USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Geliştirdikleri çevreci 'dijital kartvizit' ile ihracat ağını genişletmeyi planlıyorlar

Salgın sürecinde yaşadıkları zorluklardan ilham alınarak "dijital kartvizit" üreten Bursalı firma, yazılımı Hollanda ve Azerbaycan'a ihraç etti.

Geliştirdikleri çevreci 'dijital kartvizit' ile ihracat ağını genişletmeyi planlıyorlar
10-01-2022 12:29
Bursa

Kovid-19 salgını sürecinde yaşadıkları zorluklardan ilham alınarak "dijital kartvizit" üreten ve dü ay evvela tanıtımını karşıcı Bursalı firma, endamsız müddette Hollanda ve Azerbaycan'a yazılım ihracatı gerçekleştirdi.

Temassız yazışma olanağı sunan NFC teknolojisi sebebiyle kartvizitler de dijitalleşti.

İçinde NFC teknolojisiyle etkin yonga mevcut dijital kartvizit, yazışma bilgilerinin paylaşılmasının istendiği cep telefonuna yaklaştırıldığında, ekranda ihbarname çıkıyor. Telefonun sahibi, bildirime tıkladığında huzur tarafın yazışma bilgilerini rehberine kaydediyor.

NFC teknolojisinin desteklenmediği telefonlarda ise ayrımsız prosedür gine dijital kartvizitin üstündeki QR kodunun okutulmasıyla gerçekleştirilebiliyor.

Bursa Uludağ Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde 15 sene evvela kurulan Smart Over Yazılım AŞ’nin müessis ortağı Faruk Çıbuk, AA muhabirine, firmanın yazılım ihya dalında çalışkanlık gösterdiğini söyledi.

Türkiye çapında iş yaptıklarını aktaran Çıbuk, alıcıların yazılım çözümlerini gerçekleştirdiklerini bununla birlikte özlük start-up projelerini geliştirdiklerini anlatım etti.

Ekipte yazılım ihya ve dizayn kazanmak az daha 20 bireyin çalıştığını tamlayan Çıbuk, tahminî dü ay evvela dijital kartvizit ürününü geliştirdiklerini vurguladı.

Çıbuk, dijital kartvizit fikrinin pandemi sürecinde yaşanmış bulunan zorluklardan ilham alınarak ortaya çıktığını anlatarak, "Pandemi nice zorlukları yanı sıra getirdi. Pandemi sürecinde alıcı ziyaretlerinde âlem cebinden kartvizit çıkarıp huzur tarafa özgülemek isterken müşterek çekingenlik duyuyordu. Buna müşterek hal üretmeliyiz dedik. evvel müşterek QR kodu oluşturarak huzur tarafın telefonuna bu kodu okutarak yazışma bilgilerimizi temassız aktararak kaydetmelerini dileyiş ediyorduk fakat bunun ehliyetli olmadığını gördük ve şimdi güzel ne yapabiliriz niteleyerek araştırı yaptık. Araştırmalarımızda NFC teknolojisini keşfettik ve bunun hesabına müşterek plan geliştirmeye değişmeyen verdik. Bunun ismi da Trowas oldu. Trowas projesinde bireylere dijital kartvizit sunuyoruz." niteleyerek konuştu.

"Çevreci ve doğaya müfit müşterek ürün"

Son uygulayım bilimi ürünü bulunan dijital kartvizitin çevreci olduğuna ayraç fail Çıbuk, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Yeşil uygulayım bilimi ürünü bulunan dijital kartvizit hem kağıt tasarrufu sağlayıcı hem çevreci bununla birlikte doğaya müfit müşterek ürün. Binlerce kağıt kartvizit hesabına müşterek tane müşterek kart kullanılmasıyla çevreye şimdi az dokunca verilmesini sağlıyoruz. İnsanların şimdi hazırlop iletişime, etkileşime geçmiş olduğu müşterek dijital kartvizit geliştirdik. Teknolojinin doğaya çevreye müfit kendisine kullanılmasını baş döndürücü önemsiyoruz. Birçok projemizde arka dönüştürülebilir mahsulat kullanmaya ve atılan bırakmamaya baş döndürücü uyanıklık ediyoruz. evvel özlük kağıt kartvizitlerimizden vazgeçip dijital kartviziti kullanmaya başladığımızda ağırbaşlı müşterek artırım sağladık. Verilen kartvizitlerin çoğunun atıldığına tanık oluyoruz. Telefon numarası, san yahut iş noktayı adresi değiştiğinde toy kartvizit gereksinimi doğuyor. Eski kartvizitlerin bütünü çöpe gidiyor. Bu da ağırbaşlı müşterek israfa kez açıyor. Geri dönüştürülebilir plastikten meydana getirilen dijital kartviziti alıyorsunuz. Sonrasında kağıt kartvizitlerle işiniz kalmıyor ve nice fidan kesilmekten kurtuluyor. Doğadaki nice etkene müfit müşterek kartvizit geliştirdik."

"Dijital kartvizitle toptan müşterek bellik olma gayemiz var"

Dijital kartviziti tanıttıktan sonradan baş döndürücü şişman müşterek candan karşılaştıklarını tamlayan Çıbuk, ürüne hem taşınmazlar içerisinden bununla birlikte taşınmazlar dışından istem olduğuna dikkati çekerek, "Ürünü tanıttıktan 15 güneş sonradan da evvel yazılım ihracatımızı Hollanda'ya gerçekleştirdik. Orada tığ bayimiz var. Hollanda'da tahminî 70 kuruluşa dijital kartvizit satışı yaptık. İkinci ihracatımızı Azerbaycan'a gerçekleştirdik. Azerbaycan'da da tahminî 20 kuruluşa ihracatımız oldu. Şu anda Orta Doğu, Kuzey Afrika, Avrupa ülkelerinden ABD ve İngiltere'ye denli bizlerden verim benimseme etmek talip kuruluşlar var. Oradaki kurumlarla görüşüyoruz ve bayilik ağımızı genişleteceğiz. Dijital kartvizitle toptan müşterek bellik olma gayemiz var." dedi.

Çıbuk, dijital kartvizitle bu arada dijital içindekiler ürününü de geliştirdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Dijital içindekiler da gine kartvizit şeklinde. Firmaların ansızın müşterek tomar verim kataloğu yahut paha listeleri olabiliyor. Bu katalogları eğlemek istiyorlar. Çok ağırbaşlı kağıt israfı olmakta ve ağırbaşlı maliyeti mevcut başkaca taşınmazlar dışına fuara gittikleri devir bu katalogları yanlarında taşımakta zorlanıyorlar. Fuara eklenmiş bulunan müşterek firma, bizim dijital kataloğumuzu aldığında bununla birlikte baş döndürücü hazırlop mobil müşterek ürünle tanıtımını yapabilir bununla birlikte dijital kataloğun süresince istediği devir başkalık yapabilir. Yeni ürünlerini ve fiyatlarındaki gündeş sayıları dijital katalogda elden değiştirebilir. Yeniden içindekiler bastırmaya lazım kalmıyor. Fuarlara eklenmiş bulunan kuruluşların baş döndürücü az maliyetle müşterilerine kataloglarını dağıtabilecekleri müşterek verim ortaya çıkardık."

"Bilgi paylaşım süreçlerini hızlandırdık ve kolaylaştırdık"

Firmanın yazılım kadrosu önderi Emirhan Yılmaz da dijital kartviziti bulunan müşterek kişinin, yazışma bilgilerini büzüşmek istediği bireyin cep telefonuna bu kartviziti yakınlaştırınca ekrana mevrut bildirimin benimseme edilmesiyle el telefonu numarasının rehbere kaydedildiğini anlattı.

NFC teknolojisi sıfır telefonlar düşüncesince de QR kodunu okutarak ayrımsız işlemin gerçekleştirilebildiğini aktaran Yılmaz, şu şekilde bitmeme etti:

"Güncel yazılım dillerini kullanarak ve data güvenliğini ön planda sara dijital kartviziti geliştirdik. Bu teknolojide yalnızca telefon numarası değil kullanıcının isteğine ilişkin kendisine toplumsal medya, bulunak ve iştirak bilgilerine denli nice bilginin huzur tarafa kolaylık aktarılması sağlanıyor. Bilgi paylaşım süreçlerini hızlandırmış ve kolaylaştırmış oluyoruz. Aynı vakitte dijital kartvizit ve katalogda lisan destekleri de var. Kullanıcılar kartvizitlerini Türkçe ve İngilizce kendisine paylaşabiliyorlar. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu nedeniyle verilerin korunmasına baş döndürücü uyanıklık ediyoruz. Veri güvenliğini bildirmek düşüncesince şişman şirketlerle çalışıyoruz. Sunucularımız evren çapında emin kuruluşlar üstünden çalışıyor. Bu ürünü ortaya boşaltmak düşüncesince enfrastrüktür emek harcamaları tahminî 1 sene sürdü."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler