USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Her 5 doktordan 3’ü uzmanlık için Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni tercih ediyor

Bu sene Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda (TUS) geçmiş 5 hekimden 3’ünün tercihi Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi oldu. Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı Polat, “Bir uzmanlık talebesi bizleri tercih ettiğinde o mevzuda madun bilgi branşında millî ve arsıulusal

Her 5 doktordan 3’ü uzmanlık için Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni tercih ediyor
26-10-2021 16:34

2021-2022 Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS), 2’nci devre tercih neticeleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) çeşidinden açıklandı. Bu doğrultuda uzmanlık terbiye borç önceki 5 doktor adayının 3’ünün tercihi Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi oldu. Tercihler, 1’inci Hacettepe Radyoloji Bölümü, 2’nci Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Genetik Bölümü, 3’üncü Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak, Burun, Boğaz Bölümü, 4’üncü İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Radyoloji Bölümü ile 5 ve 6’ncı Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Bölümü halinde sıralandı. Konuyla ilgilendiren açıklamada mevcut Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı Polat, Türkiye’nin en şişman hastanelerinden bir tanesi olduklarını ve evren standartlarında misyon verdiklerini söyledi. Ulusal ve arsıulusal çapta akademisyen sayılarının çoğunlukta bulunduğunu tamlayan Polat, “Son zamanlarda da hepimizde biliyoruz ki, Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda Gazi Hastanesi tercih edilir boyuta geldi. En akıbet 2021-2022 Eylül kocaoğlan Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda önceki 5’e giren 3 uzmanlık öğrencisinin 2’nci tam gazi Genetik Bölümü’nü, 3’ncü tam Gazi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nı, 5 ve 6’ncı tam ise, Gazi Plastik Cerrahi Bölümü’nü tercih etmeleri bizleri baş döndürücü gururlandırdı. Bu rastlantısal birlikte obje değil. Geçmiş zamanlarda TUS 1’incisi ve 2’ncisi ve 3’üncüsü gene hastanemizde uzmanlık kazanmışlardı. Bu yıl onların isminin geçmemesi bu zamanda o bölümlerde araştırı görevlisi ekibinin açılmamasından kaynaklıdır. Şu anda iddiamız şudur ki, değme birlikte bölümümüz araştırı görevlileri için önceki 3 tercih sırasına gireceklerdir” niteleyerek konuştu.

‘DİĞER ÜNİVERSİTE HASTANELERİNE ÖRNEK OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM’

Prof. Dr. Polat, uzmanlık öğrencilerinin Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni tercih etmeleri için başta madun yapılarını zenginleştirmeleri icap ettiğini kaydederek, “Uzmanlık öğrencilerinin hiçbiri rastlantısal kendisine anne bilgelik dalını tercih etmiyor. O anne bilgelik branşındaki talim üyelerinin kalitesi, çıkan yayınların sayısı, fiziksel şartların, madun binanın niteliği ve başta de o anne bilgelik branşının yurtdışındaki baş döndürücü hususi kliniklerle bağlantılarını araştırıp geliyorlar. Bizde bunları başvuru borç halde başta anne bilgelik branşındaki talim üyelerinin bilimsel niteliği bulunan aidiyetlerini ayrıştıracak halde ilerliyoruz. Bu kapsamda özellikli alanlara ermek gerekiyor. Dolayısıyla da değme birlikte anne bilgelik branşının bu halde özellikli kendisine etkin madun bilgelik dalları halinde düzenli etmeye çalışıyoruz. Bir uzmanlık talebesi bizleri tercih ettiğinde o mevzuda madun bilgelik branşında millî ve arsıulusal yetkinliği ve etkinliği bulunan birilerinden terbiye kabul etme şansına cemaat oluyorlar. Şu anda da Gazi Üniversitesi’nin nice bölümünde kılıç bu madun yapıyı kurduk. Dolayısıyla da çıkan yayınların sayısı, sunulan terbiye elbette bunlar giderek duyuluyor. Şu anda Gazi Üniversitesi’nin bu denli tercih edilmesinin sebebi de bence bu. Bu mevzuda da gayrı darülfünun hastanelerine sağlam olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

‘HEDEFİMİZ ULUSAL VE ULUSLARARASI AKREDİTASYON SERTİFİKALARINI ALMAK’

Yüksek kurda etkin birlikte sayrılarevi oldukları için baş döndürücü parasız gördüklerini tabir fail Polat, “Dolasıyla hem dahili bununla birlikte cerrahi bölümlerde asistanlık yapmış olduğunuz müddet içinde aldığınız terbiye o denli önemlidir. Şu andaki parasız kütlesi ve madun yapımız düpedüz asistanların baş döndürücü dobra birlikte terbiye almasını sağlıyor. Ayrıca eğitim-öğretim faaliyetleri sürerken millî ve arsıulusal kongreler ince önemlidir. Biz başta o kongrelere yardımcı arkadaşlarımızı da götürmeye baş döndürücü ilgi ediyoruz. Orada eğitim-öğretim faaliyetleri gene o kongrelerde bitmeme ediyor. Hastanemizin ilgilendiren anne bilgelik dallarının şişman birlikte bölümü millî ve arsıulusal müsavat programına kayıtlıdır. Amacımız halis muhlis anne bilgelik dallarımızın bu akreditasyonlara eş bedel olmasıdır. Hedefimiz önceki 5 yıl içinde anne bilgelik dallarımızın hepsinin hem millî bununla birlikte arsıulusal müsavat sertifikalarını almak” niteleyerek konuştu.

‘YURT DIŞINA GİTMELERİ İÇİN İMKÂNLAR SAĞLIYORUZ’

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Alper Ceylan, TUS’ta Kulak Burun Boğaz Kliniği’nin tercihte az buçuk hâlâ öne geçtiğini belirterek, şunları kaydetti:


“Üniversitemizde akredite programlarının ince birlikte tomar olması, canlı talim üyeleri değişen teknolojinin başta kişileştirme ve tedavide başta dip birlikte halde kullanılması denli faziletkâr lisans ve doktora programlarında dip olması zımnında Gazi Üniversitesi hâlâ baş döndürücü tercih ediliyor. Kulak Burun Boğaz Kliniği ise, bunların ortada az buçuk hâlâ öne geçiyor. 2021-2022 TUS’ta 3’üncü ve 13’üncü öğrenciler bizi tercih etti. Bu bizim için şişman birlikte alım çalım tablosu. Kliniğimizin akredite olması, kliniğimizde makbul faziletkâr teknolojik olanaklar doktora ve faziletkâr lisans programları yardımıyla bu öğrencilerin tercihi olduğumuzu düşünüyoruz. İnterdisipliner yaklaşımlarda ince önemlidir. Biz Kulak, Burun, Boğaz Polikliniği kendisine akıl cerrahisi, onkoloji, dermatoloji, plastik ameliyat ve umumi cerrahi bölümleriyle birlikte arada çalışıyoruz. Tam güre Kulak, Burun, Boğaz uzmanı iktisap etmek için ilkin çelimli birlikte altyapıya cemaat iktisap etmek lazım. Bunun haricinde dobra terbiye yanı sıra de o eğitimle bu arada muhtelif tecrübeler edinilmeli. Bizde elbette darülfünun kendisine hem onlara erasmus programları ile emlak dışına gitmeleri için imkânlar sağlıyoruz ve bunun indinde da faziletkâr lisans ve doktora programlarında da önlerini açıyoruz. Tüm öğrencilerimize muhtelif dallarda başta Kulak, Burun, Boğaz bölümünün gelecek uygulayım bilimi mucip sahalarında faziletkâr lisans tezleri veriyoruz. Bu tezler üstünde çalışmalarını istiyoruz. Bunun haricinde arkadaşlarımıza muhtelif düzentileme mevzuları veriyoruz. Kongre ve toplantılara da iştirak sağlayarak, o toplantılarda da mülakat olanağı sağlamaya çalışıyoruz. Gazi Hastanesi’ni tercih etmelerinin anne sebebi, çelimli birlikte klinik kadro, güre birlikte madun çatı ve değme muhtelif Kulak, Burun, Boğaz Bölümü ve gayrı alanlar ile ilgilendiren branşalara mutlidisipliner yaklaşım felsefesi geliştirmesi.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler