USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Elbistan'da "Yeniden Hayat Lokantası"yla depremzedelere parasız aşevi hizmeti

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde depremden etkilenenler düşüncesince kurulan "Yeniden Hayat Lokantası", semt halkının yaralarının sarılmasında dayanaklık etmek sağlayacak.

Elbistan'da
14-02-2023 18:05
Kahramanmaraş

27 senedir meraklı şeflik karşılayıcı ömür Akkor ve iş insanı Ömer Seyfi Aktülün'ün ilçede depremzedelere iane düşüncesince emek vermek yürüttüğü tam gereksiz ortak lokantayı kiralayarak afetzedelerin kullanımına açmasıyla süregelen yolculuk, esenlik hareketine dönüştü.

"Yeniden Hayat Lokantası" adı maruz proje kapsamında şefler çeşidinden hazırlanmakta olan cins tür yemek, vatandaşlara ve alanda emek vermek yürüteç ekiplere ağırlama edilirken, halkın depremin izlerinden kurtulması düşüncesince düzlük içine pastane, kafe, bebek dubara piyasası da kuruluyor.

Elbistan'da depremin peşi sıra fahri adına ilçeye geldiğini tamlayan reis ömür Akkor, AA muhabirine, depremin peşi sıra evvela evvelce Kahramanmaraş'a geldiklerini şimdi sonradan şimdi koyu ortak yadımlama bulunduğunu duyar duymaz Elbistan'a ulaştıklarını söyledi.

Öncelikle Elbistan'da karye ve mahallelerde iane bekleyenlere ulaşmaya çalıştıklarını vurgulayan Akkor, "Elbistan'da elimizden ne geliyorsa hazırlamaya çalıştık. Kimi devir yıkıntılara gittik, birtakımı devir aşındırmak taşıdık, birtakımı devir materyal taşıdık." dedi.

Bölgedeki kişilere derinlemesine soluklu, şimdi iri ortak şeyler gerçekleştirmek düşüncesince akıl içeresine girdiklerini özetleyen Akkor, "Yeniden Hayat Lokantası"nı da önünden geçe kiralamaya değişmeyen verdiklerini, burada dünkü ortak sahn başlamasını istediklerini kaydetti.

Bölgede yaşamın baştan başlaması gerekiyor

Bölgede acıların hazırlop dinmeyeceğini, gidenlerin ortak şimdi art gelmeyeceğini vurgulayan Akkor, şu biçimde konuştu:

"Burada ortak biçimde yaşamın da başlaması gerekiyor. Biz de yedi gündür burada bu olayın zarfında içten aşırı yorulmuştuk. Hani ortak tık ortak serinlik olsun istedik. O nedenden dolayı de burayı aşevi adına tasarım ettik. Aş evi ilçede değme yerde var. O nedenden dolayı benim de restoranlarım vardı. Sonra değme daim bu arada bu restoranı açmaya değişmeyen verdik. İsmini, tabelasını yaptık. Şimdi kolonya mendilleri siparişini verdik. Masa çiçekleri gelecek. Yan bölümüne kahvehane ve pastanesini de açacağız. İnsanlar vardığında oradan parasız kahvesini, kurabiyesini, pastasını alabilecek. Böylece burada ortak sahn başlattık. Diğer yandan elden yakınlarda şayet bizle idman talip mevcut ise onları istihdam edelim istedik ve tutarı mukabiliyle semt gençlerini işe başlattık. Şimdilik sayımız dört ama bu hafta sonuna denli 10 isim olacağız. Toplamda 15 kişiyle çalışmış olacağız."

Bölgedeki köylerde hazırlanmakta olan ürünleri de satın alarak aşındırmak gerçekleştirmek istediklerini ve bunun düşüncesince köylere bilgelik gönderdiklerini tabir fail Akkor, bu şümul da semt ekonomisine de ulama bildirmek istediklerini dile getirdi.

"Anadolu insanının yüksek gönüllüğü dünyanın on paralık ortak durumunda yok"

Şef Akkor, bölgedeki köyleri gezdiklerinde kendisini televizyonda icra ettiği programdan tanıdıkları olan şahısların gelip boynuna sarıldığını, köydeki halkın bu vaziyette fark kendilerine misyon ika çabası bünyesinde bulunduğunu kaydetti.

Şefler düşüncesince de bölgenin aşırı güzel ortak yetişim noktası, güzel ortak birikim piyasası olacağını vurgulayan Akkor, bu devre burada olmanın da kendileri düşüncesince ehemmiyetli bulunduğunu tabir etti.

Bölgede icra ettikleri çalışmalarda iri sahn derslerimizi aldıklarına ayraç fail Akkor, şunları söyledi:

"Bunları ilerleyici çağda ortak devir ihtimal oturur anlatırız ama şu biçimde düşününce aşırı serbest alanlarımız var, değme şeyimiz mevcut ama anca değil. değme şeye sahibiz ama tek şeyden bahtiyar olmuyoruz. Buradaki sahn ise aşırı ince, aşırı naif. Ben 27 senedir Anadolu'yu geziyorum. Anadolu dünyanın hiçbiri hesabına benzemez. Ne insanı, ne kültürü, ne bu kabilinden biçimsiz hallerde kenetlenmesi, ortak olması dünyanın on paralık ortak durumunda yoktur. Her devir söylüyorum Anadolu dünyanın yegâne yeri. Anadolu insanı da dünyanın yegâne insanı. İnşallah bu güç günleri de değme daim bu arada atlatacağız."

Ömür Akkor, Elbistan'da depremzedelerle beraberce olmaya bitmeme edecekleri dile getirdi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler