USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Hızlandırılmış dijital dönüşümde yarış yeni başlıyor

Future Commerce 360'ın ‘Daha Zorlu, Daha Kabiliyetli: E-Ticarette Bir Adım Ötesi' başlığıyla gerçekleşen konferansta, pandemi çağında ivme fazla dijital dönüşüm sürecine ilgi çekildi.

Hızlandırılmış dijital dönüşümde yarış yeni başlıyor
15-10-2021 14:28

Perakende dalının çelimli etkinliklerinden birisi olan, e-ticaret gündeminin nabzını markajcı Future Commerce 360 Konferansı'nın 9'uncusu 14 Ekim tarihinde gerçekleştirildi. Alkaş'ın sektörel zımni ve aktiflik platformu Digital Network Alkaş‘ta naklen gösterilen etkinlik, bu sahanın önde mevrut isimlerini buluşturdu. 400'ü müşterek tomar fevk düzem hoşgörülü ve profesyoneli müşterek araya getiren etkinlikte "Tüketicilerin e-ticaret alım satım deneyiminden beklentisi neler?", "E-ticaretin püf noktalarından birisi bulunan uyarlama sürecinde markalar ne yapmalı?", "Yarışın hızını henüz da artıracağı inkişaf devrinde neler yaşanacak?" üzere soruların yanıtları arandı.

“Dönem rekabetten değil rekaberlikten yana”
Sabah bugün 10.00'da başlamış bulunan ve enerjik piyasaya sürülen konferansın açım konuşmasını Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer ve Alkaş/Han Spaces Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş yaptı. Etkinlikte mütekellim Avi Alkaş, “Bu etkinlikte ticaretin geleceği ve geleceğin ticaretini öğreniyoruz. Burada yeni teknolojiler kıymetlendirmek yoluyla soy sop perakendenin oluşumuna yardım arz buyurmak bu cins buluşmalar, düşünüm alışverişleri baş döndürücü yararlı. Dönem kompetitif şirketlerin bile rekaber şekilde iş yapabilmelerinden yana. Dolayısıyla piyasa baş başa büyürse henüz müşterek tomar yarar sağlarız. Burada düzenlediğimiz etkinlikle ticaretin büyümesi ve gelişme göstermesi sağlanabilecek niteleyerek düşünüyorum” dedi.

Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, henüz etraflıca müşterek süreçte gerçekleşmesi muhtemel dijital dönüşümün, pandemi sürecinde 1.5 yılda gerçekleştiğini belirterek, "Yalnızca perişan değil tamamı sektörler düşüncesince yeni devirde henüz dayanıklı müşterek proses bizi bekliyor. Bundan sonraları e-ticarette henüz yetenekli bulunan markalar öne çıkacak" dedi.

“Tüketici isteği incelenecek”
PwC Türkiye Perakende Tüketici Ürünleri Lideri Adnan Akan, 'Tüketici Dünyasının Geleceği' Başlıklı sunumuyla, pandemi devrinde biçim muhavvil mahveden eğilimini anlattı. Akan, “Tüketiciler, problemsiz ve gelişen teknolojiye mevzun deneyimler istem etmekteler. Rapordan çıkan müşterek başka son ise son kullanıcıların esenlik ve asayiş mevzularıyla ilgilendiren endişelerinin perişan sektörünü etkilemeyi sürdürecek olması. Perakendeciler ve üreticiler direkt mahveden deneyimine müteveccih müşterek modeli benimsedikçe anadan görme kanallar ikinci planda duracak ve teslimat deneyimi giderek henüz da ehemmiyet kazanacak” dedi.

“Adaptasyon süreci önemli”
Lc Waikiki Avrupa-Amerika E-Ticaret Grup Bölge Müdürü Şervan Adar Avşar'ın moderatörlüğünü meydana getirdiği 'E-Ticarette Püf Nokta: Adaptasyon' başlıklı panelde, Estee Lauder Dijital Ticaret ve Pazarlama Direktörü Murat Özalp, Beymen E-Ticaret Genel Müdür Yardımcısı umut Arsoy ve Inveon Kurucusu ve Yönetici Ortağı Yomi Kastro markaların mütebeddil e-ticaret dinamiklerine uyarlama geliştirebilmek düşüncesince yapması gerekenleri masaya yatırdı. Pazar noktayı dönüşümlerinden, last-mile delivery konusuna; gelişen e-ticaret platformlarından, bu sahanın teknolojik gereksinimlerine uzanan enli müşterek yelpazede uyarlama konusu ele alındı.

Inveon Kurucusu ve Yönetici Ortağı Yomi Kastro e-ticaretin tamamı aktörleri düşüncesince adaptasyonun mütebeddil mahveden gereksinimlerine kadem düzmek yerine gerçekleşmesi müstelzim müşterek ıztırar olduğuna ve piyasa noktayı dönüşümü veya last mile delivery üzere mevzularda geleceği görerek gereksinimleri akıllıcasına belirlemenin önemine uyanıklık çekerken; Estee Lauder Dijital Ticaret ve Pazarlama Direktörü Murat Özalp teknolojik gereksinimler ve yeni modeller dair gelecek zamanlarda ilişik çeken değişimler göreceğimizi ayraç etti. Beymen E-Ticaret Genel Müdür Yardımcısı umut Arsoy da ayrımlı bölgelerde geliştirilen güzel uyarlama hamlelerine örnekler verdi.

Son şekilde Yomi Kastro paneli müşterek kapanış mesajı ile bitirdi. Kastro, "E-ticaret endüstrisinin başka endüstrilerden ayrımlı müşterek niteliği var, o da know-how paylaşımı. Birbirimizin deneyimlerinden bellemek ve üzerinde bina buyurmak baş döndürücü altın ve hacısı hocası düşüncesince müşterek kazan-kazan modeli oluşturuyor. Bizim endüstrimiz henüz bariz zihinli, adeta yazılımlarda bulunduğu üzere bariz kaynaklı paylaşımları gerektiriyor. O nedenden adaptasyonun müşterek numara kuralının bariz yürekle fırsatları ve problemleri paylaşmak, birbirimizin birikimleriyle doğrulmak bulunduğunu düşünüyorum" dedi.

Yarış Daha Yeni Başlıyor
Moderatörlüğünü ETİD Başkanı Emre Ekmekçi'nin meydana getirdiği ‘Yarış Yeni Başlıyor: E-Ticarette İlerleme Dönemi' başlıklı oturumda, bu sahanın özelliğine bağlı ehemmiyetli çıkarımlar yapıldı. Oturumda mütekellim IKEA E-Ticaret Direktörü Atakan Özata, "E-ticaretteki rakamlar baş döndürücü çabuk ilerledi. Almanya, İngiltere, Amerika üzere şef pazarlarda perişan içerisindeki payının yüzdelik 22'lerin üzerinde çıktığını görüyoruz. Pandeminin peşi sıra nema hızı bire müşterek halde bitmeme etmeyebilir fakat bu hisse en azından korunacak üzere görünüyor. Fiziksel mağazaların perişan içerisindeki oranı önümüzdeki devirde müşterek hacim art gelebilir, fakat geçtiğimiz devirde baş döndürücü sayıda e-ticaret kullanıcısı kazandık. Daha evvel e-ticareti on paralık sınama etmemiş şahıslar de bu tecrübeyi edindi. Herkes, gereksinimi olduğunda, rastgele devir e-ticareti kullanabileceğini bundan sonraları biliyor" dedi.
Horoz Lojistik İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gürkan Gürbüz de, "Bu devirde lojistiğin öneminin ayırt edilmiş olmasını baş döndürücü altın görüyoruz. Lojistik bugüne denli müşterek misyon satın alımı şekilde görülüyordu, bundan sonraları müşterek iş ortaklığı türüne yönelmeye başladı" biçiminde konuştu.

Türkiye'nin lojistikte pozisyon ve başka avantajlarından henüz müşterek tomar yararlanmasının önemine ayraç fail Gürbüz, taşımacılıkta 0-2 kilo bandının aşılması icap ettiğini belirtti.

Migros Perakende Operasyonları İcra Kurulu Üyesi Mustafa Bartın ise, "Biz besin perakendeciliği şekilde pandemiye denli e-ticarete adaptasyonu en aheste bulunan sektördük. Pandemiyle baş başa baş döndürücü ehemmiyetli zihnî bariyerleri aştık. Gıda perakendeciliği sektöründe e-ticaretin ilkokul sene sonraları henüz efdal müşterek oranı olacak. Ancak fiziki mağazada alım satım bitmeyecek, bitemez de. İkisinin harmanlandığı, e-ticarete güzel uzlaşma sağlayanların ayakta kalacağı müşterek yassı bahis konusu olacak besin perakendeciliğinde" dedi.

Medianova CEO'su Serkan Sevim ise, e-ticaretin uygulayım bilimi ayağını data paketlerinin taşındığı ‘dijital kargoculuk' üzere gördüklerini, e-ticaret kütlesinin artmasıyla bu arada dijital trafiğin de çabucak arttığını anlattı ve dijital trafiğin problemsiz taşınabilmesi düşüncesince bu alandaki altyapının önemine ayraç etti.

Panelin "e-Danışma" bölümünde ise SabancıDx'den Nurettin Erginöz katılarak siber asayiş dalında şirketlerin yapmaları müstelzim husus başlıklarına yer verdi ve Moral & Partners Kıdemli Avukatı Duygu Bozkurt, e-ticaret mevzuatı karşı ehemmiyetli bilgiler ışığında bilirkişi görüşlerini aktardılar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler