USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Halep'te baş derisi kopan bebek Hatay'da sağlığına kavuştu

Suriye'nin Halep kentinde, saçlarının su motoru kayışına sıkışması kararı karın derisi kopan 14 yaşındaki Suriyeli kız çocuğu, Hatay'da alındığı 9 ameliyatın arkası sıra sağlığına kavuştu.

Halep'te baş derisi kopan bebek Hatay'da sağlığına kavuştu
21-01-2022 12:58
Hatay

Ahid Hamdo, 6 ay evvela Halep'teki evlerinin tarafındaki kuyudan su çekmeye çalışırken, su motorunun kayışına saçlarını kaptırdı.

Su kuyusuna düşerek vurulan gailesiz kızın karın derisi de ağız ağıza koptu.

Hamdo, 4 güneş Halep'te otama gördükten sonradan getirilmiş olduğu Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesinde plastik ve güzel duyusal cerrahisi bölümünde meydana getirilen araştırmaların arkası sıra cerrahi müdahale alındı. Uyluk ve kaide alanından deri nakli meydana getirilen gailesiz kız, değerli güzeşte 9 ameliyatın arkası sıra baştan taayyüş tutundu.

"Çok güç eyyam geçirdim fakat bütünü geride kaldı"

Ahid Hamdo, AA muhabirine, Suriye'de tedavisinin yapılamadığını söyleyerek, "Akrabalarım beni hudut kapısına getirdi. Hastanede 6 aydır kalıyorum. Çok güç eyyam geçirdim fakat bütünü geride kaldı. Türkiye'de sağlığıma kavuştum baş döndürücü mutluyum. Türk doktorlarına baş döndürücü teşekkürname ederim." sanarak konuştu.

"Ne efsus ki saçları tekrardan çıkmayacak"

Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Serkan Kaya, Ahid'in hastanelerine saçlı derinin tüm ile kulağının da müşterek kısmının kopuk şekilde geldiğini söyledi.

Suriyeli gailesiz kızın kafatasında da biraz fay belirlediklerini özetleyen Kaya, 9 cerrahi müdahale nâkil Hamdo'yu müşterek ay sonradan taburcu edeceklerini dile getirerek, şu şekilde dedi:

"Çoklu cerrahi müdahale geçirdiği düşüncesince deri nakli ve hücresel tedaviler uygulandı. Ne efsus ki saçları tekrardan çıkmayacak. Belki gittikçe ayrımlı teknolojilerle uzlaşma sağlanabilir, peruk da bu vaziyette namına asistan olabilir. mühim bulunan burada iri travmayı saf sakin atmasıdır. Hamdo hastanemizde 6 aydan beri kalıyor, geçirdiği ameliyatlar hemen sonra umumi vaziyeti düzeldikten sonradan çıban mantinota işlemi başlatıldı."

Sınır ötesinden geldiği düşüncesince hastanın ailesine ulaşmakta sıkıntı yaşadıklarını özetleyen Kaya, şunları kaydetti:

"Kızımız buraya evvela vardığında bilinci enikonu bulanıktı ve hakkıyla o evvela devre psikiyatrik manada da baş döndürücü sıkıntılıydı. Bu seviyeye gelmesinde hastanemizin öteki branşlarının da baş döndürücü yardımı oldu. Süreç kendisi düşüncesince de baş döndürücü travmatik geçmişti. Sonraki devirde ise hastanın yakınlarına ulaşılmasında teessürat baskı zira sınırın öteki tarafındaydılar. Biz de aileden biriymiş üzere davrandık. Şu an yoğun şekilde bahtiyar ve tedavisinin güzel gittiğini kendisi de biliyor. Nadiren karşılaştığımız travmatik hastalardan müşterek tanesi ve bebek olması hakkıyla zedeleyici, bu yönden bizi de etkiledi. İnşallah tedavisini tamamlayıp tekrardan ailesine kavuşturacağız."

Kaya, sağlığına munsap gailesiz kıza çıban tasfiye ve terzilik kabul etme üzere işlemler yapılacağını, bundan dolayı müşterek müddet daha hastanelerinde konuk ettiklerini laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler