USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

İletişimci talibi liseliler derslerini hevesli stüdyoda görüyor

Bursa'da Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kurulan stüdyoda öğrenciler, televizyonculuğun esas tekniklerini kılgısal öğreniyor.

İletişimci talibi liseliler derslerini hevesli stüdyoda görüyor
14-10-2021 10:53
Bursa

Bursa'daki Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Radyo Televizyon Alanı öğrencileri, okullarına meydana getirilen hevesli stüdyo ve reji bölümünde geleceğin televizyoncuları, spikerleri, kameramanları ve muhabirleri kazanmak düşüncesince hazırlanıyor.

Alan içerisinde kurulan ve sonuç uygulayım bilimi cihazların arazi aldığı, görsel namına da millî kanalların stüdyolarından esinlenilen ortamda pedagoji bilimi gören öğrenciler mesleğin inceliklerini öğreniyor.

Okul müdürü Ömer Yılmaz, meydana getirdiği açıklamada, Radyo Televizyon ve Gazetecilik alanlarının 10 yıldan bu yana çalışkanlık gösterdiğini söyledi.

Sektördeki gelişmelere layıkıyla okuldaki stüdyoları yenilediklerini tamlayan Yılmaz, "Önce görsel, sonraları reji yönünü yeniledik. Bu sayede öğrencilerimizin özen ve arzuları elan da arttı. Türk basınına iletişimci, televizyoncu manzume elemanları yetiştirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Stüdyolarını millî kanalların ayarında tasarladıklarını özetleyen Yılmaz, reji ve alıcı sistemlerini de çalışkan neşriyat hazırlamaya apiko duruma getirdiklerini aktardı.

Yılmaz, öğrencilerin hem alıcı önü ve gerisi bununla birlikte reji kısmında uygulamalarla mesleğe hazırlandıklarına ayraç ederek laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Televizyonculuk ve gazetecilik işinde alıcı önü, alıcı kullanması ve elektronik devre dediğimiz rejideki arama kısmını, erke arama sistemini özetleyen eğitimlerimiz var. Eğitimlerimize dayanak noktası olması düşüncesince ortalık tecrübesi bulunan eli uz öğreticilerimizi devreye soktuk. Radyo, monitör ve gazetelerde etkin manzume elemanlarından da dayanak noktası istedik, onlar da fahri namına devir zamane derslerimize geliyor.

Yeni medyayla ilgilendiren hoca arkadaşlarımızla düzentileme yaptık. Yakın sürede altyapısını tamamladığımız habercimiz.net adresiyle genel ağ medyasına da gireceğiz. Bununla, öğrencilerimiz uygun infaz yaparak asıl ortamda sav yayını ve haberi arama etmenin ne işe yaradığını görsünler istiyoruz. Nihai gayemiz eğitimle ilgilendiren müşterek monitör kurmak. İstihdam edilen ve meslekte matbuat elemanı namına etkin nice mezunumuz var."

"Daha nitelikli pedagoji bilimi veriyoruz"

Radyo Televizyon Alanı öğretmeni Selcan Demirtaş, öğrencilerin stüdyoyu gördüklerinde heyecanlandıklarını, bölgeye huzur ilgilerinin arttığını vurguladı.

Alanın dünkü teknolojilerle donatıldığını kaydeden Demirtaş, "Reji kısmımız, erke sistemimiz, sonuç uygulayım bilimi kameralar, foto makineleri aşırı elan güzel durumdalar. Bu nedenle elan nitelikli pedagoji bilimi veriyoruz. evvel kuram kısmıyla öğrencilere pedagoji bilimi veriyoruz, elan sonraları burada stüdyoda kıraat yaptırıyoruz. Uygulama icra ettikleri düşüncesince gitgide sahada profesyonellerle karşılaştıklarında aşırı elan güzel vaziyette olacaklar. Burada prompter ile sav sunmayı öğreniyorlar, foto makinesi, alıcı elbette kullanılır, tasrif açılarını görüyorlar." sanarak konuştu.

Okulun 9. derslik öğrencilerinden Kenan Saygın ise "Stüdyoya önce geldiğimde hakkıyla aşırı heyecanlandım. Derslerimiz cihazlar üzerinden oldu. Diksiyon derslerimizi gördük. Kamera ve çatı kendisince bilgiye sahibim, bunları fikren ve istekle geldim bu bölüme. Spiker kazanmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Ahmet Aydın, sav programlarından etkilenerek kısmı seçtiğini, alıcı arkasıyla ilgilendiğini tabir etti.

Aybüke Güngör de okuldaki canlandırmalarda sav sunuculuğu yaptığını ve aşırı sevdiğini belirterek, "Radyo monitör dalında ilerlemeyi düşünüyorum. İleride film yönetmeni kazanmak ve senaryo savsamak istiyorum. Derslerimiz güzel geçiyor ve bu kısmı seçtiğim düşüncesince kendimi bahtlı hissediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler