USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Excimer lazer operasyonu ile alakalı merak edilenler

Excimer lazer tedavisinin rüyet kusurları tedavisinde hayattaki en yayılmış yöntemlerden birisi bulunduğunu tamlayan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Peykan Türkçüoğlu, “Görme bozukluğunun derecesine göre, elektronik beyin eliyle programlanan excimer lazer ışını ile gözün

Excimer lazer operasyonu ile alakalı merak edilenler
12-10-2021 17:48

Göz çizdirme ameliyatı kendisine da tanımlanan Excimer lazer tedavisinin derinlemesine senelerdir kullanıldığını tamlayan Medicana Çamlıca Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Peykan Türkçüoğlu, excimer lazer işlemi ile ilgili dört gözle beklenen başlıklar üzerine açıklamalarda bulundu.

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Peykan Türkçüoğlu, “Excimer lazer yöntemini, slayt tabaka kendisine isimlendirilen gözün asetat tabakasının alternatifini değiştirerek müşahede kusurlarının (Miyop, hipermetrop ve astigmat) giderilmesi yöntemi kendisine tanımlayabiliriz. Excimer lazerin gözün ön bölümündeki slayt tabaka dokusuna uygulanması ile korneadaki dokuyu ortak arada markajcı karbon bağlarının kırılmasına illet kendisine dokuyu tephir şekli ile namevcut eder. Excimer lazerde baş döndürücü dobra ayarlanmış miktardaki lazerin korneada matlup yerlere yollanması ile korneanın ortak hacim bölümü matlup ölçülerde adeta traşlanır. Böylece korneanın kırıcılığı değiştirilerek, matlup değere erişilmiş olur” diyerek konuştu.

“İŞLEM SIRASINDA AĞRI HİSSEDİLMİYOR”

Excimer Laser tedavisi yöntemiyle ilgili açıklamalarda mevcut Türkçüoğlu, “Görme bozukluğunun derecesine göre, elektronik beyin yoluyla programlanan excimer lazer ışını ile gözün üstündeki asetat slayt tabaka tabakası baştan şekillendirilerek akıllıcasına odaklama ve kemiksiz müşahede sağlanır. Ancak, bu operasyonun uzman ortak doktor kabilinden dobra ortak tesisat ile gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Tedavide ilk önce gözdeki nakız kusurunun derecesi hesaplanır ve slayt tabaka yapısı incelenir. Excimer lazer ile slayt tabaka yapısı elektronik beyin destekli kendisine esasen şekillendirilerek hastanın gözlükten kurtulması gerçekleşmiş olur. Lazer tedavisi esnasında damlalı duyum yitimi uygulanmış olduğu düşüncesince muamelat esnasında rastgele ortak dert hissedilmiyor. Kısa müddet zarfında tamamlanıyor ve pestil açısından da tek zorluğu bulunmuyor. Sadece işlemin yapıldığı gündüz cezaevi makyajı yapılmaması gerekiyor. Tedavi tamamlanıp akıbet kontrolünün tamamlandıktan sonra, gözlerin bandajlanmasına da gerekseme duyulmadan bire ortak gündüz hastaneden genişlemek beklenen olabiliyor. İlk 3-4 sayaç zarfında gözlerde bol ağrı, çökme ve sulanma kabil sade huzursuzluklar yaşansa da baş döndürücü eşsiz kendisine dert kesiciye gerekseme duyulabiliyor" açıklamasında bulundu.

“HER HASTAYA UYGUN OLMAYABİLİR”

Her cezaevi ve cezaevi numarasının lazer düşüncesince makul olmadığını anlatım fail Türkçüoğlu, “Uygun sıfır gözlere lazer yapıldığında muhtelif sorunlarla maç olasılığı olacaktır. Her hastanın ayrıntılı cezaevi muayenesi yapıldıktan sonradan bulgularını değerlendirilerek operasyona değişmeyen verilir. Excimer lazer ameliyatı -10 dereceye denli miyop, +6 dereceye denli hipermetrop, 6 dereceye denli astigmat rahatsızlığı bulunan 18 yaşından şişman ve cezaevi yapısı makul bulunan insanlara muvaffakiyet ile uygulanabilmektedir. Ancak karasu yahut keratokonus kabil cezaevi rahatsızlığı olanlar, şeker rahatsızlığı yahut romatizma kabil sistemik rahatsızlığı olanlar, hamileler ve emzirmekte bulunan anneler lazer operasyonu düşüncesince makul değildir. Lens kullananlar hastaların excimer lazer ameliyatı öncesinde kaba kontakt kontak kontak mercek kullanan hastalarımızın 3 hafta, okşayıcı kontakt kontak kontak mercek kullanan hastalarımızın ise 1 hafta ilkin kontak kontak mercek kullanımını bırakmış olmasını öneriyoruz” açıklamasında bulundu.

Lazer tedavisinin önerilmediği riziko gruplarını sıralayan Türkçüoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Keratakonus denilen, slayt tabaka zayıflaması ve şeklinin değişmesi kendisine tanımlanabilecek cezaevi hastalığında, baş döndürücü encam mobilyasız cezaevi olaylarında lazer tedavisi önerilmez. Katarakt yahut perde başlangıcında, perde ameliyatı olabileceği düşüncesince lazer tedavisi önerilmez. Sistemik hastalıklarda (böbrek yetmezliği, kanser, kontrolsüzi diabet vs.) önerilmez.”

OPERASYON SONRASI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Operasyon sonrası 4-5 sayaç gözlerde yanma, sulanma ve dumanlı görmenin alışılagelen karşılanması icap ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Peykan Türkçüoğlu, “Ameliyattan sonradan 1- 2 saatte ortak sunulan damlalar kullanılır. Ertesi gündüz yapılacak arama daha sonra hastalar günce hayatlarına dönebilmektedir. Hasta devrisi gündüz hücre sabun ve şampuan kaçırmadan banyo yapabilir, gözlerini mestur tutarık yüzünü yıkayabilir. Ayrıca 3 hafta süreyle havuz ve denize girilmemeli, 2 hafta müddet ile cezaevi makyajı yapılmamalıdır. Gözleri ovalayıp kaşımaktan kaçınılmalıdır” dedi.

Excimer lazer tedavisi öncesinde hepsi cezaevi muayenesinin ayrıntılı kendisine yapılması icap ettiğini kail Türkçüoğlu, “Kornea topografilerinin (haritalarının) ve slayt tabaka kalınlığının behemehâl cankulağı incelenmesi gerekir. Doğru şerait altında, akıllıcasına meydana getirilen lazer tedavisinin ağır mesail oluşturma ihtimali baş döndürücü düşüktür. Sağlam ortak dokuya meydana getirilen excimer lazer refraktif cerrahi tedavisinin teknolojik aletler birlikte dobra eğitimli ve görmüş geçirmiş hekimlere gerekseme gösterdiği ortak gerçektir. Hekimlerin ve hastaların akıllıcasına yönlendirilmesi, komplikasyonların azalmasına ve neticede değme dü yan zarfında istiğna edici neticelerin elde edilmesine illet olacaktır. Sonuç kendisine dobra kıymetlendirme işlenmiş ve lazer düşüncesince makul görülmüş ortak hücre geçerli lazer de riziko baş döndürücü düşüktür” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler