USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

İki kez kanseri yenen Şükran çocuklara umut dağıtıyor

İzmir'de Şükran Şahin (14), el ortada okşayıcı nesiç tümörü yerine tanıdık 'rabdomyosarkom' ile verdiği mücadeleyi dü kez kazandı. Doktorların 9 santimetrelik ur zımnında 'Ya bağırsakların dışarıya alınacak yahut yüzdelik 98 yaşamını yitirme riskin olacak' dedikle

İki kez kanseri yenen Şükran çocuklara umut dağıtıyor
04-12-2021 13:22

Bornova ilçesindeki Fethiye-Gönül Güzelcan Anadolu Lisesi'nde 10'uncu dershane talebesi bulunan Şükran Şahin, 2 sene ilk döl yatağı ağzında oluşan kabarık dolayısıyla Ege Üniversitesi Hastanesi'ne başvurdu. Burada meydana getirilen incelemelerde 9 santim büyüklüğündeki şişliğe el ortada okşayıcı nesiç tümörü kendisine bildik 'rabdomyosarkom' teşhisi konuldu. Kemoterapi görmeye başlamış bulunan Şahin, 2019'da geçirdiği ameliyatın arkası sıra iyileşse de çor peşini bırakmadı. 2020 senesinde ikinci kez kansere yakalanan Şahin'e Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'nde memur etibba bağırsaklarının dışarıya katılması gerektiğini, huysuz biçimde yüzdelik 98 yaşamını yitirme riski bulunduğunu söyledi. Bunun ilişkin biyopsi düşüncesince ameliyata tahsil edilen Şahin, olağanüstü biçimde bağırsakları hariç alınmadan otama edildi. Bunu duyduğu an yaşamış olduğu mutluluğu özetleyen Şahin, "Ameliyatta müşterek şaşırtıcı oldu. Tümörü aracısız temizlediler ve bağırsaklarımın hariç çıkarılmasına icap kalmadı. Ameliyathaneden çıktığımda birlik kendisine kendime gelmemiştim. Annemin kapıda birileriyle konuştuğunu ve güzel haberi verdiğini duydum. O an dünyalar benim oldu. Kendimizi çirkin senaryoya hazırlamıştık. Bizim düşüncesince inanılmazdı" dedi.

'ÖLECEĞİMİ SÖYLEDİLER'

İkinci ameliyatının enine boyuna kavi müşterek proses bulunduğunu özetleyen Şahin, "2020 yılı orak ayı ayında kanser hücresi baştan nüksetti. Doktorlar dirim boyu bağırsaklarımın dışarıda olması icap ettiğini ve hakeza yaşamam icap ettiğini söyledi. Tümör bağırsaklarıma baş döndürücü yakınmış. Bir artık tekrarlamaması düşüncesince bağırsaklarım dışarıda yaşamam gerekiyormuş. Hayatım süresince o biçimde kalacağımı söylediler. Böyle olmasını istemedim. Doktoruma da bunu söyledim. Eğer onama etmezsem yüzdelik 98 oranında öleceğimi söylediler. Biyopsi yapılması düşüncesince ameliyata alındım" ifadelerini kullandı.

'YAŞAMIN DEĞERİNİ ANLADIM'

Ameliyatın arkası sıra rahatsızlığı atlattığını özetleyen Şahin, artık sonraları kendisi kabilinden onkoloji hastası çocuklara maneviyat vermeye değişmeyen verdi. Bunun düşüncesince çocuklara hediyeler alarak onlara yaşadıkları zorlukları özetleyen Şahin, "2 sene süresince hastanede otama gördüm. İzin verildiği miktarda benden artık önemsiz evlatların odasına giderdim. Benim de canım baş döndürücü sıkılıyordu. Böyle olduğunda canım artık baş döndürücü acıyordu. Bu sebeple ego de gayrı çocuklara az da olsa çirkin şeyleri kaynatmak istiyordum. Normalde kemoterapiden çıktığım devir müşterek hafta süresince akilane aklık aşındırmak yiyip, yürüyemiyorum. Bir yerden sonraları kendimi hastaneden çıktığım anda dört başı mamur tesirleri bitiyormuş kabilinden hissetmeye odakladım. Diğer çocuklara da aynısını anlatıyorum ve araştırma görevlisi olmaya çalışıyorum. Zorlu proses on paralık bitmeyecekmiş kabilinden geliyordu. Her defasında 'Artık istemiyorum' diyordum. Yine de ne denli uzunmuş kabilinden gözükse de çabucak gelişigüzel nesne bitti. Geriye baktığım devir bazısı çirkin anları hatırlamıyorum bile. Bir taraftan mutluyum zira yaşama göz açılış ağız ağıza değişti. Yaşamak gelişigüzel şeyden artık önemli. Bunun kıymetini anladım" dedi.

AİLESİ DE DESTEK OLDU

Dokuz Eylül Üniversitesi pres kısmı akıbet dershane talebesi bulunan Şükran Şahin'in ağabeyi Salih Şahin, (23) "Birlikte kavi müşterek proses yaşadık. Şimdi kardeşim pestil ve metin gayrı evlatları sevindiriyor. Ben de ona dayanaklık etmek oluyorum. Hastanede otama gören evlatların listelerini çıkarıyoruz, onlara hediyeler alıp şaşırtı müşterek biçimde doğrulama ediyoruz. Bu evlatların yapabilecekleri şeyler kısıtlı. Tedavileri dolayısıyla müşterek yere sevk şansımız yok. Yiyecekleri şeyler güçlü kısıtlı. Onlar düşüncesince yapılabilecek en güzel nesne hediyelerle maneviyat vermek. Kardeşim otama görmüş olduğu müddette de bunu uygun yaşadık. Şimdi bu kampanya kardeşime de baş döndürücü güzel geliyor. Onun yaşama atılmasını ve bahtiyar olmasını sağlıyor" dedi.

Şükran Şahin'in anası ev hanımı Fatma Şahin ise (43) ,"Kızım baş döndürücü ağır müşterek otama atlattı. İlk duyduğum anda müşterek ana kendisine yıkıldım. Özellikle ikinci cerrahi müdahale devri baş döndürücü zordu. Bir şaşırtıcı beli ve kızım sağlığına kavuştu. Şükran, demin enine boyuna sağlıklı. Kendisi kabilinden onkoloji hastası evlatların beraberinde olmak, onları sevindirmek istiyor. Biz de ailesi kendisine destekçisiyiz. Diğer çocuklar kızımın desteği ve sürprizleriyle maneviyat buluyor" niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler