USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Ekiplerden yalıtım arızalarına süvari müdahale

Yılın iri bölümünde karla ciltli bulunan Doğu Anadolu'da fariza özne çarpıcılık arıza ekipleri, vatandaşın karanlıkta kalmaması düşüncesince çarpıcılık arızaları bulunan alana snowtrack ve kar motorunun birlikte atlarla veya karda yayan ulaşıyor.

Ekiplerden yalıtım arızalarına süvari müdahale
03-01-2022 12:19
Erzurum

Türkiye'nin doğusunda, dondurucu soğuklarda karla ciltli bölgelerde bakım sağlayan canlılık arıza ekipleri, vatandaşlara ağır şita şartlarında akıcı canlılık enerjisi getirmek düşüncesince devir kurnaz atlarla karlı metodları aşıyor.

Yurtta kışın en kaba geçmiş bulunduğu ve senenin şişman bölümünde karla ciltli bulunan Erzurum, Ardahan, Kars ve Ağrı ile Bayburt, Erzincan ve Iğdır'da bakım sağlayan Aras Elektrik Dağıtım AŞ (Aras EDAŞ), ağır şita şartlarının yaşandığı bölgede hem vatandaşlara bununla beraber işletmelere erke aktarımını problemsiz biçimde sağlamaya çalışıyor.

En erdemli rakımlı illerden bir tanesi bulunan ve dondurucu soğukların bilge bulunduğu Erzurum'da canlılık kesintilerinin en organ indirilmesi düşüncesince şişman güç harcayan Aras EDAŞ ekipleri, bulunan yolun kar ve tipi zımnında gizli olması yahut sefer olmaması sayesinde vasıta ile ulaşımın bulunmadığı kırsaldaki kimi noktalara zorlukla ulaşıyor.

Elektrik arızalarını bertaraf kılmak düşüncesince kırsaldaki konveksiyon hatlarının bulunduğu alanlara revan görevliler, semt genelinde 750 nefis arıza kadrosu ile vatandaşlara bakım ediyor.

Aras EDAŞ, gruplar halindeki bu takımlar ile başta kardan çevre ulaşılamayan veya yolu yok kırsaldaki arızalara 4 çeker vasıtaların beraberinde 2 at, 1 kar motoru ve 1 paletli kar kahır ara bulucu (snowtrack) ile engelleme ediyor

Aldıkları asayiş önleminin peşi esna dondurucu soğuklarda erdemli gerginlik hatlarına çıkarak konveksiyon tellerindeki arızaları gideren ekipler, vatandaşın karanlıkta kalmaması düşüncesince karla ciltli dik arazilerde, kar yağışı, tipi ve dondurucu soğuklarla da savaşım ediyor.

Erzurum'daki ekiplerin arızalara engelleme kılmak düşüncesince karla ciltli rustik bölgede meydana getirdiği mücadele, Anadolu Ajansı ekibince drone ile görüntülendi.

Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş, AA muhabirine, Türkiye'nin en tekaüt coğrafyasında vatandaşa bakım verebilmek düşüncesince güç gösterdiklerini söyledi.

"Kışın bilge bulunduğu bu kavi coğrafya ve hava koşullarında çalışabilmek düşüncesince yaz aylarının baş döndürücü değerli günlerini baş döndürücü güzel değerlendiriyoruz." diyen Akbaş, bitirdikleri yatırımlarla, toy şebekeler ve çabuk bakımlarla şita aylarına problemsiz girmeye çalıştıklarını belirtti.

"Vatandaşımızı elektriksiz tutmak düşüncesince güç ediyoruz"

Önemli müşterek rolü yürüttüklerini vurgulayan Akbaş, "Bugünlerde vatandaşımızı elektriksiz tutmak düşüncesince güç ederiz fakat buna karşın oluşabilecek aksaklıkları engel olmak düşüncesince de arkadaşlarımızı eğitiyoruz. 7 il, 58 ilçe, 4 bin köy, mahalle ve mezrada fariza işleyen arkadaşlarımız, 24 sayaç esasına mucibince çalışıyor. Hepsini kutlama kartı ediyorum. Zorlu toprak yapısında çalışmanın behemehâl zorlukları var." dedi.

Akbaş, şebekelerin tekaüt hava koşullarında arıza yapmaması düşüncesince edebiyat bakımlar yaptıklarını, bunun da faydalarını bu kavi şita koşullarında gördüklerini, bölgede esbak yıllara kıyasla canlılık kesintilerinin şişman miktarda azaldığını söyledi.

Akbaş, şöyleki bitmeme etti:

"Bölgemizde canlılık kesintisini unutturmayı hedefliyoruz. Zor toprak şartlarında kadro de takım da önemlidir. Ekiplerimiz doğrusu eğitimlerine güç ediyor, müşterek de ekipmanlar da önemli. Arazilere muvasala havadan sağlanmıyor, ulaşımın bulunmadığı yıllarda kar motorlarıyla, atlarla müşterek biçimde vatandaşları elektriksiz bırakmamaya güç ediyoruz. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu çeşidinden ağır biçimde izlem edilen arızaya algı süresi, sahamızda geçmişe kıyasla baş döndürücü kısaldı."

"Vatandaşımız canlılık kesintisini unutacak"

Arıza suç duyurusu sağlayan vatandaşların kendileri ile bağlantı kurduğu andan itibaren davet cihazı merkezi sisteminin ekipleri hızlıca harekete geçirdiğine dikkati çekici Akbaş, "Geçmişte bulunak kontrol zorluğumuz vardı lakin demin ekiplerimiz coğrafi bilim sistemiyle endamsız müddette arıza bulunan alana ulaşıyor, bu da süreyi kısaltıyor. Bu da vatandaşın lehine müşterek durumdur." sanarak konuştu.

Hizmet kalitesinin önemini vurgulayan Akbaş, "Biz, bakım kalitesi yönünde abonelerimiz düşüncesince ağır açıdan akış ve teknolojik yatırımlar yapmış kurumuz. Biz lağım döşemi altyapısını güçlendirdikçe de yurttaşlarımız bu bölgede canlılık kesintisini inşallah unutacak." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler