USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Hareket bozukluklarında tedaviyi kolaylaştıran merkez açıldı

Danışmanlık, eğitim, araştırı ve sosyal vebal başlıkları altında keyif hizmeti vermeyi amaçlayan İstanbul Kültür Üniversitesi Hareket Analizi Değerlendirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi (İKÜ-HAM) açıldı. 450 metrekarelik bölgeye kurulan merkezde, insanoğlu biyomekaniği ü

Hareket bozukluklarında tedaviyi kolaylaştıran merkez açıldı
25-12-2021 09:43

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesinin bilimsel nitelikli ekibinin liderliğinde çalışmalarına başlamış bulunan Hareket Analizi Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi bugün açıldı. En faziletkâr teknolojili akıntı soruşturma sistemi ile müesses 6 kameralı odadaki dizge yardımıyla bire birlikte hastanın rastgele anlamda ayrı değerlendirilebilecek. İKÜ Ataköy Yerleşkesi Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde planlı açım töreninin arkası sıra merkez tanıtımı düşüncesince yolculuk düzenlendi. Tanıtıma İKÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Bahar Akıngüç Günver, üniversitenin rektör yardımcısı Prof. Dr. Sinan Alçın, üniversitenin Sağlık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Nazif Ekin Akalan, akademisyenler ve öğrenciler de katıldı.

DATA MERKEZİ OLACAK

Merkez üstünde 2 yıldır çalıştıklarını tabir fail İKÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Bahar Akıngüç Günver, “Pandemi dolayısıyla aşırı güç süreçlerden geçtik. Bu çağda öğrencilerin, gençlerin ve evlatların gövde sağlığıyla ilişik aşırı güç birlikte dönemden geçtiğini biliyoruz. Omurgalarında birtakımı afiyet sorunları bulunduğunu biliyoruz. Pek aşırı mevzuda bulunduğu kabilinden afiyet dalında da veri eksikliği bulunduğu birlikte gerçek. Bu merkezle bu anlamda yapılacak çalışmalarla ve öbür fakültelerle işbirliğiyle dünkü yaklaşımları da kullanarak ehemmiyetli birlikte etap attık. Güzel birlikte merkez, ehemmiyetli birlikte envestisman yaptık. 450 metrekarelik dobra birlikte alan. Hem veri toplayacağız bununla beraber hocalarımız el sağlığı hesabına ehemmiyetli işler yapacak. Araştırma ile ilişik birlikte veri merkezi olacak” dedi.

AĞRI OLUŞMADAN ÖNCE TESPİT EDİYORUZ

Merkezde rastgele hareketi değerlendirdiklerini ve dert oluşmadan ilkin ağrının oluşabileceği bölgeleri başlangıçta anlamaya çalıştıklarını tamlayan İKÜ Sağlık Bilimleri Dekanı ve Merkez Müdürü Prof. Dr. Nazif Ekin Akalan, “Bu anladığımız şeyleri de kliniğe uygulamayı ve tedavinin birlikte parçası yapmayı planlıyoruz. Hastanın volta esnasındaki sorunlarını dört dörtlük tanımlayıp bunu bizlere gönderen hekime, doktora, fizyoterapide raporla arka gönderiyoruz. Böylece hekim hastası kendince hareketle ilişik problemleri dört dörtlük anlamıyla bulabiliyor. Yürüme esnasındaki rastgele birlikte problem, günce hayatta 10 bin etap attığımızı düşünürsek 10 bin kez yeniden ediyor demektir. Bu 10 bin yeniden size dert biçiminde arka dönecektir. Bu ağrılar yapılmaksızın ilkin bunları bulabiliyoruz. Olduktan sonraları da ağrının primer nedenini bulabiliyoruz” sanarak konuştu.

KAS HASTALIKLARI ÜZERİNE DE ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

SMA, Duchenne, Parkinson kabilinden adale rahatsızlıkları üstünde de emekleri bulunduğunu kail Prof. Dr. Akalan, “Burada hareketle ilişik problemleri belirliyoruz. Eğer birlikte tedavi yapılacaksa o tedavilerden hangisinin hâlâ çalışan olabileceğine doktorun değişmeyen vermesine iane ediyoruz. Tedavileri birbiriyle karşılaştırabiliyoruz. Uygulanan tedavinin ne derece çalışan olup olmadığını da ortaya koyuyoruz” ifadelerini kullandı.

BİREYSEL BAŞVURULAMIYOR

Merkeze ferdî başvuruların olmadığını ve düet ilişkilerin ehemmiyetli bulunduğunu hatırlatan Prof. Dr. Akalan, “Bu kıymetlendirme merkezinde pediatri, temel değerlendirmeleri, spor yaralanmaları, kol ile ilişik bölümler ve inovasyon bölümümüz var. Sporcular da sakatlığın nereden kaynaklanacağını kestirim etmek, pot sonrası da sahaya devir parametrelerine erişip erişmediğine müteallik testler yapılabilir. Hastaneyle düet ilişkiniz var. Böyle birlikte çözümleme isteniyorsa tığ buradayız, bizimle düet geçim yapılması kifayetli ve tığ her insana açığız” dedi.

Prof. Dr. Akalan, arsıulusal üniversitelerle de teşrikimesai ortamında çalıştıklarını vurguladı.

TEMİZ VERİLERİN VERİLDİĞİ MERKEZ

Ana hedeflerinin modern medeniyetler seviyesine başlamak bulunduğunu tamlayan Prof. Dr. Akalan, laflarını şu şekilde sürdürdü:

“Bazı emraz temelli fakat birileri pregresyon göstererek ilerliyor. Biz hastalığın ne derece ilerlediğini rakamsal namına gösterebiliriz. Buna birlikte tedavi metodu, iyileştirmek, kötüleşmeyi tavsatmak ve ya bloke etmek istiyorsa bunu da dört dörtlük gösterir. Tedavi metodunun yanlışlığı yapıldığında bunu da geçmiş söyleyecek merkez burasıdır. Böyle olunca hastayı devir kaybından, paradan ve çaba fazlasından koruyacak birlikte merkez. Burası birlikte tedavi merkezi değil tedaviye değişmeyen verecek bulunan parlak verilerin verildiği merkez.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler