USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Hayalini kurduğu lise diplomasına 84 yaşında kavuştu

Ordu'nun Mesudiye ilçesinde canlı 84 yaşındaki Güneş Önürme, hayalini kurduğu lise diplomasına kavuştu.

Hayalini kurduğu lise diplomasına 84 yaşında kavuştu
14-01-2022 11:54
Ordu

İlçenin Merkez Mahallesi'nde canlı Önürme, sağlıksız bıraktığı eğitimini ikmal etmek düşüncesince 2013'te Mesudiye Halk Eğitim Merkezi'ne başvurdu.

Katıldığı kıraat yemeni kursunda belgesini aldıktan sonradan ilkokulu, peşi sıra ortaokulu mütemmim Önürme, kıraat azminden katiyen vazgeçmedi.

Kaydolduğu Açık Öğretim Lisesi'ni de başarıyla tamamlayıcı Güneş Önürme, lise diploması hayalini de 84 yaşında gerçekleştirdi.

Liseden 13 Aralık 2021'de yetkilendirilmiş bulunan 6 bebek ve 18 torun sahibi Önürme'ye diploması, Mesudiye Halk Eğitim Merkezi'nde planlı törenle İlçe Milli Eğitim Müdürü Güngör Daşkın çeşidinden verildi.

Güneş Önürme, AA muhabirine, eşinin vefatının peşi sıra geçmiş sağlıksız küsurat ilkokulu bitirdiğini, peşi sıra rüştiye ve liseyi okuduğunu söyledi.

Hedefi üniversitede okumak

Diploma almaya doğruluk kazandığını tamlayan Önürme, bundan ahir amacının üniversitede kıraat etmek bulunduğunu dile getirdi.

Önürme, eskiden imkansızlıklar dolayısıyla ilkokulu yarıda tasarruf etmek mecburiyetinde kaldığını lakin okumayı aşırı istediğini, bu amacına etraflıca seneler sonradan ulaştığını tabir etti.

Okumanın günce hayatına aşırı suhulet sağladığını özetleyen Güneş Önürme, "Okumanın yaşı yok. Herkes okusun. Bu işin yaşı filan yok. Bu yaşamda en dobra obje ilim. Ben yaptığıma gereğince hepsi yapabilir. Okudukça kendimi elan bahtiyar hissediyorum. Üniversite düşüncesince hâlâ aklımda departman yok. Ama sanata aşırı ilgim var. Bunun düşüncesince dizayn kabilinden ortak departman kıraat etmek isterim." diye konuştu.

Önürme, bu süreçte namına dayanak sağlayan çocuklarına ve çevresindekilere teşekkürname etti.

"Kendisine bu diplomayı vermekten şişman değer duyduk"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Daşkın ise Güneş Önürme'nin azmi ve yetişek sevgisiyle her insana dayanıklı bulunduğunu belirtti.

Daşkın, "Kendisine bu diplomayı vermekten şişman değer duyduk. Üniversite hayalini gerçekleştirebilmesi düşüncesince namına topu topu imkanlarımızla değme çeşitli desteği vereceğiz. Güneş teyzemiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, eşleri Emine Erdoğan hanımefendi öncülüğündeki Okuma Yazma Seferberliği ve Nerede Kalmıştık projeleri kapsamında oluşturulan kursların aşırı elleme ortak örneği." ifadelerini kullandı.

Mesudiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü orijinal Koçak da Güneş Önürme'nin darülfünun hayalini de gerçekleştireceğine inandıklarını dile getirdi.

Halk Eğitim Merkezi'ndeki öğrenciler de Güneş teyzelerinin, azmiyle kendilerine dayanıklı olduğunu, kendilerine okumanın yaşlarının olmadığını gösterdiğini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler