USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

İTÜ Hava ve Uzay Araçları Tasarım Laboratuvarı açıldı

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, "PLM tasarımcılıkta dünkü ortak kavram. Çok dünkü ortak evren var. Biz bunu TUSAŞ'ta yaşıyoruz. Sıfır kilometre mühendislere bu sistemi öğretiyoruz. Bu manzume ortak hars dönüşümü." dedi.

İTÜ Hava ve Uzay Araçları Tasarım Laboratuvarı açıldı
29-01-2022 10:29
Istanbul

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, İTÜ Hava ve Uzay Araçları Tasarım Laboratuvarına extra destek sunar vereceklerini belirterek, "Bu toy dünyayı, bu çoluk çocuk sökerler zaten. Bizim de ihtiyacımız mevcut onlara. On yılda sona eren tayyare projeleri ihvan dü yıllara indi, iniyor. Çünkü toplantıya icap kalmıyor." dedi.

Kotil, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Hava ve Uzay Araçları Tasarım Laboratuvarı açım töreninde meydana getirdiği açıklamada, Hava ve Uzay Araçları Tasarım Laboratuvarının az buçuk simgesel bulunduğunu lakin aşırı iri öneminin bulunduğunu tabir etti.

Ürün Yaşam Döngüsü Yönetiminin (PLM) tasarımcılıkta toy ortak deyim bulunduğunu tamlayan Kotil, "Çok toy ortak evren var. Biz bunu TUSAŞ'ta yaşıyoruz. Sıfır kilometre mühendislere bu sistemi öğretiyoruz. Bu meslek ortak ekin dönüşümü. Bir şeyi elektronik ortamda A'dan Z'ye yapmak." ifadelerini kullandı.

İTÜ Hava ve Uzay Araçları Tasarım Laboratuvarına extra destek sunar de vereceklerini dile getiren Kotil, "Bu toy dünyayı, bu çoluk çocuk sökerler zaten. Bizim de ihtiyacımız mevcut onlara. On yılda sona eren tayyare projeleri ihvan dü yıllara indi, iniyor. Çünkü toplantıya icap kalmıyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Ardımızda 250 salname deneme ve repertuvar var"

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu da Türkiye'de, ayrıca bölgede, üniversite-sanayi iş donanmasına en iri önemi sağlayan ve buradan ek kıymeti faziletli en ortak tomar çıktıyı elde fail edep bilimi bilimi kurumu olduklarını tabir etti.

İyi yetişkin değme ortak İTÜ mezununun ilerleyici zamanlarda Türkiye’nin istikbaline istikamet vereceğinin altını çizen Koyuncu, bu öğrencilerin Türkiye'nin vizyonunu ve bellik kıymetini yukarı sıralara taşıyacak işlere imza atacağını dile getirdi.

Koyuncu, "Özellikle Cumhuriyet döneminde, ülkemizin uran açıdan büyüme göstermesine yardım sunanlar değme devir İTÜ’lüler he ve artık da olmaya bitmeme edecektir. Bunu aşırı güzel biliyoruz. Çünkü ardımızda 250 salname ortak deneme ve repertuvar var." niteleyerek konuştu.

Uçak ve Uzay Aracı Tasarım Laboratuvarının rüçhan amacının Uçak ve Uzay Mühendisliği lisans öğrencilerine, ilkin sonuç sınıfta aldıkları dü dönemlik yukarı düzem dizayn derslerinde ve gene dizayn projeleri üstünde çalışırken, onlara birlik kuvvetli ortak emek vermek ortamı bildirmek bulunduğunu vurgulayan Koyuncu, "Yeni kurulan laboratuvarımızda öğrencilerimiz, en gündeş mühendislik yazılımlarının birlikte Boeing, Rolls-Royce, TUSAŞ kadar şirketlerde makbul ve Siemens yazılımı bulunan PLM programını tanıyıp öğrenebilecek, bu sayede mesleksel hayatlarına hâlâ kuvvetli ve birikimli adına başlamaları belkili olacaktır." yorumunu yaptı.

"Endüstri 4.0 düşüncesince yenilikçi teknolojileri en güzel biçimde kullanacak istihdam gücüne ihtiyacımız var"

Siemens Endüstriyel Yazılımlar Türkiye Direktörü Alper Başer ise ortak mühendislik ve uygulayım bilimi firması adına Türkiye'de hâlâ ortak tomar mühendis yetişmesine katkıda bulunmayı en ehemmiyetli sorumluluklarından birisi adına gördüklerini tabir etti.

Başer, Türkiye'deki mühendis sayısını artıracak bulunan çalışmalara dayanaklık buyurmak vermeyi önemsediklerini aktararak, "Bu sebeple bu projede ülkemizi aşırı sayıda tam mühendis kazandıran İTÜ ile teşrikimesai yapmanın bizim düşüncesince hususi ortak mevki bulunduğunu tabir buyurmak isterim. Ayrıca Türkiye'nin uygulayım bilimi merkezi bulunan TUSAŞ çeşidinden devletimizde ehemmiyetli ortak boşluğu kapanacak ortak dijitalizasyon projesinde hâlâ yeğleme yapılmak hepimiz düşüncesince ortak alım çalım vesilesidir." dedi.

Bugün dünyada havacılık ve gök dalında aşırı ağır ortak rakiplik olduğunun altını çizen Başer, "Hava ve gök araçlarının aşırı çelimsiz sürelerde ve çalışan ortak biçimde tasarlanıp üretilmesi gerekiyor. Bunu fakat sayısal teknolojilerle sağlayabiliyoruz. Her devir dile getirdiğimiz kadar Endüstri 4.0'ı ve dijitalizasyonu sadece yenilikçi teknolojilerle sağlayamayız. Bu teknolojileri anlayacak ve en güzel biçimde kullanacak ortak istihdam gücüne de ihtiyacımız var." dedi.





SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler