USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

İzmirli şirket, bileşimli zeka tabanlı güneş enerjisi uygulamasını 5 ülkeye ihraç ediyor

İzmirli yazılım firması, güneş enerjisi santrallerinin başarım problemlerini belirleme etmek, işletimini kolaylaştırmak ve verimliliğini tasarruf etmek kabilinden geliştirdiği bileşimli zeka tabanlı başarım çözümleme sistemini iptidai ülkeye ihraç etmeye başladı.

İzmirli şirket, bileşimli zeka tabanlı güneş enerjisi uygulamasını 5 ülkeye ihraç ediyor
04-05-2022 12:41
İzmir

Güneş enerjisi santralleri düşüncesince bileşimli zeka tabanlı başarım izlem platformu bulunan Solarify, 2018 senesinde kurulan İzmir merkezli Loggma Dijital Enerji Çözümleri firmasının santrallerde verimliliği en fevk düzeye boşaltmak düşüncesince hesaplı Ar-Ge emekleri kararında geliştirildi.

Solarify platformuyla santrallerde mevcut panellerin, eviricilerin ve santralin genelinin başarım problemleri belirleme edebiliyor. Bu sayede santrallerde gürlük artırılabilirken, bire birlikte sürede sarhoş bulunan güneş santrallerinin yönetimi de kolaylaştırılıyor.

Loggma Dijital Enerji Çözümleri Kurucu Ortağı Kurucu Ortağı Mustafa Ozan Tuncan, AA muhabirine, Solarify platformunu ilkin birlikte engin izlem sistemi şekilde kurguladıklarını fakat sektörde rekabetin artarak çoğalması ve bu piyasanın gereksinimlerine yanıt verilebilmesi hedefiyle hâlâ da geliştirdiklerini söyledi.

Güneş enerjisi santrallerinin erdemli değerli olması zımnında değme birlikte panelin arkasına birlikte evirici ve duyarga konulamadığını tabir fail Tuncan, "Bu sebepten değme birlikte panelin performansını kovuşturma kılmak de olanaksız bir duruma geliyor. Biz de bu santrallerde mevcut panellerin, eviricilerin ve santralin genelinin başarım sorunlarını bulmak düşüncesince algoritma geliştirdik. Bu algoritma minimal 40 gün, idealde 3 maaş veriye bakıp, o santralin karakterini ılımlı çıkarıp, onunla alakadar tahminler yapıyor." dedi.

Tuncan, platforma hâlâ sonradan dizi eylem ve dünya malı dalavere sistemlerini de eklediklerini, bunlarla alıcı kitlelerinin genişlediğini aktardı.

Mevcut halde Türkiye pazarının yüzdelik 10’una bilge oldukları bilgisini paylaşan Tuncan, şu halde bitmeme etti:

"Müşterilerimiz ortada Siemens, Hanwha Q-Cells, Japan Energy Capital üzere küresel firmaların birlikte yerel nice enerji oyuncusu ve güneş enerjisi oyuncusu bulunmakta. Hem yazılım hem tesisat üretimi yapıyoruz. Bugün bakımından Ukrayna, Yunanistan ve Senegal’e dış satım yapıyoruz. Yakın sürede da Portekiz ve Nepal'de sistemimiz devreye girecek. mesela Ukrayna’da dü modüler 15’er megavatlık güneş enerjisi santrallerine kurulum yaptık. Türkiye’de ne iş yapıyorsak, benzeşim halde de orada yapıyoruz. Biz ürünümüzü ölçekleyebilmek namına aşırı düzentileme yaptık. Bu sebeple dünyanın neresi olursa olsun tığ buradan ürünümüzü kargoluyoruz. Orada alakadar eşhas onu alıp, takıp, direkt devreye alabiliyorlar ve manzume korku tabanlı bulunduğu düşüncesince değme yerden çalışabiliyor. Yani bizim düşüncesince İzmir de, Elazığ da, Ukrayna da bire birlikte toprak aslında."

"Bir megavat piklik (peak) santralde yılda averaj 57 megavat saatlik üstüne üstlük enerji üretilebiliyor"

Tuncan, rüçhan hedeflerinin Avrupa pazarına ferahlamak bulunduğunu ve bunu Uzak Doğu, Kore ve Japonya ile Amerika'nın kovuşturma edeceğini aktardı.

Türkiye'nin yenilenebilir enerji sektöründeki dijitalleşme dönüşümünde sunma tarafında önden gittiğine yer veren Tuncan, sayısal çözümlere müteveccih talepte ise santraller eskidikçe ve mahsus çivi sorunlar ortaya çıktıkça artma yaşandığını belirtti.

Tuncan, santralci kullanıcılarının başlangıçta hata yönlendirmelerle yahut birtakım kem bilgilerle yola çıkabildiklerine de ayraç ederek şunları kaydetti:

"Ama giderek hem bölüm ilerledikçe ve hem de gerekseme arttıkça istem de artıyor. Yani bizlere bundan sonradan dü sene öncekinin 5 sert istem geliyor. Bir megavat piklik (peak) birlikte santralde yılda averaj 57 megavat saatlik üstüne üstlük enerji ürettirebiliyoruz. Ama elbette ki Solarify canlı şekilde birlikte müdahalede bulunmuyor. Problem tespiti yapıyor. Bununla alakadar şahısların hoppadak dahil etmesi lazım ediyor. Bunlar elbette ki mahsus çivi varsayımlar kararı ortaya çıkardığımız rakamlar. Çok hâlâ birlikte tomar yahut aşırı hâlâ az olabiliyor. Temelde endişemiz şu: daima yenilenebilir enerji diyoruz. Yenilenebilir enerjinin ikinci birlikte ayağı da sürdürülebilirlik. Bu santrali kurduk. Bakım maliyetleri az. Ama sürdürülebilir olması için, senelerce benzeşim performansta emek harcaması düşüncesince buna bakılması lazım ediyor. Bakılması düşüncesince de en önce birlikte izlenmesi ve orada birlikte problemin olup olmadığının anlaşılması lazım. Bizim sistemimiz gerçekte bunu yapıyor."

Firma, yaklaşan sürede yaşama geçirdiği Enerify platformu ile de topu topu yenilenebilir enerji santrallerinde enerji tüketimi ve istihsal noktalarını birlikte tane birlikte platformda çözümleme ederek portföye ilişik enerji yönetimini kolaylaştırmayı hedefliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler