USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

'Güneş ışığı, mevsimsel depresyon ve bahar yorgunluğuyla mücadele etkilidir'

Sağlıklı Yaşam Danışmanı Uzman Dr. Murat Keklikoğlu, devir ışığının mevsimsel depresyon ve bahar yorgunluğu ile mücadele etmede etkili müşterek hal bulunduğunu söyleyerek, “Güvenli müşterek şekilde kabil olduğunca çok güneşe çıkılmalıdır. Sabah yürüyüşleri, aç

'Güneş ışığı, mevsimsel depresyon ve bahar yorgunluğuyla mücadele etkilidir'
03-10-2021 10:24

Güven Çayyolu Cerrahi Tıp Merkezi Sağlıklı Yaşam Danışmanı Uzm. Dr. Murat Keklikoğlu, güz yorgunluğundan etkilenmemek düşüncesince tarih ışığından yararlanmanın, tagaddi ve hab düzenine nazarıitibar etmenin ehemmiyetli bulunduğunu söyledi. Güneş ışığının, mevsimsel depresyon ve bahar yorgunluğu ile mücadele etmede etkili müşterek hal bulunduğunu anlatım fail Keklikoğlu, “Güneş, yaşamı, enerjiyi, pozitifliği özümleme eder. Bu sebeple güneş, günce yaşamı düşünülenden hâlâ aşırı etkiler. Sirkadiyen ritimleri (biyolojik saati), uyku-uyanıklık döngüsünü, inam vaziyetini ve kalıtım bilimi ifadeyi düzenler. Birçok rahatsızlığın tarih ışığıyla otama edilmesi ise aşırı emektar kökenlere dayanmaktadır. Eski Yunanlılar ve Mısırlılar hastalıkları düzeltmek düşüncesince güneşi kullanırken, Romalılar sağlığı korumada güneşin ve bariz havanın etkisine aşırı ehemmiyet vermişlerdir. Güneş ışığının otama gayeli kullanıldığı ‘helioterapi’ emektar çağlardan beri muhtelif hastalıkları otama etmenin meri müşterek yoludur. Güvenli müşterek halde belkili olduğunca müşterek tomar güneşe çıkılmalıdır. Güneş ışığının eve girmesine müsaade verilmeli, sabahleyin uyanır uyanmaz perdeler ve panjurlar açılmalıdır. Sabah yürüyüşleri, bariz havada devir görmek enikonu önemlidir. Güneş ışığı bedenin D vitamini üretimini uyarır ve ayrımsız sürede inam sağlığına da yarar sağlar” diyerek konuştu.

MEVSİM GEÇİŞLERİNDE NASIL BESLENİLMELİ?

Keklikoğlu, mevsimsel yorgunlukla mücadelede fiziki aktivitelerin ve dosdoğru beslenmenin enikonu ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Makro besinler açısından varlıklı ve muvazeneli müşterek diyet, mevsim geçişlerinde yorgunluğun ve hastalıkların üstesinden gelmede etkilidir. Pozitifliği zait ve yorgunlukla savaşçı besinlerin tüketilmesi, güz yorgunluğundan ve hüznünden kurtulmaya araştırma görevlisi olur. Bu besinlerden bazılarının, merkezi ve periferik asap sistemini aracısız etkilemesi animatör etki yapar. Geleneksel müşterek meşrubat bulunan hasis şerbetinin dem şekerini dengeleyici, kırıklık giderici, erke donör tesirleri vardır. Potasyum ve magnezyum açısından zengindir. Tonik rolü gören, vücuda kuvvet veren ve alkaloid içeren kahve, çay, çikolata asap sistemine aracısız dahil edebilen şöhretli müşterek üçlüdür. Bunlar adrenalinin aktivasyonundan dem damarlarının genişlemesine derece bariz animatör ve erke donör özelliklere sahiptir. Makul miktarlarda tüketilebilirler. Ayçiçeği, muz ve ıspanak; beden düşüncesince aşırı ehemmiyetli müşterek mineral bulunan magnezyum açısından dört dörtlük gıdalardır. Ayrıca kâr ve sebzeler, başta gülük eti, tofu, somon, yumurta, kaba çekirdeği, yulaf serotoninin mürşit maddesi bulunan triptofan itibarıyla zengindir. Elma, armut, muz, üzüm, kabak, koz ve badem, hem kaslarda hem de canlılık bilimsel kurda yorgunlukla savaşçı ve muafiyet sistemi düşüncesince lazım müttefikler bulunan potasyum, fosfor ve A, C ve E vitaminlerinden zengindir.”

‘TAHİN ZENGİN PROTEİN KAYNAĞIDIR’

Uzun devamlı erke bildirmek düşüncesince proteinden varlıklı yiyeceklerin seçilmesi icap ettiğini tamlayan Keklikoğlu, “Meyve ve sebzelerin ihtiva ettiği polifenoller, keyif düşüncesince enikonu nafi ve gereklidir. Ancak derinlemesine devamlı erke bildirmek düşüncesince tavuk ve balık denli ince proteinlerden ve ehliyetli tahıllı atlatmak yahut fasulye denli karambol karbonhidratlardan hâlâ müşterek tomar yararlanılmalıdır. mesela örgensel tahin, faziletkâr bakır, selenyum, fosfor içinde ne olduğunun yanında varlıklı müşterek protein kaynağıdır. Şekerden ve unlu gıdalar denli dümdüz karbonhidratlardan kaçınılmalıdır. Çünkü şekerden mevrut enerjiyi çoğu kez hâlâ yorgun hissettirebilecek müşterek erke düşüşü izlem eder” dedi.

MEVSİM GEÇİŞLERİNDE HANGİ FİZİKSEL AKTİVİTELER YAPILMALI?

Mevsim değişikliğine ilişkin negatif inam haliyle başa kabarmak düşüncesince de endorfin salınımını zait fiziki aktiviteler yapılması icap ettiğini kail Keklikoğlu, “Endorfin, tabii devlet maddesidir. Her muhtelif fiziki aktiviteler pozitifliği ve enerjiyi art yöneltmek düşüncesince nafi olabilir. Açık havada seyir gerçekleştirmek ve rastgele fırsatta tarih ışığından faydalanmak, güz rutinlerinden olmalıdır. Rahatlamanın ve gevşemenin yöntemleri bulunmalıdır. Daha derin çalışmış olduğu ve temponun yaşandığı serin mevsimler, kimi şahıslar düşüncesince aşırı stresli müşterek devir dilimi olabilir. Yaşanılan bu stres, hab düzenini bozabilir. Yüksek ruhsal gerilim ile tabii yoldan çabalamak düşüncesince bostan işleri, yoga, dalınç yahut aromaterapi denli aktiviteler yapılabilir” diyerek konuştu.

‘YORGUNLUK HASTALIĞA YOL AÇABİLİR’

Mevsim geçişlerinde stresi hafifletmenin hab düzenini iyileştirmeye araştırma görevlisi olacağını tamlayan Keklikoğlu, “Mümkün olduğunca emniyetli müşterek hab programına ilişkin kalınmalıdır. Her tarih ayrımsız saatlerde uyunmalı ve sabahleyin ayrımsız saatte uyanılmalıdır. Yatak odası, şen müşterek hab düşüncesince akıllıca sıcaklıkta curcunasız ve ziyasız olmalıdır. Mevsim geçişleri nice yüzden çevre zahmetli olabilir. Ancak hayat tarzı ile dümdüz değişiklikler, güneşle arkadaş olmak, dosdoğru perhiz ve muafiyet sistemi desteği mevsim geçişlerinin hâlâ tez atlatılmasına, hâlâ çevik ve bahtiyar hissedilmesine araştırma görevlisi olabilir. Özellikle ilgisiz algınlığı ve enflüanza mevsiminde muafiyet sistemini sübvanse görmek enikonu önemlidir. Yorgunluk, hastalığa kere açabilir. Yeni çalışmalar, hab yoksunluğunun muafiyet sistemi üstünde dokuncalı tesirleri bulunduğunu göstermektedir. Araştırmacılar, hab ve bağışıklığın aracısız münasebetli bulunduğunu belirtmekte ve uykunun, muafiyet fonksiyonunun dirimsel müşterek parçası adına bildirme edilmesi gerektiğine inanmaktadırlar” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler