USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Gaziantep'te aileler serüven parkıyla stresten uzaklaşıyor

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde çalışkanlık yayınlayan Erikçe Macera Parkı'nda aileler ve çocuklar, doğayla buluşup kentin stresinden uzaklaşıyor.

Gaziantep'te aileler serüven parkıyla stresten uzaklaşıyor
27-08-2022 17:05
Gaziantep

Yaz aylarında Gaziantep Büyükşehir Belediyesince Erikçe Ormanı'nda kurulan sergüzeşt parkı, 15 Haziran-15 Eylül'de aşırı aktivitelere nazarıitibar duyan karı ve küçüklere fariza veriyor.

Kampa mevrut aileler, dinlenme kampı liderleri nezaretinde geçmiş çağ ormanlık bölgede ve etrafında neler yapılacağıyla ait eğitme eğitimi alıyor.

Daha sonraları çam ağaçları arasına çadırlarını kuran aileler, anadan görme oyunların beraberinde okçuluk, tırmanma, bisiklet, faziletli aktivite parkurları, voleybol, ayak topu ve ip parkuru üzere etkinliklerle zihinlerini dinlendiriyor.

Doğaseverler, eğitmenlerin kontrolünde meydana gelen uygulamalarda, ahşap merdivenlerle ulaşımın sağlandığı faziletli aktivite parkurlarında komandolar üzere engelleri aşıyor, bazı bazı de ok atarak belirlenen hedefleri vurmaya çalışıyor.

Yüksek çaba sarfiyat ederek tırmanma duvarına çıkanlar, makbul hususi aparatlar yardımıyla metrelerce yüksekten aşağıya çıkarlarını bırakıyor.

Kamp boyunca doğayla iç içe dirim devam eden aileler, orman arazilerinde harbilik faaliyeti de yürütüyor.

Erikçe Macera Parkı Tesis Amiri Çetin Yıldız, AA muhabirine, Büyükşehir Belediyesinin genel ağ sitesi üstünden başvuruları aldıklarını söyledi.

Aileleri nöbetleşe kampta ağırladıklarını özetleyen Yıldız, şu şekilde bitmeme etti:

"Listemizde 850 ailemiz var. Bir yönünü bitirdik, hala bitmeme ediyoruz. Aileler geçmiş vardığında gruplara ayırıyoruz. 25 dinlenme kampı eğitmenimiz var. Ailelere eğitme eğitimi veriyor. Burayı evvela tanıtıyoruz ki kazaya sebebiyet verilmesinler. Daha sonraları kendilerine materyal veriyoruz. Orman içinde deri alanları var, buraya çadırlarını kuruyorlar. Ormanlık bölgeye kuruyoruz ki site psikolojisinden çıksınlar. Özellikle ışıksız ortak düzlük seçtik. Çadır kurabilen aileler var ise kılıç engelleme etmiyoruz. İlk el deri kuran şahıslar var ise da iane ediyoruz. Daha sonraları aktivitelerimiz başlıyor."

"Kullandıkları alanları kendileri temizliyorlar"

Yıldız, parkta nice spor faaliyeti bulunduğunu ve bunların başlangıcında natür sporlarının bulunduğunu tabir etti.

Ailelerin yersiz zamanı olmasın niteleyerek nice aktiflik düzenlediklerini özetleyen Yıldız, "Her aktivitenin başlangıcında bilirkişi sorumlumuz var. Aileler, natür mücadelesini öğrensinler niteleyerek kullandıkları alanları kendileri temizliyor. Orman alanlarını parlak tutmaları düşüncesince hakeza ortak yürütüm yaptık." niteleyerek konuştu.

Yıldız, ailelerin buradan bahtiyar ayrıldığını kaydetti.

Aileler de memnun

Macera kampına ailesiyle mevrut Duygu Özkan da kampta hararetli çağ geçirdiklerini söyledi.

Kamp boyunca nice aktiviteyi öğrendiklerini dile getiren Özkan, "Ailelerin burada olması hâlâ da güzel. İlk kere hakeza ortak yere geldik. Çocuklarımız ve bizim düşüncesince giriş döndürücü ayrımlı ortak aktiflik oldu, giriş döndürücü mesut kaldık. Kendi düzlük temizliğimizi kendimiz yapıyoruz, dağıttığımız bölgeleri toparlıyoruz. Öncelikle makine ve klakson sesi yok. Çok ortak tomar kudret bulunmayan ve giriş döndürücü rahat ortak yer. Kuş cıvıltıları, ağaçlar bizlere giriş döndürücü iyi geliyor. İnsanın ruhunu dinlendiriyor." dedi.

Kampa dahil olan 9 yaşındaki Elif Aslan ise parkı giriş döndürücü beğendini anlattı.

Eğitmenler eşliğinde parkurlarda yetişek aldığını tamlayan Aslan, "Tırmanma bölgeleri ve okçuluk alanları var. Her bilinçlilik giriş döndürücü ahenkli ve giriş döndürücü güzel. Buraya ulaşınca sonsuz eğleniyorum. Yorgunluğumu unutuyorum. Kamptan sonraları derslerime hâlâ tetik çalışabiliyorum." ifadelerini kullandı.

Kampa ailesiyle dahil olan Elif Özer de dostlarının tavsiyesi üstüne geldiğini ve doğayla birlikte devir geçirmekten sağlık aldığını kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler