USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Elazığ'daki yaşlı ve kimsesizlerin iftar sofralarını lise öğrencileri hazırlıyor

Elazığ'da kız meslek lisesi öğrencileri, yemeğinden çorbasına, tatlısından salatasına ekol mutfağında itinayla hazırladıkları iftar menülerini yaşlı, kimsesiz, marazlı ve gerekseme sahibi ailelere ulaştırıyor.

Elazığ'daki yaşlı ve kimsesizlerin iftar sofralarını lise öğrencileri hazırlıyor
29-04-2022 16:04
Elazığ

Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü'nde pedagoji bilimi gören kız öğrenciler, ramazan zımnında hoca ve velilerin yardımıyla "İftarınız Bizden Olsun" projesini yaşamını geçirdi. Proje kapsamında pedagoji bilimi gördükleri meslek mutfağında iftar menüleri hazırlayan öğrenciler, itinayla icra ettikleri yiyecekleri yaşlı, hastalanmış ve bekâr canlı gerekseme sahibi ailelerin evlerine götürüyor. Öğrenciler, başkaca hoca ve velilerin yardımlarıyla gerçekleştirme edilen besin kolileri, alım satım kartları ve akça mal yardımlarını da gerekseme sahibi ailelere ulaştırıyor.

Okul Müdürü Abdurrahman Güvenç, AA muhabirine, hoca ve öğrencilerinin başlatmış olduğu projeyle birbirinden dobra iftar menüleri hazırlayarak gerekseme sahiplerinin sofralarına ulaştırdıklarını belirtti. Öğrencilerinin kalıp müşterek projeyi yaşama geçirdiğini tabir fail Güvenç, şöyleki konuştu:

"Okulumuz hoca ve öğrencileri, ramazan zımnında atölyelerinde hazırlamış oldukları yemekleri, ilimizde belirlemiş olduğumuz yaşlı, kimsesiz, hastalanmış ve aşındırmak yapmakta zorluk çeken ailelere tasdik ederek müşterek nebze de olsa onların esas gereksinimlerini karşılıyor. Bu projeyle hedefimiz öğrencilerimize yardımlaşmayı, paylaşmayı, yardımseverliği, büyüklerine alın saygıyı ve acıma duygularını kazandırmaktır. Bunların birlikte gene öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizin katkılarıyla oluşturduğumuz kaynaktan esas besin kolileri hazırlayarak gerekseme sahibi ailelere tasdik ediyoruz."

Güvenç, öğrencilerinin yardımıyla bugüne denli 100 civarındaki gerekseme sahibi aileye besin kolisi ile alım satım kartı ve akça mal yardımında bulunduklarını belirterek başkaca ailelerin talepleri olması yerinde perde, kerhane ve masa kabilinden gereksinimlerini da karşılamaya çalıştıklarını laflarına ekledi.

"Onlara sevdikleri yiyecekleri hazırlıyoruz"

Öğrencilerden Dilek Çetin, 11 ayın sultanı ramazanın çabucak kişilerin oruç tuttuğu müşterek ay olmadığını, ayrımsız sürede yardımlaşma, el birliği ve paylaşma kocaoğlan bulunduğunu anlattı.

Bu düşünceyle yaşlı, hastalanmış ve bekâr canlı gerekseme sahibi ailelerin indinde edinmek düşüncesince "İftarınız Bizden Olsun" projesini yaşama geçirdiklerini aktaran Çetin, "Bu nedenle aşındırmak yapmakta zorluk çeken fukara yaşlılarımız, hastalarımız ve desteğe kadın ailelerimiz düşüncesince ayrışık yemekler hazırlıyoruz. Onlara sevdikleri yiyecekleri hazırlıyoruz. Bugün de büyüklerimiz düşüncesince plato çorbası, köfte, gözleme sarması, salata ve trileçe hazırladık." dedi.

"Huzurlu ve şen müşterek ramazan geçirebilmeleri düşüncesince dayanak olmaya çalışıyoruz"

Öğrencilerden Gizem Tuğrul da böylesine manalı müşterek projede toprak almaktan devlet duyduğunu belirterek şunları söyledi:

"Yaşlı, hastalanmış ve fukara büyüklerimizin kapısını çalarak onlara bekâr olmadıklarını hatırlatmaya, erinçli ve şen müşterek ramazan geçirebilmeleri düşüncesince dayanak olmaya çalışıyoruz. Ayrıca gereksinim duyan ailelere ramazan kolileri bırakıyoruz. Ramazan sosyal dayanışma, paylaşma, teavün ve yârenlik bağlarının güçlendiği, hoşgörünün arttığı müşterek aydır. Bizler de ramazan maneviyatına makul kendisine çevremize kalıp olmaya çalışıyoruz."

Öğrenci Esmanur Altuğ da öz elleriyle meydana getirdiği yiyecekleri paylaşmanın dirlik ve mutluluğu zarfında bulunduğunu aktararak "Ramazan paylaşma ve teavün ayıdır. İnsanlar arasındaki bütünlük ve el birliği duygularının kuvvetlenmesine şişman yardımı var. Bu bağlamda hepimiz de öğrenciler kendisine ahit okulumuz atölyesinde ramazanda aşındırmak yapamayacak vaziyette bulunan yaşlı ve kimsesizler düşüncesince müşterek iftar sofrası hazırlıyoruz ve götürüp kendilerine tasdik edeceğiz." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler