USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

İTÜ Hava ve Uzay Araçları Tasarım Laboratuvarı açma töreni

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, "PLM tasarımcılıkta toy müşterek kavram. Çok toy müşterek evren var. Biz bunu TUSAŞ'ta yaşıyoruz. Sıfır kilometre mühendislere bu sistemi öğretiyoruz. Bu cümle müşterek hars dönüşümü." dedi.

İTÜ Hava ve Uzay Araçları Tasarım Laboratuvarı açma töreni
29-01-2022 10:04
Istanbul

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, İTÜ Hava ve Uzay Araçları Tasarım Laboratuvarına extra destek sunar vereceklerini belirterek, "Bu dünkü dünyayı, bu çoluk çocuk sökerler zaten. Bizim de ihtiyacımız mevcut onlara. On yılda sonlanmış bulunan tayyare projeleri ihvan dü yıllara indi, iniyor. Çünkü toplantıya icap kalmıyor." dedi.

Kotil, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Hava ve Uzay Araçları Tasarım Laboratuvarı açım töreninde meydana getirdiği açıklamada, Hava ve Uzay Araçları Tasarım Laboratuvarının az buçuk simgesel bulunduğunu gücün baş döndürücü iri öneminin bulunduğunu tabir etti.

Ürün Yaşam Döngüsü Yönetiminin (PLM) tasarımcılıkta dünkü birlikte deyim bulunduğunu tamlayan Kotil, "Çok dünkü birlikte evren var. Biz bunu TUSAŞ'ta yaşıyoruz. Sıfır kilometre mühendislere bu sistemi öğretiyoruz. Bu manzume birlikte ekin dönüşümü. Bir şeyi elektronik ortamda A'dan Z'ye yapmak." ifadelerini kullandı.

İTÜ Hava ve Uzay Araçları Tasarım Laboratuvarına extra destek sunar de vereceklerini dile getiren Kotil, "Bu dünkü dünyayı, bu çoluk çocuk sökerler zaten. Bizim de ihtiyacımız mevcut onlara. On yılda sonlanmış bulunan tayyare projeleri ihvan dü yıllara indi, iniyor. Çünkü toplantıya icap kalmıyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Ardımızda 250 salname deneyim ve repertuvar var"

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu da Türkiye'de, ayrıca bölgede, üniversite-sanayi iş donanmasına en iri önemi verici ve buradan ekleme kıymeti erdemli en birlikte tomar çıktıyı elde fail terbiye kurumu olduklarını tabir etti.

İyi yetik gelişigüzel birlikte İTÜ mezununun ilerleyici zamanlarda Türkiye’nin istikbaline doğrultu vereceğinin altını çizen Koyuncu, bu öğrencilerin Türkiye'nin vizyonunu ve bellik kıymetini yukarı sıralara taşıyacak işlere imza atacağını dile getirdi.

Koyuncu, "Özellikle Cumhuriyet döneminde, ülkemizin uygulayım manada büyümesine ulama sunanlar gelişigüzel devir İTÜ’lüler ha ve artık da olmaya bitmeme edecektir. Bunu baş döndürücü güzel biliyoruz. Çünkü ardımızda 250 salname birlikte deneyim ve repertuvar var." niteleyerek konuştu.

Uçak ve Uzay Aracı Tasarım Laboratuvarının rüçhan amacının Uçak ve Uzay Mühendisliği lisans öğrencilerine, ilkin akıbet sınıfta aldıkları dü dönemlik yukarı düzem dizayn derslerinde ve gine dizayn projeleri üstünde çalışırken, onlara mükemmel kuvvetli birlikte emek vermek ortamı iletmek bulunduğunu vurgulayan Koyuncu, "Yeni kurulan laboratuvarımızda öğrencilerimiz, en aktüel mühendislik yazılımlarının birlikte Boeing, Rolls-Royce, TUSAŞ kadar şirketlerde makbul ve Siemens yazılımı bulunan PLM programını tanıyıp öğrenebilecek, bu sayede mesleksel hayatlarına elan kuvvetli ve birikimli kendisine başlamaları beklenen olacaktır." yorumunu yaptı.

"Endüstri 4.0 düşüncesince yenilikçi teknolojileri en güzel halde kullanacak istihdam gücüne ihtiyacımız var"

Siemens Endüstriyel Yazılımlar Türkiye Direktörü Alper Başer ise birlikte mühendislik ve uygulayım bilimi firması kendisine Türkiye'de elan birlikte tomar mühendis yetişmesine katkıda bulunmayı en ehemmiyetli sorumluluklarından bir tanesi kendisine gördüklerini tabir etti.

Başer, Türkiye'deki mühendis sayısını artıracak bulunan çalışmalara dayanak noktası vermeyi önemsediklerini aktararak, "Bu sebeple bu projede ülkemizi baş döndürücü sayıda kâmil mühendis kazandıran İTÜ ile teşrikimesai yapmanın bizim düşüncesince hususi birlikte mevki bulunduğunu tabir kılmak isterim. Ayrıca Türkiye'nin uygulayım bilimi merkezi bulunan TUSAŞ çeşidinden vatanımızda ehemmiyetli birlikte boşluğu kapanacak birlikte dijitalizasyon projesinde elan yeğleme yapılmak biz düşüncesince birlikte alım çalım vesilesidir." dedi.

Bugün dünyada havacılık ve feza dalında baş döndürücü ağırbaşlı birlikte rakiplik olduğunun altını çizen Başer, "Hava ve feza araçlarının baş döndürücü endamsız sürelerde ve çalışan birlikte halde tasarlanıp üretilmesi gerekiyor. Bunu fakat sayısal teknolojilerle sağlayabiliyoruz. Her devir dile getirdiğimiz kadar Endüstri 4.0'ı ve dijitalizasyonu sadece yenilikçi teknolojilerle sağlayamayız. Bu teknolojileri anlayacak ve en güzel halde kullanacak birlikte istihdam gücüne de ihtiyacımız var." dedi.





SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler