USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

İHA ve SİHA'ların fon yük kartları Gaziantep'ten

İHA ve SİHA'ların fon yük kartları Gaziantep'ten
11-11-2021 13:23
İstanbul

İpek Yolu Kalkınma Ajansı (İKA) Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, "Gaziantep'te İHA ve SİHA'ların kaynak pırtı kartları üretiliyor. Yine mermi geçirmez cıncık imalatımız var, ilkokul eksenli, üç eksenli ve ayrımlı CNC tezgahlarında ürettiğimiz defans uran ürünlerinin redif parçaları, onların tamamlayan maddeleri, termal kameralar ve insiyak sistemleri münteşir kendisine ürettiğimiz ürünler. Bu verim çeşitliliği değme güzeşte gündüz artıyor." dedi.

Türkiye'nin en iri uran kümesi SAHA İstanbul'un düzenlemiş olduğu SAHA EXPO Savunma Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde ikinci gününde bitmeme ediyor.

Akyılmaz, fuar kapsamında AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, SAHA EXPO’da 12 firmayla Gaziantep'i anabolizma ettiklerini ve fuardaki kuruluşların birçoğunun defans sanayisiyle icraat işleyen firmalardan oluştuğunu kaydetti.

Fuarda, Gaziantep'teki firmaların, ekosistem içindeki gayrı firmalarla teşrikimesai yaparak bağlantılarını artırmasını, onların tedarikçisi olmasını, düet görüşmelerle acemi yatırımların, ortaklık evliliklerinin geliştirilmesini amaçladıklarını tamlayan Akyılmaz, stantlarına koyu ortak dikkat bulunduğunu dile getirdi.

Gaziantep'in üretim, istihdam ve dış satım rakamlarıyla Türkiye'nin üretimdeki lokomatif şehirlerinden ve gıda, iplik, halı, ayakkabı, kimya, nesiç sahalarında da Türkiye'de en kompetitif illerden birisi bulunduğunu dile getiren Akyılmaz, bu çıtayı az buçuk hâlâ arttırmak istediklerini belirtti.

"Gaziantep'in faziletli uygulayım bilimi mahsulat üretmesi düşüncesince tahavvül programı başlattık"

İKA Genel Sekreteri Akyılmaz, "Dolayısıyla Gaziantep'in bundan ahir çağda iş koyu sektörlerin yanında faziletli uygulayım bilimi mahsulat üretmesi düşüncesince de ortak tahavvül programı başlattık. Dönüşüm programında Gaziantep Sanayi Odası'yla teşrikimesai biçiminde çalışıyoruz. Bu tahavvül programı kapsamında Gaziantep'te ilkin defans uran ve medikal uran dalında üretimi artırmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu noktada da Gaziantep'te ağır ortak enfrastrüktür ve gizil bulunduğunu dile getiren Akyılmaz, çalışmalara araba ve mızrap sektöründen başladıklarını ve şu anda 120’den ortak tomar araba mızrap sanayiinde çalışkanlık yayınlayan şirkete cemaat olduklarını bildirdi.

"Uluslararası uran bölümlendirme kriterlerine layıkıyla Gaziantep'in 71 kabiliyeti var"

Gaziantep olarak, Savunma Sanayi Başkanlığıyla baş döndürücü sayıda teşrikimesai gerçekleştirdiklerini ve bu kapsamında önceki Gaziantep'in altyapısını araştırdıklarını özetleyen Akyılmaz, şunları kaydetti:

"Savunma uran yönünde bizim ne kabiliyetlerimiz var? Hangi ürünleri üretebiliriz? Bunları belirledik. Uluslararası uran bölümlendirme kriterlerine layıkıyla Gaziantep'in 71 kabiliyeti bulunmakta. Bu kabiliyetlerle ve bulunan hatlarla Gaziantep’in üretebileceği acemi verim sayısı 453. Biz bunların envanterini çıkardık. Aynı sürede defans sanayinde çalışkanlık yayınlayan firmalarımızın, ilkin araba mızrap sektöründeki firmalarımızın araba teçhizat, Ar-Ge, konfirmasyon dair maliyetlerini istikbal etmek düşüncesince de Bakanlığımızla teşrikimesai biçiminde finansman maliyeti desteği programını tasarlayıp firmalarımıza finansman aktarımı yapmayı planlıyoruz. Bu da firmalarımızın hem verim çeşitliliğini bununla birlikte arsıulusal ve millî açıdan rakiplik enerjisini artıracaktır. Eğer bunu başarabilirsek Gaziantep değme güzeşte gündüz defans sanayinin, Türkiye'deki ve arsıulusal piyasadaki pazarından adalet etmiş olduğu oranı hâlâ ortak tomar almış olacak."

"2023'te Gaziantep'in defans uran ekosistemi baş döndürücü çelimli olacak"

Burhan Akyılmaz başkaca Gaziantep'te İHA ve SİHA'ların kaynak pırtı kartlarının üretildiği bilgisini paylaşarak, laflarını şu şekilde tamamladı:

"Yine mermi geçirmez cıncık imalatımız var, ilkokul eksenli, üç eksenli ve ayrımlı CNC tezgahlarında ürettiğimiz defans uran ürünlerinin redif parçaları, onların tamamlayan maddeleri, termal kameralar ve insiyak sistemleri münteşir kendisine ürettiğimiz ürünler. Bu verim çeşitliliği değme güzeşte gündüz artıyor. Bir taraftan da uran nesiç çalışıyoruz. Yani inanırım ki 2023'te Gaziantep'in defans uran ekosistemi baş döndürücü çelimli olacak."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler