USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Emine öğretmen kepez köyündeki okulu hamam yuvaya dönüştürdü

Bingöl'ün Karlıova ilçesine ilişkin Aşağı Yağmurlu Köyü İlkokulunda öğretmenliğe aşama atan Emine Yılmaz, 2 sene içinde hazırladığı plan ve meydana getirdiği çalışmalarla okulun çehresini değiştirdi, öğrencilerine ortak aşırı imkanın sunulmasını sağladı.

Emine öğretmen kepez köyündeki okulu hamam yuvaya dönüştürdü
18-01-2022 13:21
Bingöl

Ailesiyle Muğla'da canlı ve aslen Mardinli bulunan 26 yaşındaki Emine Yılmaz'ın ataması, 2020'de evvel fariza noktayı Karlıova ilçesine ilişkin 1800 rakımlı Aşağı Yağmurlu Köyü İlkokuluna yapıldı.

İlk fariza yerindeki okulun nice eksiğinin karşılanması düşüncesince kolları sıvayan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yardımı ile sıvaları dökülen okulun bakım ve onarımını yaptırdı.

Sosyal ve teknolojik gereksinimlerin karşılanabilmesi düşüncesince Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına arz etmek kıl payı "Yediden Yetmişe Herkes düşüncesince Eğitim, Kültür ve Sanat" projesini hazırlayan Yılmaz'ın projesinin onaylanmasıyla ayrışık atölyelerin malzemeleri okula gönderildi.

Her sabahleyin sobayı yakarak sınıfı öğrenciler düşüncesince hazırlıyor

Sınıfın zeminine halı döşeyip, öğrencilerine ukulele, gitar ve ayrımlı bellek oyunlarını sunan Yılmaz, aceleci ve kablosuz genel ağ sistemiyle birleştirilmiş sınıftaki 9 öğrencisine bakım veriyor.

Eşiyle kaza merkezine yerleşen Yılmaz, şita aylarında kar ve tipide herhangi birlikte güneş 40 kilometrelik yolu kıvrım ettikten sonradan okuluna ulaşıyor.

Yılmaz, güneş saatlerinde sıcaklığın sıfırın altında 15'lere derece düşmüş olduğu köyde, sobayı acıtmak düşüncesince 1 mt. seviyesini aşan karda yayan odunları kovayla sınıfa taşıyor. "Benim zeki çocuklarım" söylediği öğrencileri gelmeden sobayı yakarak sınıfının ısınmasını sağlayıcı Yılmaz, 1, 2, ve 4. dershane öğrencilerini kardeş kardeş karşılıyor.

Öğrencileriyle sobanın çevresinde armut minderlerin üstünde iz kıraat etkinliği yapan, bowling ve bellek oyunları oynayan Yılmaz, ukulele eşliğinde şarkılar söyleyerek onların elleme dakika geçirmesini sağlıyor.

Okulun müdürü, öğretmeni ve hizmetlisi

Yılmaz, AA muhabirine, göreve başladığından buyana birlikte derinti "iyi ki" biriktirdiğini, herhangi birlikte güneş eve döndüğünde fariza yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Mesleğini hakeza birlikte köy mektebinde yapmasının namına şişman eleştiri katığını aktaran Yılmaz, okulun müdürü, öğretmeni ve hizmetlisi bulunduğunu belirtti.

Okulda göreve adım atar başlamaz gereksinimleri belirlediğini özetleyen Yılmaz, velileri görüşme ettiğini, ege ve öğrencilerinin yardımı ile okulu güzelleştirdiklerini kaydetti.

"Okula girer girmez, mektepli olsaydım kesinlikle birlikte okulda kıraat etmek arzu ederdim diyerek düşündüm. Bunu fon ederek çalışmalara başladım" diyen Yılmaz, öğrencilerini elleme insanoğlu olmaları anlamında yetiştirmeye çalıştığını dile getirdi.

"Engeller bizlere bire birlikte sürede birikim ve eleştiri sağlıyor"

Öğrencilerin baş döndürücü kararlı bulunduğunu dile getiren Yılmaz, şöyleki konuştu:

"Çocukların gözlerindeki isteği, arzusu gördüğüm devir çektiğim teessürat çabucak kayboluyor. Kapıya etap attığım an geleceğe etap attığımı düşünüyorum. Okulda esasen geleceği akıllıca yürüyoruz. Ben de çocuklardan nice obje öğreniyorum. Coğrafya nasip olabiliyor lakin o kadere tasdik olmamak gerek. Kaderi irademizle şekillendirebiliriz."

Projesinin benimseme edilmesinin kendisini baş döndürücü bahtiyar ettiğini anlatım fail Yılmaz, ufaklıklara şaşırtı yaparak sınıfı rengarenk minderlerle düzenlediğini, öğrencilerin sınıfın acemi durumunu görür görmez baş döndürücü şaşırdığını kaydetti.

Zorlu şartlarda fariza yaptığını dile getiren Yılmaz, "Ülkemizin nice durumunda bu dayanıklı şartlar mevcut. Ama kılıç inandığımız yolda yürüyorsak önümüze çıkan herhangi birlikte engeli birlikte punt şekilde değerlendirmeliyiz. Çünkü bu engeller bizlere bire birlikte sürede birikim ve eleştiri sağlıyor." ifadelerini kullandı.

"Öğretmenimiz çabaladı, bizlere herhangi birlikte şeyi öğretti"

4. dershane talebesi Sadi Aslım da hâlâ ilkin okullarında ayrışık sıkıntıların bulunduğunu anlatarak, öğretmen Yılmaz'ın acemi eşyalar ve dubara malzemeleri getirdiğini söyledi.

Okulu baş döndürücü sevdiğini ve eve kullanmak istemediğini özetleyen Aslım, öğretmenini baş döndürücü sevdiğini belirtti.

10 yaşındaki Esmanur Öztürk ise okula evvel başladığında baş döndürücü şaşırdığını belirterek, "Emine öğretmenimiz bizlere ukulele çaldırdı. Ona baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Her devir bizim yanımızda." dedi.

4. dershane talebesi Bünyamin Turgut da öğretmeninin yardımı ile derslerinde değerli bulunduğunu aktararak, "Öğretmenimiz çabaladı, bizlere herhangi birlikte şeyi öğretti ve canlı olduk. Bilmediğimiz nice oyunu ve ukuleleyi öğretti." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler