USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Geleceğin rafting antrenörleri Melen Çayı'nda kılgılı ibret alarak yetişiyor

Düzce Üniversitesi (DÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümünde selektif okutulan rafting dersi düzlük öğrenciler, nazari ve kılgısal eğitimlerle rafting antrenörü olma uğrunda evvel adımlarını atıyor.

Geleceğin rafting antrenörleri Melen Çayı'nda kılgılı ibret alarak yetişiyor
24-04-2022 13:04
Düzce
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Geleceğin rafting antrenörleri Melen Çayı'nda kılgısal öğüt alarak yetişiyor

Türkiye'nin en ehemmiyetli rafting parkuruna sahip, yılda kısaca 200 bin evcil ve ecnebi turisti ağırlayan 16 kilometrelik Melen Çayı, Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümünde bu senenin ikinci çağında selektif okutulan rafting dersi düzlük öğrencilere ev sahipliği yapıyor.

DÜ Rektörlüğü ve Rafting Federasyonu iş donanmasında oluşturulan selektif derslere eklenen öğrenciler, federasyon çeşidinden maruz kuramsal derslerimizi üniversitede, kılgısal derslerimizi ise Rafting Düzce İl Temsilcisi Birol Tepe'den Melen Çayı'nda alıyor.

Derslerin ahenkli geçmiş bulunduğu Melen Çayı'nda öğrenciler, bot şişirmekten kürek tutmaya, su üstündeki botun kontrolünden suya düşüldüğünde ne davranılacağına müteveccih nice tecrübeyi yaşayarak öğreniyor.

Öğrencilere toy müşterek cümle sektörü oluşturmak, rafting ulusal takımlarına vadi eğitimi almış antrenörler yetiştirmesi gibi oluşturulan rafting dersine 11 mektepli katılma sağlıyor.

"Federasyonumuz da bizlere rastgele mevzuda araştırma görevlisi oluyor"

DÜ Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. İnci Karadenizli, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, Düzce'nin nice natürel güzelliği içerisinde barındırdığını belirterek, öğrencilerin huy sporlarından faydalanması hesabına emek hasretmek yaptıklarını söyledi.

Karadenizli, ikinci zamanın başlangıcında 4. dershane öğrencilerine müteveccih rafting dersini selektif öğüt şekilde uygulamaya başladıklarını aktararak, "Öğrencilerimize çalıştırıcılık ve muallimlik dışında istihdam kurmak adına, ötede rafting dalında terbiye verici antrenörler olabilmeleri düşüncesince bu dersi ayırmak istedik. Bundan ahir zamanlarda ise 1. sınıftan itibaren öğrencilerimize rafting dersini hasretmek istiyoruz. En aslında buyana Rafting Federasyonuyla koordineli biçimde çalışıyoruz." sanarak konuştu.

Öğrencilerin dersten sağlık aldığını dile getiren Karadenizli, "Hem öğüt şekilde alıyorlar hem öğreniyorlar aynı zamanda bunu cümle şekilde da yapabiliyorlar. Federasyonumuz da bizlere rastgele mevzuda araştırma görevlisi oluyor. Birol Bey de burada Rafting İl Temsilcisi, ecir talebi yok. Üniversitemize de geriye evlatları alıp buraya iletmek kalıyor." ifadelerini kullandı.

"Çok elleme müşterek soy sop geliyor"

Düzce Rafting İl Temsilcisi Tepe de darülfünun ve Rafting Federasyonu iş donanmasında başlatılan öğüt programına fahri dayanak noktası verdiklerini anlatarak, "Çok dobra müşterek proje. Türkiye'de derinlemesine seneler sonradan rafting selektif öğüt şekilde işleniyor. Burada dersimizi kılgısal gösteriyoruz. Gençlerimize bu dersle inşallah dobra müşterek defa gösterebiliriz. Onlara bu mevzuda dokunup okullarını en dobra biçimde tamamlamalarına okazyon olup istihdamlarına ulama sağlayabilirsek ne bahtiyar bizlere." halinde konuştu.

Kendilerinin çekirdekten yetiştiğini ancak öğrencilerin hem kuramsal hem kılgısal terbiye aldığını tamlayan Tepe, şöyleki bitmeme etti:

"Arkadaşlarımız Spor Bilimleri okuyor ve halis muhlis eğitimlerini yeniden sona alıyorlar. Ayrıca bizimle tanışmaları da aşırı şişman müşterek sınama zaten. Daha evvel ulusal grup antrenörlüğü de yaptım. Federasyonumuz bünyesindeki büyüklenme ve kuruluşlarla da müşterek arada çalışıyoruz. Onlar düşüncesince müşterek fırsat. Çok elleme müşterek soy sop geliyor. Hem okuyorlar hem öğreniyorlar aynı zamanda yaşıyorlar. Antrenörlük yönünde ve bilimsel nitelikli şekilde aşırı değerli gençlerimizin geldiğinin kadem sesleridir bunlar."

Seçmeli rafting dersi düzlük Aleyna Coşkun ise dersi aşırı sevdiklerini, eğitimin hayır bulunduğunu dile getirerek, "Bizim düşüncesince bellemek aşırı önemli. Raftinge derece derece düşkünlük saldım. Bizler burada öğreniyoruz, ötede tedris fırsatımız da oluyor. Burada kalırsam koşullar olursa bu bölgede yürütüm yapmayı banko düşünürüm. Eğitim aldığımız düzlük çalıştırıcılık bulunduğu düşüncesince banko rafting dalında da çalıştırıcılık yapmış olup öğretmeyi düşünürüm." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler