USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Geleceğin uçak mühendisleri bu okuldan çıkıyor

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ortada imzalanan tören düzeni ile kurulan TUSAŞ Şehit Hakan Gülşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, havacılık dalında geleceğin tekniker ve mühendisleri yetiştiriliyor.

Geleceğin uçak mühendisleri bu okuldan çıkıyor
19-12-2021 12:08

Milli Eğitim Bakanlığına ilişkin TUSAŞ Şehit Hakan Gülşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilere, havacılığın nazik alanlarından bulunan uçak gövde-motor ve aviyonik dallarında bilgisayarlı otomobil imalatı, sınai bakım-onarım, çarpıcılık tesisatları, robotik kodlama, web programcılığı ve yazılım eğitimleri veriyor.

Sektörün geleceği ve hür defans sanayiinin yapımı düşüncesince ehemmiyetli toprak markajcı TUSAŞ Şehit Hakan Gülşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde havacılık dalında geleceğin uygulayımcı ve mühendisleri yetiştiriliyor. TUSAŞ'ın akreditasyonu ve Erasmus projeleri kapsamında diyar dışı yetişim olanağı verilen öğrenciler, 20 güneş devam eden programda Avrupa'daki merkezlerde uçak ihtimam eğitimi alabiliyor. Başarılı bulunan öğrencilere henüz sonradan TUSAŞ'ta işe start fırsatı sağlanıyor.

Öğrencilere diyar dışı staj, pansiyon, burs imkanı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil ilkin edinmek az daha mühendis ve yöneticilerinin de yetişek desteği verdiği okulda, canlı mühendis ve uygulayımcı adaylarına mesleksel tecrübelerini aktarma etmek düşüncesince öğrencilerle kesif pıtrak müşterek araya geliniyor. Öğrencilere diyar dışı staj, pansiyon, burs kabil olanaklar sunulur ve ecnebi lisan ağırlıklı yetişek veriliyor.

TUSAŞ Şehit Hakan Gülşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, zamanımız teknolojilerini dünkü döl uygulamalarla birleştiriyor. Yenilikçi teknolojilerin bütünleşmiş edilmiş olduğu okulda karekod uygulaması yardımıyla öğrenciler cep telefonlarından parçayı 3D şekilde okul haricindeki müşterek ortamda görüntüleyerek ibret düzentileme olanağı buluyor. Robotik Kodlama Atölyesi'nde öğretmenler öncülüğünde öğrencilere kodlama ve robotik dizayn hikayelerinde yetişek olanağı sunuluyor. TEKNOFEST, TÜBİTAK ve Kalkınma Ajansı Projeleri kapsamında icraat oluşturan TUSAŞ Şehit Hakan Gülşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sarıklı ve öğrencileri, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii kabilinden sağlanan çevrimiçi ecnebi lisan kurslarına da iltihak olanağı buluyor.

“İleride kendimi bu yönde geliştirerek ülkem namına nice projede idman istiyorum”

Okulda aldıkları öğrenimden aşırı kıvançlı olduklarını tamlayan 10'uncu dershane öğrencilerinden Yasin Çetmeli, “Şu an İHA atölyesinde bulunuyoruz. Burada gördüğünüz az daha çakılı cenah İHA ilişkin çalışıyoruz. Aynı sürede mütedavil sermaye kebap sermaye cenah İHA'lar ilişkin de çalışmalarımız var. Bu halde kendimizi geliştiriyoruz ve ülkemize katkıda mevcut edinmek istiyoruz. Devletimizin bizlere sağlamış olduğu imkanlardan da sonuna derece yararlanıyoruz. İleride de kendimi bu yönde geliştirerek ülkem namına nice projede idman istiyorum” halinde konuştu.

“Okulumuz lazım öğretmenler gerekse atölyeler açısından birlik kuvvetli müşterek okul”

Yaz stajı kapsamında TUSAŞ kabilinden geliştirilen domestik umumi erek helikopteri Gökbey'in imalat sürecinde çalıştığını tamlayan 12'nci dershane talebesi Ömer Yusuf Doğan, “Okulumuz lazım öğretmenler gerekse atölyeler açısından birlik kuvvetli müşterek okul. Ayrıca okulumuzun TUSAŞ ile bulunan protokolü çerçevesinde stajlarımızı TUSAŞ'ta görüyoruz. Ben de 25 günce yaz stajımı 410 umumi erek helikopterinin madun montajında tamamladım. Çok dişi müşterek yetişim dönemiydi. Dönem içinde ise gine tören düzeni dahilinde haftada müşterek güneş cümle dersleri TUSAŞ'ta görüyoruz. Şimdi ise B-10'da Airbus taraf açık oturum üretiminde görevliyim. TUSAŞ'ta yetişim yapmanın ne derece ehemmiyetli müşterek obje bulunduğunu anladım. İnşallah giderek kendimi geliştirip TUSAŞ'ta dünkü projelerde toprak alıp vatana ve millete iyi müşterek aha bulunmaktadır ve yardım sağlarız” diyerek konuştu.

“Şu an okulumuz pansiyonunda küsurat 26 değişik ilden öğrencimiz mevcut”

Okula mevrut öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığınca meydana gelen LGS imtihanı ile alındığını tamlayan Okul Müdürü Kadir Yaman, “Okulumuz Liselere Geçiş Sınavı'na layıkıyla mektepli almaktadır. Okulumuz Türkiye'nin rastgele yerinden öğrencilerimiz başvurabilir. Şu an okulumuz pansiyonunda küsurat 26 değişik ilden öğrencimiz mevcut. Bu öğrencilerimizin en az muvaffakiyet averajı yüzde dilimde yüzde 15'tir. Bu yüzde 15'lik dilimi yüzde 5'e indirmek düşüncesince çalışmalarımız bitmeme ediyor gayemiz de budur” dedi.

“Okulumuz öğrencileri TUSAŞ'ta yetişim emekleri yapmakta ve bunun beraberinde değerli öğrencilerimize de burs verilmektedir”

Okulda tahsil gören öğrencilerin anlaşmalar kapsamında TUSAŞ'ta yetişim olanağına da ulaştığını tamlayan Okul Müdürü Yaman, “Mesleki Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ortada imzalanan tören düzeni gereği okulumuz öğrencileri TUSAŞ'ta yetişim emekleri yapmakta ve bunun beraberinde değerli öğrencilerimize de burs verilmektedir. Ayrıca izinli öğrencilerimizin anlaşılan müşterek bölümü istihdam edilmektedir. Bunlar da TUSAŞ'ta meydana gelen sınavlarda değerli bulunan öğrencilerdir” açıklamasında bulundu.

“Okulumuzun uçak ihtimam piyasası ve gayrı atölyelerindeki otomobil parkı aşırı güçlü”

Okulun imkanlarının aşırı açık olduğuna uyanıklık çekici Yaman, “Okulumuzun uçak ihtimam piyasası ve gayrı atölyelerindeki otomobil parkı aşırı güçlüdür. Birçok okulda sıfır otomobil parkı burada vardır. Öğrencilerimiz uçak motorları ve şahsen etkin uçaklar üstünde eğitimlerine bitmeme etmektedirler. Bunun beraberinde hazırladığımız plan kapsamında; yazılım atölyesi, robotik kodlama atölyesi ve İHA dizayn atölyelerinde çalışıyorlar. Öğrencilerimiz buralardaki aldıkları eğitimler ile alışılagelen aldıkları eğitimlerin ilişkin kakı sağlayarak, aranan elemanlar olma önünde ilerlemekte” ifadelerini kullandı.

“Okulun antre kapısından itibaren müşterek F-4 uçağı öğrencilerimizi karşılıyor”

TUSAŞ Şehit Hakan Gülşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde tahsil gören öğrencilerin yetişim ve burs olanağına da kavuştuklarına uyanıklık çekici Yaman, “Okulun antre kapısından itibaren müşterek F-4 uçağı öğrencilerimizi karşılıyor. Bu öğrencilerimiz ilerleyerek uçak ihtimam atölyesine geldiklerinde etkin müşterek uçak, bunun beraberinde da F-4 uçağının motoru ve tecrübe setleri ile karşılaşıyorlar. Bundan çevre da okula adım atar başlamaz çıkarlarını TUSAŞ'ın müşterek bireyi şekilde görmeye başlamaktadırlar. Geleceğini göklerde arayan, havacılık ve feza sanayiine derun vermiş kâffesi gençlerimizi okulumuza bekliyoruz” halinde konuştu.

Utku Şimşek
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler