USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

İHA'larla iklim araçları evvel kere TEKNOFEST'te ayrımsız anda demonstrasyon yaptı

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "İHA'larla iklim araçları bire müşterek karede tanıtım gösterisi yaptı. Dünyada da hakeza müşterek tanıtım gösterisi bildiğimiz kadarıyla ilk." dedi.

İHA'larla iklim araçları evvel kere TEKNOFEST'te ayrımsız anda demonstrasyon yaptı
21-09-2021 22:48
İstanbul

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "(TEKNOFEST'te) İnsansız iklim araçlarıyla (İHA) iklim araçları bire birlikte karede demonstrasyon yaptı. Dünyada da hakeza birlikte demonstrasyon bildiğimiz kadarıyla ilk." dedi.

Bu sene dördüncüsü planlı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'in geçmiş gününe bağlı değerlendirmelerde mevcut Bayraktar, bu sene TEKNOFEST'e beklediklerinden birlikte tomar uyanıklık bulunduğunu anlatım etti.

2019 yılına derece metronun havalimanına derece geldiğini anımsatan Bayraktar, "Metro o dönemden bu yana de tamirde. O nedenden ring seferleri düzenlendi. Ona karşın ego alanın değme köşesini gezdim, ziyaretçilerimizle de konuşma imkanım oldu. Diyebilirim ki az buçuk güç olsa da beklediğimizden şimdi birlikte tomar paydaşlık oldu. Bildiğim kadarıyla sabahleyin saatlerinde 40 bin civarına ulaşmıştı fark bu sayı. Zaten amaçlarımızdan bir tanesi de buydu. 2019'da üstün dereceli kırdıktan sonradan hafta sonu baş döndürücü derin kalabalıkla erinç karşıya kalmıştık. Şimdi TEKNOFEST baş döndürücü şimdi donanımlı, sevinçli birlikte şenlik deneyimi yaşatmış oldu." halinde konuştu.

TEKNOFEST'te dünyada geçmiş bulunan gösterilere imza attıklarını tamlayan Bayraktar, laflarını şu halde sürdürdü:

"İHA'larla iklim araçları bire birlikte karede demonstrasyon yaptı. Dünyada da hakeza birlikte demonstrasyon bildiğimiz kadarıyla ilk. Burada en ehemmiyetli konu şu; o vasıtaların şişman birlikte bölümü yalnızca Türk mühendislerinin ulusal ve ibdai dizaynı araçlar... Hemen arkamızda gördüğümüz GÖKBEY helikopteri ve gine başka tarafta AKINCI insansız iklim aracı... Bunlar yalnızca Türkiye'nin ulusal ve ibdai eserleri... Bütün elektronikleriyle, yazılımlarıyla, mekanik aksamlarıyla, aerodinamikleriyle ulusal ve ibdai adına düşünülmüş iklim araçları...

Onlar bire birlikte karedeydi. Bunun yanı sıra Bayraktar TB2 İHA'mız bire birlikte karedeydi. Türk mühendislerin dizaynı birlikte kitap bulunan Hürkuş, gine insanlı terbiye uçağı düzenbazlık gösterisi yaptı. Bunun yanı sıra Bayraktar TB2, Aksungur da gelecekti fakat keyif bilgisi zımnında buraya gelemedi. Aynı karede 5 farklı, Türkiye'nin üretimi olan, Atak helikopterleri karışma peyda etmek üzere, iklim aracımız demonstrasyon yaptı. O da bizi baş döndürücü heyecanlandırdı. Dün geçmiş eş provasını görmüştük, çağ canlı, topu topu halkın önünde, bölüt açıkça birlikte halde yapıldı. Bu vasıtaların birlikte bölümü da geçmiş eş bölüt açıkça demonstrasyon yaptı. Hepsinin bire birlikte karede olması bizi gururlandırdı diyebilirim."


- "Teknoloji dalında atık tohumlar adım adım yeşerdi"


Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST'in 4 senedir düzenlendiğini ve TEKNOFEST'in kalbini yarışmaların oluşturduğunu anlatım ederek, "Sadece defans uran alanındaki asar değil, başka çıplak bölgelerde da baş döndürücü şimdi enli birlikte yelpazede ülkemizin eserleri olsun istedik." dedi.

ASELSAN'ın düzenlemiş olduğu İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması'na birlikte ekip gencin, İzmir'den katıldığını, ayrıca yaşamlarında geçmiş eş bu bölgeye bu yarış vesilesiyle uyanıklık duyduklarını aktaran Bayraktar, şu halde bitmeme etti:

"Onlar o yıldan sonradan girişimlerini kurdular. 2019 ve 2020'deki TEKNOFEST'te o girişimleriyle geliştirdikleri eserleri sergilediler. evvel yarış evresinde birlikte uygulayım bilimi geliştirmişlerdi, çabucak yarışmışlardı. Sonra kurmuş oldukları takımla, kardeş kardeş bu teknolojiyi ticarileştirdiler. En akıbet aldığım habere göre, yılda 1 milyon dolar iş hacmi önleyen birlikte girişime dönüşmüş durumda. Bunun kabil baş döndürücü şimdi birlikte tomar kip var. Dünya çapındaki kimi uygulayım bilimi yarışmalarında evren birincilikleri, ikincilikleri, üçüncülükleri geldi. Bunlar bizi baş döndürücü gururlandırıyor. Bunu birlikte uygulayım bilimi ekosistemi adına düşünecek olursak bu atık tohumlar bundan hakeza adım adım yeşermeye ve kendini göstermeye başladı."

Teknoloji dalında atık tohumların adım adım yeşerdiğini anlatım fail Bayraktar, "Bu bizim düşüncesince en şişman alım çalım diyebilirim. 20 sene öncesine dönülecek olsa ve 'bu eserleri dünyada ki yapacak?' diyerek sorulacak olsa ihtimal çoğumuz 'ancak eller yapar' diyerek yanıtlar verirdik. 'Biz birlikte bölgeye uyanıklık duyduk mu, ona dünyanın, insanlığın ve milletimizin faydasına olacak halde en maksimum gayreti gösterdik mi, ahlaka ve etiğe de uyma ederek sonuna derece savaşım ettik mi dünyanın en iyisini yapabiliriz' diyen binlerce canlı kardeşimiz bulunduğunu görüyoruz. Bu da bizim düşüncesince en şişman rüya donör konu diyebiliriz." halinde konuştu.


- "Bugün bundan hakeza dünyada açıkça boşluk en şişman uygulayım bilimi platformu oldu"


T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, TEKNOFEST'in geçmiş eş 2018 senesinde İstanbul Havalimanı'nda doğduğunu hatırlatarak, "Aslında yalnızca birlikte hayaldi, ayrıca kılıç az buçuk endişeliydik, 'acaba milletimiz buna arzu bedel mi, yarışmalarımıza müracaat kabil mu' diye... İlk yıldan 20 bin müracaat almıştık. Yurt dışından da paydaşlık vardı. İşte bu büyüdü, çağ bundan hakeza dünyada açıkça boşluk en şişman uygulayım bilimi platformu oldu." dedi.

TEKNOFEST yarışmalarının 200 binden birlikte tomar müracaat aldığını bildiren Bayraktar, TEKNOFEST'in 2019'da 1 milyon 720 binlik ziyaretçi iştirakı ile dünyanın en şişman havacılık ve uygulayım bilimi etkinliği bulunduğunu söyledi.

Bayraktar, "Bu sene bundan hakeza ziyaretçi iştirakı hedefleyen birlikte anlayışımız yok. Ama şurası görüyoruz ki 81 ilden buraya paydaşlık var. 111 ülkeden değişik şimdi birlikte yarışmalara paydaşlık bulunduğunu görüyoruz. TEKNOFEST, bundan hakeza öz sınırlarını aşıp dünyaya açıldı. Dünyadan talepler gelmeye başladı. Azerbaycan bunlardan biri." diyerek konuştu.


- "TOGG, geçmiş eş TEKNOFEST'te dört başı mamur kamuoyuyla burada buluşmuş oldu"


Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mehmet Fatih Kacır da Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) 2019'un akıbet günlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabilinden kamuoyuna tanıtıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Ondan sonradan da az buçuk kelimesiz ve baş döndürücü derin birlikte halde bugünlere geldi. 2022 yılı böylece inşallah yollara çıkması hedefleniyor. Proje, şişman birlikte ivmeyle bitmeme ediyor. TOGG, geçmiş eş TEKNOFEST'te dört başı mamur kamuoyuyla burada buluşmuş oldu. Çok derin birlikte uyanıklık var. Herkes TOGG ile anı fotoğrafı çektiriyor. Ümidimiz, 2022 yılı böylece yollarda görebilmek. 2022 TEKNOFEST'te de inşallah gelenleri TOGG aracıyla yolculuk ettiriyor olmayı hedefliyoruz."



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler