USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na yeni lojistik destek aracı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Koluman'ın Mersin'deki fabrikasında üreteceği 8x8 Tekerlekli Konteyner Taşıyıcı Araç Projesi'nin sözleşmesini imzaladı. Demir, “İmzalayacağımız 8x8 Tekerlekli Konteyner Taşıyıcı Araç Projesi sözleşmes

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na yeni lojistik destek aracı
25-10-2021 19:23

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Mersin'de Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. kabilinden üretilecek 8x8 tekerli taşımalık sırtçı anahtar düşüncesince firma ile kavil imzaladı. Şirketin Tarsus ilçesindeki fabrikasına mevrut Demir'e, Mersin Valisi Ali İhsan Su da haremlik etti. Burada Koluman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık kabilinden karşılanan Prof. Dr. Demir, özişler sistemiyle etkin bölümlerin de arsa almış yer aldığı fabrikayı gezerek, iştirak yetkililerinden bilim aldı. Demir, hâlâ sonradan imza töreninin yapılacağı iştirak kabilinden imal edilen Derman araçlarının da sergilendiği salona geçti.

“Hedefimiz ulusal uygulayım bilimi hamlesinin diyar çapında seferberlik hareketi yerine bitmeme etmesi”

Savunma Sanayii Başkanı Demir törende icra ettiği konuşmada, “Savunma sanayii ortak ekosistem yerine büyümeli deriz ve ekosistemin yurdumuzun ciharıyek indinde oluşması açısından da ayrışık faaliyetlerimize sürdürmek istiyoruz. Savunma Sanayii Başkanlığımız bünyesindeki faaliyetlerde etraflı paydaşlarımızla bu arada ulusal uygulayım bilimi hamlesinin diyar çapında ortak seferberlik hareketi yerine bitmeme etmesi ve çabucak defans sanayii değil, endüstri ve uygulayım bilimi altyapımızın topu topu sektörlere işlev fail teknolojik ortak derinliğe ve olgunluğa ulaşması de hedeflerimizden bir tanesi ki, burada defans sanayii ortak reis görevi üstüne alıyor ve üstlenmesi de gerekiyor. Bizim çabalarımız da bu yönde. Tabii Türkiye'de defans sanayiinde kalburüstü ortak dönemden bahsediyoruz fakat ülkemizin süresince bulunmuş yer aldığı durum, ciddi konumumuz, hayattaki gelişmeler menfez önüne alındığında da hâlâ aşırı çalışmamız, aşırı açıklık kıvrım etmemiz gerektiği aşikar” dedi.

“Sahadaki araçlarımız asayiş güçlerimizin gücüne kuvvet katıyor”

Bugün de defans sanayiine ehemmiyetli katkılar sunan Koluman şirketinde bulunduklarını tamlayan Demir, “Bugün gemilerimizden helikopterlerimize, uçaklarımızdan insansız iklim araçlarımıza, ayrışık tabanca sistemlerimize denli ortak saf ürünü sahaya veriyoruz. Ama bu sahaya sunulan mamüllerin altyapısını oluşturan, onları haiz ve sahada var olmalarını sağlayıcı vasıtaların da yapıldığı mekandayız. Savunma sanayimizin büyümesinde ve gelişmesinde en iri paya cemaat bulunan alanlardan bir tanesi kişmiri araçlarımız. Güvenlik güçlerimizin ihtiyaçlarının karşılanması indinde dış satım kapasitesiyle de ülkemize ehemmiyetli katkılar sağlamaktadır. Aslında epeyce levent boylu ortak zamandır defans sanayii ihracatımızda kişmiri araçlarımız aşırı ehemmiyetli ortak gösteriş oynuyor. Kipri, Ejder Yalçın, Vuran neredeyse ayrışık konfigürasyondaki zırhlı araçlarımız; Kaplan, Pars neredeyse tabanca sırtçı araçlarımız; hafif, itidalli ve ağırbaşlı derslik peyda geçirmek neredeyse üç ayrı kategoride şu anda geliştirdiğimiz ve ortak yönünü sahaya verdiğimiz insansız kişmiri araçlarımız, gelişigüzel kabil semt ve toprak şartlarında harekat gereksinimlerine karşılık veren, faziletli dulda ve harekat yeteneği bulunan ortak saf aracımız, asayiş güçlerimizin gücüne kuvvet katmaktadır. Muharebe araçları indinde zaman gene örneklerini gördüğümüz Derman neredeyse araçlarımız da ayrışık destek unsurlarımızda sansasyonel olmaktadırlar. Aynı sürede bu araçlarımızın ayrışık füze ve atım sistemlerinin de taşıyıcıları bulunduğunu ifşa geçirmek isterim” ifadelerini kullandı.

“Yerli ve ulusal hızla gelişen teknolojinin kullanılması gerekiyor”

Yerli ve ulusal hızla gelişen teknolojinin geliştirilmesi düşüncesince kuvvet harcaması icap ettiğini dile getiren Demir, şunları söyledi:
“Temel ilkemiz şu; harekat sahasındaki gereksinimlerin karşılanmasında en evvela domestik ve ulusal hızla gelişen teknolojinin kullanılması gerekiyor. Bunların maksimum seviyede devrede olması, ola ki madun sistemlerden yahut rastgele unsurlardan birisinde ecnebi bağımlılık var ise bunun da giderilmesi düşüncesince elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Bugünkü ziyaretimizin esasen ortak parçası bu çeşit yerlileştirme müstelzim unsurlar var ise bunları da sektörümüzle paylaşmak.”

“Kara araçları ailesine andıran sürede yeni ortak birey hâlâ katma olacak”

Yeni projeye bağlı de bilim sağlayan Demir, “Bugün Koluman ile imzalayacağımız 8x8 Tekerlekli Konteyner Taşıyıcı Araç Projesi sözleşmesi ile asayiş güçlerimizin cemaat yer aldığı kişmiri araçları ailesine andıran sürede yeni ortak birey hâlâ katma olacak. Kara Kuvvetleri Komutanlığımızın 8x8 tekerli konfigürasyonuna cemaat zırhlı savaşma destek araçları kapsamında ehemmiyetli ortak lojistik destek aracını da bünyemize katmış olmaktan iri devlet duyacağız” dedi.

Bu süreçte bu projenin yaşama geçirilmesi düşüncesince destek sağlayan Koluman firması hassaten peyda geçirmek neredeyse topu topu paydaşlara teşekkürname fail Demir, “Ancak hâlâ yolun başlangıcında olduğumuzu, Koluman ve öteki kişmiri aracı üreticileri şirketlerimizden aşırı hâlâ ehemmiyetli atılımlar beklediğimizi ve yerlilik dair da maksimum ortak hız ile motosiklet karışma ortak saf sistemin bundan sonradan domestik yerine devrede olması düşüncesince elimizden mevrut çabanın gösterilmesi icap ettiğini belirtiyor, topu topu kadroya teşekkürname ve tebriklerimi sunuyor, iyi olmasını diliyorum” halinde konuştu.

65 nüsha anahtar önümüzdeki yıldan itibaren tasdik edilecek

Savunma Sanayii Başkanlığı Kara Araçları Daire Başkanı Ahmet Raci Yalçın da projeye bağlı icra ettiği sunumda şu detayları paylaştı:

“Projenin hedefi hassaten Kara Kuvvetleri hassaten peyda geçirmek neredeyse birliklerin barışta ve seferde gerekseme duydukları cephane hassaten peyda geçirmek neredeyse topu topu bitirme maddelerinin müstelzim noktalara emniyetle ve tam yol ortak biçimde taşınması. Bu amaçla başkanlığımızca hesaplı projede hâlâ ilk envantere tasdik ettiğimiz araçlarla hem lojistik evliliği bildirmek bununla ortak bu araçlara bulunan haldeki yeteneklerine arttırma kabiliyetler vermek amacıyla 65 nüsha 8x8 tekerli taşımalık sırtçı anahtar tasdik edilecek. Toplamda 20 titrem transfer kapasitesine sahip, 48 tonluk ortak araç. Bu aracı askeri standartlarda NATO üstellerine gereğince nitelikli edeceğiz ve üzerinde ortak taşımalık taşıma-çekme ekipmanını domestik yerine geliştirerek 195 nüsha konteynerle baş başa envanterimize tasdik etmeyi hedefliyoruz. Teslimatları önümüzdeki sene itibarıyla gerçekleştirmeye başlayacağız.”

Konuşmaların arkası sıra Prof. Dr. Demir ve Koluman Başkanı Saltık, projeye ilişik sözleşmeyi imzaladı. İmzanın arkası sıra Savunma Sanayii Başkanı Demir, merasim alanındaki 8x8 tekerli taşımalık transfer aracına binerek çalım verdi.

Kıymet Gökçe-Koray Ünlü
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler