USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

İddia için üniversiteyi elde eden ev kadını oğluyla meslek arkadaşı oldu

Yıllar sonraları ikinci üniversiteyi okumanın ve oğluyla ayrımsız kampüsü paylaşmanın coşkusunu canlı Zeliha Yavuz, "Değişik ortak cümbüş oldu. Şimdi beni okula oğlum götürüp getiriyor." dedi.

İddia için üniversiteyi elde eden ev kadını oğluyla meslek arkadaşı oldu
11-10-2021 14:14
Konya

Konya'da benzeri ve çocuklarıyla girmiş olduğu kanıt dair darülfünun sınavına eklenmiş olan 48 yaşındaki ev kadını Zeliha Yavuz, oğlunun pedagoji bilimi görmüş olduğu üniversiteyi kazandı.

Evliliğinin geçmiş yıllarında üniversitede ebelik bölümünü bütünleyen Yavuz, eşinin talebiyle düzentileme hayatına katılmadı. Hayatına ev kadını kendisine bitmeme fail ve dört bebek yetiştiren Yavuz, ailesiyle girmiş olduğu iddiayla seneler muahharen baştan darülfünun sınavına başvurdu.

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Bölümünü ele geçiren Yavuz, bire ortak üniversitenin ahbaplık fakültesinde okuyan oğluyla meslek arkadaşı oldu. İkinci üniversitesini okumaya süregelen Yavuz, oğluyla bire ortak kampüsü paylaşmanın coşkusunu ve mutluluğunu yaşıyor.

Yavuz, AA muhabirine, iddianın başlangıcında eşiyle beraberce darülfünun sınavına girmeye değişmeyen verdiklerini fakat eşinin muahharen iddiadan koptuğunu söyledi.

Kızının tababet fakültesinde, oğlunun da ahbaplık fakültesinde okuduğunu tamlayan Yavuz, "Eşim çocuklarla uğraşıp duruyordu. 'Tıp okusam şurası yaparım, ahbaplık okusam bunu yaparım, siz tek nesne yapmıyorsunuz' falanca diyordu. Çocuklar da en böylelikle 'annemle siz yapın o zaman.' dediler. İş iddiaya bindi. Çocuklar bizi yarıştırmayı düşündüler. Eşim muahharen 'Benim işim gücüm var.' sanarak vazgeçti. Üniversite imtihanı bana kaldı. Girdim kazandım." sanarak konuştu.

Yavuz, evde dört çocukla ilgilenmekten sınava hazırlanmaya okazyon bulamadığını kaydederek, geçmişten mevrut ve evlatlarına öğüt çalıştırırken aklında küsurat bilgilerle sınava girdiğini dile getirdi.

"Önce ego onun velisiydim demincek o benim velim oldu"

Yavuz, az buçuk coşku az buçuk da sersemlik yaşadığını aktararak, şöyleki konuştu:

"İlk özellikle doğrusu pırtı düşüncesince oğlumla geldim. 'Ben seni birçok sene evvela elinden yakalayıp ilkokula götürürken demincek sen beni getiriyorsun.' sanarak konuştuk. Herhalde bundan muahharen mükemmel aksine döndük. Üniversite sınavına da oğlumla kızım götürmüştü. Onlar dışarıda bekledi ego de sınavımı yaptım. Değişik ortak coşku oldu. Şimdi beni okula oğlum götürüp getiriyor. Dersim olduğunda saatleri ona uymasa da çıkışımı bekliyor. Okulla ilişik işlerimi hallediyor. evvel ego onun velisiydim demincek o benim velim oldu. Her ne derece okula beraberce gelip gitsek de dost olsak da o benim oğlum. Bir yerde de anneyim yani. Bazen üvey anne damarım da tutuyor. Yeri vardığında de kızıyorum."

Yavuz, diplomasını aldıktan muahharen gözlükçü sektöründe etkin eşine iş noktayı açmayı hedeflediğini kaydetti.

"Annemle bire ortak okulda edinmek baş döndürücü eğlenceli"

Hukuk fakültesi 4. dershane talebesi Ahmet Yavuz da annesiyle bire ortak okulda mektepli olmanın baş döndürücü dörtköşe ve enteresan olduğunu, baş döndürücü eğlendiklerini ve devir kurnaz matrak anlamış olur yaşadıklarını tabir etti.

Annesiyle meslek arkadaşı olmanın baş döndürücü ayrımlı ortak birikim olduğuna dikkati çekici Yavuz, şöyleki bitmeme etti:

"Dün büro dostlarımla kahvehane içtiler. Ben lavaboya kalktıktan muahharen dostlarımla benim dersime girmiş. Onu amfide yakaladım. Annemle geçmiş kez hakeza ortamlarda oturuyorum. Bir de birtakım şeylerden çekiniyoruz. Arkadaş ortamlarında edilen muhabbetler edilmiyor yanında. 'Niye kahveye bu derece mal veriyorsunuz, neden bu yemeği yiyorsunuz?' falanca diyor. Genelde mal masraf dair teessürat yaşıyoruz annemle. Bu gidişle etrafımda dost falanca kalmaz, annemle takılmaya bitmeme ediyoruz artık. Annemle bire ortak okulda edinmek baş döndürücü eğlenceli."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler