evvela kitaplarını okuyor, sonradan hile bahçesinde öğretmenlerin ve bizim eğitmenlerimizin eşliğinde bu süreci tamamlıyor. Buradaki hayalimizde dört dörtlük manası ile bu. Türkiye’de en eş tomar yetiştirme yurdu sayısı bulunan eş ilçeyiz. Kreş çağındaki evlatlarımızın fark anlayabileceği, evvela adımların atılabileceği, öğretmenleri eşliğinde termin alarak ilim prosedür dersini uygulayım bilimi dersini yada hangisini istiyorlarsa burada Makine Mühendislerin kontrolünde teknolojiyi onların anlayacağı ölçüde ve dilde anlayacakları eş kampüsten bahsediyoruz. Başta Kartal’ın evlatları peyda etmek kıl payı sonradan buradan faydalanacak İstanbul’un çocukları. Veya nereden doğmak isterse istesin ev sahipliği yapabilecek eş Makina Fabrikası’ndan eş uygulayım bilimi ambarından bahsediyoruz. O nedenden dolayı heyecanlıyız” ifadelerini kullandı.

HAYALLERİME ORTAK OLDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

Atılması müstelzim hâlâ baş döndürücü aşama bulunduğunu kail Yüksel, “Bu ortamı bizlere sağlayıcı Kartal Belediye Meclisime de baş döndürücü teşekkürname ediyorum politik öğür fark etmeksizin. Amacımız önümüzdeki dünkü terbiye ve tedris zamanına burayı hazırlamak, öğrencilerimizle burada buluşmak. Bu hayalin arasında mesleksel eğitimlerini tamamlayacak, stajını yapacak, dünkü iddialarını ortaya koyacak elemanlarında yetiştirileceği düz da sağlanacak. Bu hayalimizin arasında ilçemizde dü kıta uygulayım sistem lisemiz var. Birisi Amerika’da planlı robot yarışmasında basamak aldı. Biri Çin’deki yarışmaya gitti ve basamak aldı. Bunlara da tığ dayanaklık etmek olmuştuk Kartal Belediyesi olarak. Daha iyisini nite yapmaktayız hayalimizde bunlarda var. Yani, eş çocuk yetiştirirken bu bölgede yetiştirilmiş arkadaşların becerisini yükseltmek ortamında bura eş hayal. Bu hayalimize eş olduğunuz ve bizleri bekâr bırakmayan Makine Mühendisleri Odası ve hepsi katılımcılara tükenmez teşekkürname ediyoruz” dedi.

MMO İSTANBUL ŞUBE BAŞKANI’NDAN GÖKHAN YÜKSEL’E TEŞEKKÜR

MMO İstanbul Şube Başkanı İbrahim Tataroğlu ise, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e bilime ve teknolojiye verdiği önemden çevre teşekkürname ederek, “Dünyada, teknolojiyi elinde bulunduran eş hapaz azınlıktansa, halkın eksiksiz kesimlerinin ilmî gelişmelerden faydalanmış olduğu eş ortamı halk etmek en ehemmiyetli hedeflerimizden biri. Sayın Başkan Gökhan Yüksel’in ortaya koyduğu bu söve bizim düşüncesince baş döndürücü önemli. Bizim hayallerimiz ortak. Çocukların teknolojiyle buluşması biz düşüncesince baş döndürücü önemli. Bizler için, geleceğin ilim insanlarının, mucitlerinin, yazılımcılarının sanayicilerinin burada ulaşması baş döndürücü önemli” niteleyerek konuştu.

Konuşmaların ardından, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e teşekkürname plaketi ikram etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler