USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Facebook yeni çatı markasını duyurdu: Meta

Bu yılki Facebook Connect Konferansı'nda Mark Zuckerberg yeni iştirak vizyonunu ve yeni çatı markası Meta'yı tanıttı. Meta'nın yeni gösterimi doğrultusunda, yeni mihrak noktası metaverse'ü yaşama kılmak ve kişilerin bağlanak kurmasına, topluluklar bulmasına ve işlerini büy?

Facebook yeni çatı markasını duyurdu: Meta
30-10-2021 09:23
Her sene planlı Facebook Connect Konferansı, AR ve VR (Artırılmış ve Sanal Gerçeklik) geliştiricilerini, muhteva üreticilerini ve pazarlamacıları indinde araya getiriyor. Bu yılki mevhum etkinlikte de, toplumsal bağlantıdan eğlence, oyun, fitness, iş, yetişek ve ticarete kadar, metaverse tabanındaki deneyimlerin önümüzdeki on yılda nite şekilleneceği incelendi. İnsanların metaverse yaşamına etap atmalarına asistan olacak yeni Meta araçları duyuruldu.

Meta Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Başkan Yardımcısı Derya Matraş, yeni çatı marka Meta ve metaverse kendisince açıklamalarda bulundu.

''Sadece bakmakla kalmayıp deneyimin zarfında olduğunuz, somutlaştırılmış indinde internet''

Metaverse kendisince bilim sağlayan Derya Matraş, ''Facebook 2004'te kurulduğunda, kişilerin bağlanak ihdas yöntemini değiştirdi. Messenger, Instagram ve WhatsApp kabilinden uygulamalarla da evren çapında milyarlarca insanı henüz da güçlendirdi. Teknolojinin yaşamlarımızdaki esas önemi, bizlere kendimizi tabir ika ve dünyayı henüz da ensesi kalın indinde biçimde deneyimleme enerjisini ne biçimde verdiğiyle ilgili.

Önce masaüstünden web'e ve çokbilmiş telefonlara geçtik. Sonra mesajlaşmadan birbirimize ışık ve videolar yollamaya geçtik. Ama bu yolun sonu değil. Bir ahir ortam ve anahtar henüz da şümullü olacak. Sadece bakmakla kalmayıp deneyimin zarfında olduğunuz, somutlaştırılmış indinde internet. Biz buna metaverse diyoruz. Metaverse'ü toplumsal teknolojilerin derinlemesine yolculuğundaki indinde ahir tekâmül adına düşünebiliriz. Bu dünya, şirketimiz düşüncesince de yeni indinde sahife açıyor. Metaverse'de bugün elektronik beyin yahut telefon deyince aklımıza gelmeyen ağız ağıza yeni kategorilerin yanı esna arkadaşlarınızla indinde araya gelmek, dubara oynamak, alım satım gerçekleştirmek kabilinden karakoncolos edebileceğiniz doğrudan çabucak değme şeyi yapabileceksiniz. Bu yenilikler ekranlarda henüz indinde tomar devir harcamakla ilgilendiren değil. Metaverse, halihazırda görüntülük karşısında geçirdiğimiz tarihi henüz dobra bir duruma getirmekle ilgili.

Metaverse, bazısı birtakım üç buutlu dünyayı kapsayarak bazısı birtakım de fiziki dünyada mevcut adına günümüzün çevrimiçi toplumsal deneyimlerinin indinde karışımı adına karşımıza çıkacak. Bir arada olamadığımız yıllarda üstelik öteki insanlarla üç buutlu deneyimler paylaşmamıza ve fiziki dünyada yapamayacağımız şeyleri baş başa yapmamıza imkân tanıyacak'' dedi.

''Metaverse yaşama geçtiğinde, avatarlar bugünün yanay resimleri derece münteşir olacak''

Metaverse yaşama geçtiğinde nelerin olacağına müteallik açıklamada mevcut Matraş, ''Metaverse yaşama geçtiğinde, avatarlar bugünün yanay resimleri derece münteşir olacak. Ancak stator indinde fon adına aktif 3D avatarlar, etkileşimlerinizi bugün çevrimiçi adına muhtemel bulunan değme şeyden baş döndürücü henüz ensesi kalın bir duruma getirecek. Yazmak yahut temas etmek yerine, indinde şeyi ellerinizi akım ettirerek, biraz lafız söyleyerek ve üste bazısı birtakım fikren gerçekleştirebileceksiniz.

Cihazlar, dikkatimizin mihrak noktası olmayacak. Araya tahavvül etmek yerine, yaşadığımız yeni deneyimlerde bizlere indinde mevcut olma hissi verecek. Metaverse, etkileşime geçebileceğimiz dünyaya yeni katmanlar eklememize müsaade vererek henüz ensesi kalın deneyimler sunacak. İçerik üreticileri ve sanatçılar, seyircileriyle yeni yollarla bağlanak kurabilecek ve onları bu paylaşılan deneyimlere hakkıyla karışma edebilecek. Son biraz senedir nice insanoğlunun değme yerden çarpıcı indinde biçimde çalışabileceğini biliyoruz. Ancak, bazısı insanoğlu indinde aradayken diğerlerinin hala açıktan emek harcaması baş döndürücü henüz kompleks indinde çözüm alabilir. Bu nedenle, nerede olurlarsa olsunlar her kişiye ayrımsız yerde bulunma fırsatı verecek araçları arz etmek oyunun kurallarını değiştirecek'' biçiminde konuştu.

Connect Konferansı'nda neler duyuruldu?

Matraş, konferansta duyurulan mevzuları şöyleki açıkladı:

''Her sene düzenlediğimiz Connect Konferansı'nda bu sene toplumsal bağlantıdan tutun da eğlence, oyun, fitness, iş, yetişek ve ticarete kadar, metaverse tabanındaki deneyimlerin önümüzdeki on yılda nite şekilleneceğini inceledik. Buna ek olarak, kişilerin metaverse yaşamına etap atmalarına asistan olacak yeni Meta araçlarını duyurduk.”

Metaverse'ün merkezindeki evvel vizyonumuz Horizon Home, metaverse'deki eviniz kabilinden olacak, arkadaşlarınızla baş başa sayaç geçirebilecek, videoteyp izleyebilecek ve oyunları ve uygulamaları keşfedebileceksiniz. Ayrıca Messenger ünlü aramalarını da bu dünyaya getiriyoruz; Messenger'ın dinamik bulunduğu rastgele indinde platformdan arkadaşlarınızla ünlü indinde görüşmeye katılabilecek ve baş başa sayaç geçirebilecek yada VR (Sanal Gerçeklik) mekanlarına gezi edebileceksiniz. Yeni spor programlarının yanı sıra, Quest 2 düşüncesince tüketicilere sürülecek Active Pack takıları henüz şen spor yapmanızı sağlayacak.

Quest tabanlı yeniliklere ek olarak, Project Cambria'yı da duyurduk. Project Cambria, kaslı teknolojilerin hepsi ile donatılmış, yukarı düzem indinde VR başlığı olacak. Project Cambria'yı bu yıllarda muhtemel bulunan en encam teknolojiye eş programlamayı denemeye neşet etmek arzu edenler düşüncesince tasarlıyoruz.

Ürün yeniliklerinin yanı sıra, metaverse'ün geleceği düşüncesince ekosisteme de envestisman hazırlamaya bitmeme ediyoruz. AR üzerine Presence Platform ve yeni SDK (yazılım ihya kiti) sürümlerimiz ile geliştiriciler henüz indinde tomar VR becerisine erişebilecek. Presence Platform geliştiricilerin, indinde kullanıcının fiziki dünyası ile mevhum içerikleri problemsiz indinde biçimde harmanlamasına vesile sunacak. Spark AR düşüncesince ise sayısal nesneleri fiziki dünyaya konumlamak ve derinlik ve opaklık içererek kişilerin bu nesnelerle realist indinde biçimde etkileşime girmesini getirmek düşüncesince kullanacakları yeni vesait üstünde çalışıyoruz. Sadece canlılık değil, dinamo yetişek içerisinde ne bulunduğu gerçekleştiren yeni evlat muhteva üreticilerini terbiye etmek düşüncesince de 150 milyon dolarlık yeni indinde fonu duyurduk.”

Metaverse iş dünyasının geleceğini nite şekillendirecek?

Metaverse'ün iş yaşamına tesirini değerlendiren Matraş, ''Yakında, işletmeler düşüncesince tasarlanmış, fakat bugün satın alabileceğiniz ayrımsız mahveden Quest 2 başlığı üstünde dinamik yeni indinde hasiyet paketi bulunan Quest for Business'ı sınav etmeye başlayacağız.

Quest for Business, ferdî Facebook hesabınızı kullanılmadan iş arkadaşlarınızla teşrikimesai yapmanızı sağlayacak. Quest for Business başkaca aritmetik yönetimi, IDP (kimlik sağlayıcı) ve SSO (tek şifreyle giriş) entegrasyonu, üçüncü yan taşınabilir maşa yönetimi ve henüz ilavesi kabilinden işletmelerin iş düşüncesince gerekseme duyduğu hususi ortam işlevlerine de imkân sağlayacak. Bu sene sınırlanmış beta ile başlamayı, 2022'de henüz indinde tomar beta katılımcısına ulaşmayı ve 2023'te de tamamı işletmeler düşüncesince Quest for Business'ı kullanıma sunmayı planlıyoruz.

Ayrıca, çalışmanızı monitörünüzden Quest 2'ye ve yeniden arka taşımanızı da kolaylaştırıyoruz. Bugün Slack, Dropbox, Facebook ve Instagram kabilinden hizmetlerin ve baş döndürücü henüz fazlasının andıran gelecekte VR üstünde Horizon Home'da 2D açık oturum uygulamaları adına çalışacağını ve bunları Quest Store'dan indirebileceğinizi duyurduk. Bu yeni özellik, başlığınızı çıkarmanıza lüzum kalmadan iş arkadaşlarınızla lakırtı etmenize, dosyalarınıza erişmenize, toplumsal akışlarınızı güncellemenize ve henüz fazlasını yapmanıza İmkan verecek.

Horizon Home'da Studio isminde yeni indinde ferdî emek özgülemek endüstrisi ortamını tanıttık. Bu senenin ilerleyici zamanlarında

Horizon Workrooms'a özelleştirilebilir odalar ekleyerek, size işlerinizi çözmek düşüncesince baş döndürücü muhtelif ayrımlı ortamlar ortada seçme ika ve özlük iştirak logolarınızı yahut posterlerinizi odalarınıza takrir imkanı sunacağız'' açıklamasında bulundu.

Facebook'un metaverse ile hedefleri

Matraş, laflarını şöyleki tamamladı: ''Yeni vizyonumuz doğrultusunda, Facebook'un mihrak noktası metaverse'i yaşama kılmak ve kişilerin bağlanak kurmasına, topluluklar bulmasına ve işlerini büyütmesine asistan kazanmak olacak. Metaverse ile muhtemel olduğunca indinde tomar kişiye fariza özgülemek istiyoruz. Hep baş başa çalışırsak önümüzdeki on sene zarfında metaverse'ün indinde bilyon kişiye ulaşmasını, beniz milyarlarca dolarlık sayısal ticareti barındırmasını ve milyonlarca müstahsil ve geliştirici düşüncesince iş desteği olmasını umuyoruz. Bugün genel ağ üstünden ne derece indinde tomar insanoğlunun dirimsel elde ettiğine bakın, bu işlerden çokları biraz sene öncesine derece yoktu bile. Metaverse'ün de insanoğlu düşüncesince nice vesile oluşturacağını düşünüyoruz.

Metaverse vizyonumuzun anne hatlarını belirledik fakat oraya ulaşmadan evvela nice parçanın oluşturulması gerekiyor. Bu yılki Facebook Connect Konferansı'nda da metaverse'ü yaşama kılmak düşüncesince sunduğumuz yeni Meta araçlarını tanıttık. Bu süreçte arı mahsul oluşturmanın tam olmadığını gördük. Aynı sürede ekosistemler meydana getirmeye asistan adına milyonlarca insanoğlunun gelecekte indinde oranı olmasını, çalışmalarının karşılığını almalarını ve arı mahveden adına değil, müstahsil ve geliştirici adına da gelişimden yararlanmalarını sağlamamız gerekiyor. Önümüzdeki dönemde, bu zevahir doğrultusunda Meta adına çalışmalarımızı sürdürmeye bitmeme edeceğiz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler