USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Fabrika sahibi genelev odasını 16 çıkmaz köpeğiyle paylaşıyor

İzmir'de 25 senedir fabrikasının kapılarını çıkmaz hayvanlarına açan iş kadını Can Şafak Uzsoy, genelev odasında işlerini 16 köpek eşliğinde yürütüyor.

Fabrika sahibi genelev odasını 16 çıkmaz köpeğiyle paylaşıyor
20-12-2021 11:59
İzmir

İzmir'in Bornova ilçesindeki Uz Kimya Fabrikası'na geldiğinizde kapıda sizi evvela cana yakın çıkmaz hayvanları karşılıyor. Eğer iş yerinin yönetsel kısmına geçerseniz esas sizi şaşırtacak onlarca köpeği nezdinde arada görebilirsiniz. Odalar ortada özgürcesine akıntı fail ve rahat dolaşan bu hayvanlar, size doğrudan bu fabrikanın nezdinde parçası oldukları izlenimi veriyor.

Fabrika çalışanı ise bu hale nezdinde hayli yatkın durumda. Onlar düşüncesince gerçekte olağanüstü nezdinde gidişat bulunmayan zira senelerdir bu çıkmaz hayvanlarıyla iç içe gayret yürütüyorlar.

Asıl sürprizi ise fabrikanın sahibi Can Şafak Uzsoy'un koltuk odasında yaşıyorsunuz. Odaya aşama attığınızda onlarca köpek nezdinde odada, koltuklar bile onlara ayrılmış. Kimi mesame kenarında uyuyor kimisi su içiyor kimisi de Uzsoy ile dubara oynuyor.

Çocukluğundan itibaren hayvanları aşırı muhip Uzsoy, 25 sene evvela Bornova ilçesinde kurduğu fabrikada bakıma kadın ve iyesiz kedi ve köpeklere bakıyor. Halen fabrikada 10 kedi ve 16 çıkmaz köpeği bulunuyor ve Uzsoy hepsine de nezdinde kişi vermiş.

Can Şafak Uzsoy, herhangi nezdinde sabahleyin köpekleriyle icra ettiği 1,5 saatlik natür yürüyüşünün peşi sıra onlarla beraberce fabrikadaki mesaisine başlıyor.

Hasta bulunan dirilik arkadaşlarının tedavileriyle de kendisi ilgilenen Uzsoy, düzentileme odasına koyduğu hususi yastıklar yardımıyla bütün gününü onları istekle geçiriyor.

Mesaisini yanlarına mevrut köpekler ve ya masalarına çıkan kedilerle nâkil çalışanlar da dirilik arkadaşlarıyla olmaktan memnun.

Fabrika mensuplarının toplantılarının kedi ve köpeklerin bulunmuş olduğu ortamda gerçekleştirilmesi, enteresan sahneler ortaya çıkarıyor.

"Can arkadaşlarımla olduğum devir kendimi rahat hissediyorum"

İş insanı Can Şafak Uzsoy, AA muhabirine, sokakta çorlu ve ya bakıma kadın nezdinde efsanevi görmüş olduğu devir aşırı üzüldüğünü belirtti.

Fabrikasını kurduğu günden buyana 100'den nezdinde tomar kedi ve köpeğe baktığını dile getiren Uzsoy, şöyleki konuştu:

"Ponçik adını verdiğim köpeğimin sokakta üstünden beton mikseri geçmiş, hususi nezdinde veterinere götürüp cerrahi müdahale yaptırdım. Artık herhangi nezdinde sabahleyin bizimle koşuyor. Onların bütünü bizim düşüncesince nezdinde evlat. Can arkadaşlarımla olduğum devir kendimi rahat hissediyorum. İstedikleri biricik bilinçlilik nezdinde kapak aşındırmak ve sevgi. Müşterilerimizin birileri da geçmiş vakitler yadırgadı fakat onlar da özenip kedi ve köpek beslemeye başladılar. Artık komşularımız da köpek beslemeye başladı."

Kedi ve ya köpek bakmanın aşırı masraflı ve ya ağır nezdinde iş olmadığını vurgulayan Uzsoy, kalan yemeklerin onlara verilmesi yerinde uğur boncuğu aç hayvanın kalmayacağını söyledi.

"Burada idman düşüncesince kedi ve köpek gevşemek şart"

Fabrikasında idman isteyenlerde "kedi ve köpek teveccüh şartı" aradığını tamlayan Uzsoy, şunları kaydetti:

"Her insanoğlu kedi köpek sevmeli demiyorum fakat en azından dokunca vermemeli. Bizim şirkette çalışanlar efsanevi gevşemek zorunda. Rahat edemez zira burada herhangi nezdinde daim beraberiz. mesela Medine Hanım geçmiş ulaştığında hayvanlardan çekiniyordu. Birkaç gündüz içre alışıp evinde demincek 2 çıkmaz kedisi var, İlknur Hanım (İlknur Kula) da öyle. Burada idman düşüncesince efsanevi sevgisi şart. Bir dirilik dostumuzu kaybettiğimiz devir ise günlerce acısını yaşıyoruz. Ocağımıza acı sakıt kabil oluyor."

Uzsoy, nice arkadaşının bakmış olduğu köpek ve kedileri dadılık etmek istediğini fakat çalışanlarıyla beraberce buna icazet vermediklerini, aralarında birey nezdinde demet oluştuğunu vurguladı.

"Onlar bizim işteki motivasyonumuzu da arttırdı"

Fabrikanın saymanlık bölümünde etkin İlknur Kula da herhangi nezdinde sabık sene dirilik arkadaşlarının çalışmış olduğu ortamdaki sayısının arttığını, kedi ve köpeklerin aşırı dobra anlaştığını söyledi.

İlk vakitler kedi ve köpeklerden az buçuk korktuğunu özetleyen Kula, "Artık onları aşırı seviyorum. İlla ki sizden muhabbet istiyorlar. Başını yahut sırtını okşadığınızda menfaatlerini mahsus ediyor. Kedi ve köpekler burada bizim gayret arkadaşlarımız. Bizim evlatlarımız gibi. Evimde 2 kedi var. İmkanım olsa köpek de alırım. Onlar bizim işteki motivasyonumuzu da arttırdı. Ponçik ızdıraplı olduğum devir yanıma geliyor, patileriyle 'beni sev' diyor. O devir bütün üzüntümü unutuyorum." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler