USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Eklemde ağrı ve şişlik artrit belirtisi olabilir

Halk ortada 'iltihaplı romatizma' namına da bilenen romatoid artrit rahatsızlığı üzerine bilgilendirmede mevcut Op. Dr. Volkan Balcı, “Artriti bulunan müşterek hastaya saat kaybetmeden akıllıca tanılama ve akla yatkın otama uygulanarak eklemlerindeki akım kısıtlılığı ve yang

Eklemde ağrı ve şişlik artrit belirtisi olabilir
12-10-2021 11:15
Halk ortada 'iltihaplı romatizma' adına da bilenen romatoid artrit rahatsızlığı üzerine bilgilendirmede mevcut Op. Dr. Volkan Balcı, “Artriti bulunan birlikte hastaya sayaç kaybetmeden akla yatkın teşhis ve makul otama uygulanarak eklemlerindeki cereyan kısıtlılığı ve yangının ortadan kaldırılması kararında temelli birlikte hata ve işlev kaybı engellenebilir" dedi.

İskelet sistemimizin bedenimize dayanak olan, vücudumuzu koruyan, kaslarımıza bağlanarak hareketi sağlayıcı birlikte cümle bulunduğunu tabir fail Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü'nden Op. Dr. Volkan Balcı, bu sistemin kemikler ve hareketi sağlayıcı eklemlerden oluştuğunu vurguladı. Eklemleri gerçekleştiren anne yapıların (eklem kapsülü, sinovyal membran ve kıkırdak) ayrışık şekillerde yangılı adına etkilenmesi neticesinde artritinoluştuğuna özen çekici Op. Dr. Volkan Balcı, “Bir eklemde artritten bahsedebilmek düşüncesince eklemde ağrı, şişlik, cereyan kaybı, ısı artışı ve kızarıklık kabil bulguların bulunması gerekir" diyerek konuştu.

ROMATİZMAL YA DA FARKLI SEBEPLERİ OLABİLİR

Artritin nice hastalığın bulgusu olabileceğinin altını çizen Op. Dr. Volkan Balcı, nedenlerin romatizmal, dejeneratif, travmatik, bakteriyel, hormonal değin bozukluğu kaynaklı olabileceğini söyledi. Tüm artrit tiplerinde problemin sinovyal zarın yangısı neticesinde oluştuğuna özen çekici Op. Dr. Balcı, “Tedavi süreçleri de probleme etken bulunan patolojinin beklenir ise düzeltilerek yahut baskılanarak olmaktadır. Dejeneratif artritlerde yangı, mafsal kıkırdaklarının mekanik adına ayrışık derecelerde hasarlanması neticesinde sinovyal zarın etkilenmesi ile oluşmaktadır. Mekanik sebebe müteveccih otama tespit etmek gereklidir. Travmatik artirtlerdemaruz kalınan çarpış neticesinde eklemde iltihap oluşur. Eşlik fail kelep yaralanması, kakırdak hasarı vb. hallere müteveccih otama uygulanır. Bakteriyel artritler ise aceleci birlikte biçimde dahil edilmesi müstelzim birlikte maraz olmasından ötürü önemlidir" biçiminde konuştu.

TRAVMA YA DA KAN YOLUYLA OLUŞABİLİR

Artritin eklemin sarsıntı neticesinde aut yassı ile teması neticesinde oluşabildiği kabil içki kanalıyla ilhak mikrobun taşınmasıyla da oluşabileceğini ayraç fail Op. Dr. Volkan Balcı, şöyleki bitmeme etti:

“Süreç içinde antibiyotik baskısı mühimdir fakat eklemin birlikte çıban adına değerlendirilerek cerrahi adına temizliği, etraflıca vadeli sekel kalınmaması açısından önemlidir. Gut atriti, vücuttaki ürit hamız metabolizmasındaki iş kararında kanda aşkın oranda dolaşan ürik asidin eklemlere çökmesi nedeniyleoluşmaktadır. Ürik hamız alımı, beslenmenin düzenlenmesi ve atılımının medikal tedavilerle hızlandırılmaya çalışılmasıyla otama edilir. Uzun sürekli adına eklemde ürik hamız kristallerinin birikmesi, mafsal kıkırdağında temelli harabiyetlere etken olabilmektedir."

MULTİDİSİPLİNER BİR TEDAVİ UYGULANABİLİR

Romatizmanın hastanın kişi dokularına geliştirdiği kusur reaksiyonlar neticesinde oluşan emraz grubunun umumi ismi bulunduğunu tamlayan Op. Dr. Volkan Balcı, “Bu reaksiyondan en aşkın nasibini düzlük dokular eklemin sinovyal membranıdır. Bu reaksiyonların bulaşık etmiş olduğu eklemlerin tipleri, ekliptik yöntemleri ve tutulumun sertliği otama dönemini belirler. Tüm artrit tiplerinde yegâne birlikte arızasız tedaviyi yönetebileceği kabil multidisipliner kısaca nice arızasız hekiminin otama sürecine iştirakı olabilmektedir" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler