USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Evi yanan aile devletin sevecenlik aracılığıyla hamam yuvaya kavuştu

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde ortak müddet evvel çıkan yangında evleri kullanılamaz bir duruma mevrut ana ile alevlerin ve koyu dumanın arasından kurtardığı 4 çocuğu, güç sabık şita mevsiminde yerleştirildikleri hamam yuvalarında bahtiyar ortak dirim sürdürüyor.

Evi yanan aile devletin sevecenlik aracılığıyla hamam yuvaya kavuştu
01-12-2021 12:55
Ağrı

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde birlikte müddet geçmiş geceleyin çıkan yangında yegâne eğik bağımsız evleri kullanılamaz duruma mevrut ana ile alevlerin ve derin dumanın arasından kurtardığı 4 çocuğu, kaymakamlıkça onarılıp apiko duruma getirilen lojmana yerleştirildi.

İsaağa Mahallesi’nde canlı 33 yaşındaki Ayşe Işık, koşa evlatları Yiğit, Sami (12) ve Esma (10) ile 6 yaşındaki Rabia’nın yaşadıkları bağımsız evde, 25 Kasım Perşembe haset geceleyin saatlerde canlılık kablolarındaki canlılık kontağından ötürü yangın çıktı.

Eşi gurbette etkin ana Işık, uyuduğu tam yangını ayırt ederek çocuklarını dirilik havliyle dışarıya çıkarıp yangının söndürülmesi düşüncesince komşularından iane istedi.

Komşularının vaziyeti bildirmesiyle fenomen namına mevrut itfaiye aracı aracı ekipleri, yangını söndürdü.

Evleri kullanılamaz duruma mevrut ve eşyaları yanan ana ve çocukları, geceyi komşularında geçirdi.

Ailenin durumundan haberli bulunan Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Alper Balcı da yangın sahasına gitti, aileyle görüştü.

"Geçmiş olsun" dileklerini ileten Balcı, aileye devletin değme devir yanlarında olacağını söyledi.

Bu kapsamda, gereksiz şehremaneti lojman, değme şeyiyle kullanıma apiko duruma getirildi.

"Kara kış" devletin şefkatlilik aracılığıyla elan hamam geçecek

Havaların soğuduğu şita günlerinde devletin şefkatlilik aracılığıyla hamam yuvalarına munsap aile, Balcı kabilinden toy evlerinde görüşme edildi.

Evde çocuklarla yakından ilgilenen Balcı, ana ve yangın sonrası gurbetten mevrut benzeri Dinçer Işık ile lakırtı etti.

Balcı başkaca kendisinden meslek üniforması, çiftteker ve elbise talip evlatların isteğini namına getirip onları sevindirdi.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Balcı, AA muhabirine, yangında Işık ailesinin evinin kullanılamaz duruma gelmesinin dirilik sıkıcı bulunduğunu söyledi.

İlk andan bu yana ailenin indinde olduklarını dile getiren Balcı, “Allah canlarını korumuş fakat eşyaları yanmıştı. Diyadin’de kiralık ev bulma sıkıntımız bulunduğu düşüncesince şehremaneti lojmanlarımızda gereksiz bulunan birlikte daireyi dayayıp döşedik. Bu soğukta çocuklarımızı açıkta bırakmadık. Belediye lojmanlarımız termal suyla ısınmış bulunduğu düşüncesince de avantajlıydı. Ailemizi bu eve yerleştirdik ve en azından dışarıda kalmamış oldular.” sanarak konuştu.

Balcı, ilçedeki öbür gerekseme sahiplerinin bulunduğu kadar bu ailenin de indinde olmaya bitmeme edeceklerini, devletin şefkatlilik elinin her insana uzatıldığını anlatım etti.

Ailenin dört başı mamur gereksinimlerini şehremaneti karşılayacak

Kısa müddette aileyi hamam eve kavuşturmanın sevincini yaşadıklarını vurgulayan Balcı, “Ailenin dört başı mamur harcamalarını Diyadin Belediyesi karşılayacak. 4 çocuğumuzun okumasına da araştırma görevlisi olacağız. Aileden nazar boncuğu icar bedeli alınmayacak. Devletimiz mevcut olsun. Devletimiz bizlere bu olanakları sundukça kılıç Diyadin halkına seferber edeceğiz." dedi.

Anne Ayşe Işık ise evleri yandığı düşüncesince üzüldüklerini fakat devletin desteği ile yerleştikleri evde çocuklarıyla bahtiyar olduklarını belirtti.

Yangına yer veren Dinçler, şunları kaydetti:

"Saat 21.45 sıralarıyla, evlatların bütünü uyumuştu. Ben de televizyonu kapatıp yatağa girdim. Yaklaşık 15 dakika uyudum ve çabucak uyandığımda değme yan dumandı. Odalardaki kapıların arasından biberli geliyordu. Her yan anlaşılmaz bulunduğu düşüncesince delik gözü görmüyordu. Yanımda uyur çocuğumu uyandırdım 'anne ne yapalım' niteleyerek panikledi. Ben de 'hemen evlatları çıkartalım' dedim. Diğer 3 çocuğum da uykudaydı. Çocuklarımı cidar güç dışarıya çıkarttım. Çocuklarımı 2 dakika elan geç çıkartsaydım filhakika aşırı biçimsiz şeyler olurdu. 5 dakika elan geç uyansaydım hiçbirimiz oradan iyi kurtulamazdı."

"Bu kar, şita gününde çocuklar dışarıdaydı"

Işık, çocuklarını evden çıkarıp komşularına sav verdiğini fakat alevlerin çelimsiz müddette evi sarması yüzünden kimsenin içeriye giremediğini söyledi.

Kaymakam Balcı'nın kendilerine iri dayanak noktası verdiğini, devlete gönül borçlusu olduklarını dile getiren Işık, laflarını şu şekilde tamamladı:

"Yangın çıkan evimiz girilecek kadar değildi, filhakika değme tarafı kıvılcım sarmıştı. Sonra itfaiye aracı aracı geldi ve komşular da iane yazar yangını söndürdü. Ev, eşyalar, yataklar ve evlatların giysisi bütünü kullanılamaz duruma geldi. Zaten yataktan fırlayarak çıktık. Kaymakam Bey yangın sonrası eve geldi. Bize lojmanda başımızı sokacak dairenin beraberinde yük verdiler. Bu evde değme obje var. Çocukların yatağı, habitat grubu, göstergeç ve öbür eşyaları bizlere aldılar. Bu kar şita gününde çocuklar dışarıdaydı, elbette ki bahtiyar oldum. Kaymakamımız ve devletimize aşırı teşekkürname ediyorum. Allah onlardan razı olsun."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler