USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

İki kadın karlı dağların zirvelerinde elektrik arızalarını gideriyor

Hakkari'de aksi iklim koşullarından kaynaklı elektrik kesintilerinin en organ indirilmesi düşüncesince efor sarfiyat fail arıza ekibinde vazifeli iki kadın, kar kalınlığının 2 metreyi bulmuş olduğu dağların zirvelerinde eş meslektaşlarıyla dip emek harcıyor.

İki kadın karlı dağların zirvelerinde elektrik arızalarını gideriyor
18-02-2022 12:09
Van

VEDAŞ içerisinde fariza önleyen arıza kadrosundaki kadın personeller Sibel Etemoğlu ve Ertuş Alkan, elektrik kesintilerinde yaşanmış olan arızaları bertaraf geçirmek düşüncesince cansiparane çalışıyorlar.

Sabah saatlerde VEDAŞ Hakkari İl Müdürlüğü ihtimam binasına gelmiş şekilde mesailerine başlamış olan kadın personeller, dağların zirvelerindeki aktarım hatlarında yaşanmış olan arızaları bertaraf geçirmek düşüncesince eş meslektaşlarıyla yola çıkıyor.

Araçla mahsus ortak noktaya geldikten sonradan ekipmanlarını yanlarına düzlük kadınlar, kadrodaki öteki dostlarıyla kar kalınlığının arazi arsa 2 metreyi bulmuş bulunduğu arıza noktalarına ulaşıyor.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 20-25 dereceye denli düşmüş bulunduğu alanda zorunluluk anlamış olur canlı ekipler, dondurucu soğuğa karşın arızaları en çelimsiz müddette bertaraf geçirmek düşüncesince uğraş veriyor.

Sırtlarında taşıdıkları nâkil ve öteki ciddi ekipmanla eş çalışanlarla çiğin omuza vererek karlı zirveleri aşan iki kadın, semt halkının karanlıkta kalmaması düşüncesince azimle görevlerini adına getiriyor.

Kar ve tipiye karşın aralıksız demeden faziletkâr gerginlik direklerindeki arızaları gidermeye çalışan kadınlar, esirgemez çalışmalarıyla Hakkarililerin gönlünde padişahlık kurdu.

"Toplumsal ön yargıları kırdık"

İki bebek anası Sibel Etemoğlu, AA muhabirine, dört senedir kızgın koşullarda aralıksız demeden elektrik arızalarıyla uğraş ettiğini söyledi.

Bu işin hanımlar düşüncesince ortak bariyer olmadığını özetleyen Etemoğlu, "Kadın diledi mi rastgele işi yapabiliyor. Evet zorlanıyoruz fakat işimiz 'evde ne pişireyim'den şimdi kolay. Çocuklarımdan aldığım takdir, işime şimdi düzen bağı sarılmamı sağlıyor. Çünkü annelerinin ne denli çelimli olduğunu, ne koşullarda onlar düşüncesince çalıştığını görüyorlar." niteleyerek konuştu.

Bunun da kendisini onurlandırdığına yer veren Etemoğlu, şunları kaydetti:

"Bugün arıza vardı, kızgın ortak alana geldik. O telleri karda boşaltmak baş döndürücü zor. Zorlanıyoruz fakat ekipçe, çiğin omuza uğraş veriyoruz. Bu dondurucu soğukta direğe genişlemek baş döndürücü zor. Hava koşulları bizleri baş döndürücü zorluyor. Tedbirlerimizi alıp üstesinden geliyoruz. Yörenin hanımları önce özellikle elektrik direğinin üstünde bizleri gördüklerinde baş döndürücü şaşırıyorlardı, yadırgıyorlardı. Zamanla bu yadırgama benimsemeye dönüştü. Bizleri gördüklerinde baş döndürücü müspet reaksiyon gösteriyorlar. Her yerde dayanıklı gösteriliyoruz. Toplumsal ön yargıları kırdık, Hakkarili ortak kadın namına bunu başardık."

"Kar kalınlığı boyumuzu geçiyor"

Hakkari halkının karanlıkta kalmaması düşüncesince kadro dostlarıyla kızgın ortak fariza üstlendiğini anlatım fail Ertuş Alkan, şunları aktardı:

"Bu sene baş döndürücü kar yağdı. Kar kalınlığı boyumuzu geçiyor. Hava sıcaklığı sıfırın baş döndürücü altında ortak alanda fariza yapıyoruz. Yağışlı gecelerde de mesailerimiz oluyor. Arızaların bir aşırı kar yağışının bulunduğu faziletkâr kesimlerde oluyor. Bezen eksiklik 20 derecede ellerimizi hissetmediğimiz oluyor. İki kadın namına baş döndürücü nesne başardık. Çok zorunluluk ortak uğraş veriyoruz. Bu kızgın şartlara karşın dört senedir işlerimizi en dobra biçimde yapamaya hız ediyoruz."

"Donmuş direklerde çalışıyorlar"

VEDAŞ Hakkari İl Müdürü Mehmet Salih Eroğuz da coğrafi şartların zorunluluk bulunduğu şehirde hava şartlarıyla da boğuşmak mecburiyetinde kaldıklarını dile getirdi.

Bölgeye birinci sınıf erke bildirmek düşüncesince ekiplerin daim sahada bulunduğunu aktaran Eroğuz, şu biçimde bitmeme etti:

"Engebeli ve zorunluluk ortak coğrafya. Bazı alanlarda 5-6 m. kar yağdığı oluyor. Zaman devir helikopterle alana kıymetlendirmek mecburiyetinde kalıyoruz. 7/24 ekiplerimiz ihtimam hasretmek düşüncesince düzentileme yürütüyor. Bütün arkadaşlarımız arıza aceleten engelleme ediyor. Dondurucu soğukta çetin sabahlara denli camit direklerde çalışıyorlar. Arızayı giderdiğimizde bahtiyar oluyoruz. Kadın personellerimizin çocuklarını evde bırakıp bu zorunluluk ahacık emekleri biz düşüncesince baş döndürücü şimdi değerli. Kadın personellerimiz bu kalburüstü emek harcamayı tarz da en elleme biçimde gösteriyorlar."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler