USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kandıra'nın su altı zenginlikleri ve doğal güzellikleri keşfedilmeyi bekliyor

Kocaeli'nin Karadeniz'e oluşturulan kapısı Kandıra'nın çokluk turizminin yanı sıra su altı zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle dört sezon görüşme edilebilmekte birlikte semt durumuna gelmesi amaçlanıyor.

Kandıra'nın su altı zenginlikleri ve doğal güzellikleri keşfedilmeyi bekliyor
06-10-2022 12:01
Kocaeli

Yaklaşık 52 bin sözü geçen Kandıra, gökçe bayraklı 7 plajı ve eskimemiş koylarıyla sonuç zamanlarda yaz sezonunda tatilcilerin yol uğrağı noktaları ortada toprak alıyor. Yeşil ve mavinin buluşmuş olduğu Kandıra, ziyaretçilerine doğayla iç içe saat nakil olanağı sunuyor.

İlçeye gelenler, Cenevizlilerden kalma kermen surları ve su sarnıçlarına ev sahipliği fail Kefken Adası'nın beraberinde Pembe Kayalar ve Kartal Kayalıkları kabilinden doğal güzellikleri de müşahede fırsatı buluyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi, Kandıra Kaymakamlığı ve Kandıra Belediyesi iş donanmasında yürütülecek çalışmalarla ilçede turizm faaliyetlerinin çeşitlendirilerek bütün yıla yayılması hedefleniyor.

Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, ilçenin su altı zenginliklerine ve turizm potansiyeline dikkati döşemek düşüncesince Kerpe Deniz Yıldızları Kulübü dalış eğitmenleri ile Kartal Kayalıkları mevkisinde dalış yaptı.

"İşletmeleri, turizmi, doğası, spor ve esenlik turizmiyle ortak meal oluşacak"

Belediye Başkanı Turan, AA muhabirine, 7 gökçe bayraklı plaja eş ilçede coğrafi pozisyonu nedeniyle yaz sezonunun çelimsiz bulunmasına karşın ağırbaşlı yoğunlukla karşılaştıklarını söyledi.

Kandıra'nın başta hafta sonları, resmi ve dini bayramlarda ziyaretçi akınına uğradığını tamlayan Turan, ilçenin sadece bahir turizmiyle değil, doğası ve ekoturizmiyle de dikkati çektiğini kaydetti.

Turan, gökçe bayraklı plajların sayısının artmasına müteveccih çalışmalarının sürdüğünü dile getirerek, "Bizlere buraları koruyup gözlemek düşüyor. Yaz sezonu alışılagelen koşullarda 3 ay kabilinden görülse de Karadeniz sahilinde olması nedeniyle Kandıra'da 45 çağ ila 2 ayda bitebiliyor. Bunun indinde ürünler gerekiyor." diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile eskiden turizm bölgesi duyuru edilen alanın planlama çalışmalarını sürdürdüklerini özetleyen Turan, şu halde bitmeme etti:

"Doğa turizmi, spor turizmi, karavan kampları, piknik alanları, çiftteker parkuru, ekoturizme müteveccih tarımla yapılacak çalışmalar, duru oteller, turizm konutları, bunlarla ilgili çalışmalarımız bitmeme ediyor. Kandıra'daki turizmi geçmiş evrede 8-10 ayak tabanı yaymamız gerekiyor. Bununla ilgili bütün icraat bu boyutta bitmeme ediyor. Bu emek harcamaları 2023 senesinde tamamlarsak İzmit-Kandıra yolu, Ağva-Kandıra yolu yapıldıktan ahir bölümü müheyya olacak. İşletmeleri, turizmi, doğası, spor ve esenlik turizmiyle ortak meal oluşacak. Sahillerimizin baş döndürücü canlı olmasından yana değiliz. En azından ortak bölgemizin rahat site durumunda kalmasından yanayız. Planlamamızı ona layıkıyla yapıyoruz. Seyrek'ten günindi kısmına akilane rahat ortak şehir, çağ doğusu tarafa akilane da filhakika konutlaşmalar ilerlemiş, onların az buçuk hâlâ disiplinli halde ilerlemesi ile alakalı planlarımız olacak."

"Turizm ortak öykü değirmi sanatıdır"

Turan, Kandıra'nın bahir turizmiyle anıldığına ayraç ederek, ilçenin bu hususi durumunun indinde ehemmiyetli kültürel mirasa da eş bulunduğunu belirtti.

Kocaeli Müze Müdürlüğünce Karadeniz'de "ilk su altı kazı bilimi çalışmaları"nın Kerpe'de başlatıldığını dile getiren Turan, ehemmiyetli eserlerin çağ yüzüne çıkmaya başladığını, gelecekte bu eserlerin sergilenmesiyle kültürel mirasın doğacak kuşaklara aktarılacağını kaydetti.

Turan, ilçede dalışla ilişik imkanların da bulunduğunu anlatım ederek, "Su altında keşifler gerçekleştirmek istiyoruz. Denizin üstü derece altı da güzel. 80 kilometrelik yaka bandımızda nice zamanı kale, kermen kalıntıları var. 2. Dünya Savaşı'nda çıkma Alman denizaltısı var, batmış kendisine biricik zerre duruyor. Bunların da Kandıra'ya bedel katması gerekiyor. Restore edilmesi müstelzim kısımların restore edilerek çecik kazandırılması gerekiyor. Dalga sörfü merkezi, Uzunkum, Kefken Adası, Pembe Kayalar, Seyrek Kalesi, U23 denizaltısı, bunların bütünü yukarı fazladan konulduğunda Kandıra'ya bedel katıyor. Turizm ortak öykü değirmi sanatıdır. İnşallah bu doğrultuda Kandıra ile ilişik güzel ortak öykü çıkacak." diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Alanyaspor3448+3
8Sivasspor3448-4
9Çaykur Rizespor3348-6
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3337-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler