USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Ebe olan eşinin sözüyle başladı, damar yolu görüntüleme cihazı üretti

Ebe olan eşinin çocuk ve çocuklarda damar yolu açmada yaşadıkları sıkıntıları anlatması dair harekete güzeşte Gaziantepli Müslüm İncedal, 2 ayda damar yolu görüntüleme cihazı geliştirdi. Bebek ve evlatların damarını açık birlikte halde görüntüleyen cihazın patentini Sa

Ebe olan eşinin sözüyle başladı, damar yolu görüntüleme cihazı üretti
07-01-2022 13:13

Gaziantep'te evinin müşterek katında defans sanayiye müteveccih cihazlar geliştiren Gaziantepli kaşif Müslüm İncedal, bacı ve ebelerin bebeklerin damar şeklini açmada yaşadıkları problemi geliştirdiği cihazla ortadan kaldırdı.

Ebe olan eşinin arzusu hesabına çalışmaya başlamış olan İncedal, 2 ay kabilinden çelimsiz müşterek müddette yüzdelik beniz yerel imkanlarla damar yolu görüntüleme cihazı üretti.

Testleri Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin Acil Servis'inde meydana getirilen cihaz, hekim ve ebeler kabilinden aşırı kalburüstü bulundu.

Damar yolu açım sırasında yaşanmış olan damar patlamalarının önüne geçecek olan cihaz yardımıyla bundan sonra çocuk ve evlatların canı yanmayacak.

Patentini Sağlık Bakanlığına verecek

Cihazın hastanelere yaygınlaştırılması düşüncesince Sağlık Bakanlığı'ndan dayanak beklediğini anlatım fail Müslüm İncedal, cihazı ticari kaygıyla değil ulusal yazık bilinciyle ürettiğini belirterek, cihazın patentini Sağlık Bakanlığı'na özgülemek istediğini söyledi.

Her nesne oyun ebesi eşinin sözüyle başladı

Ebe eşinin çocuk ve evlatların damarlarının kesin görünmemesinden çevre iri külfet yaşadıklarını söylemesi hesabına çalışmaya başladığını özetleyen İncedal, “Cihazı hastanenin Acil Servis'inde de kullandılar. Çok kalburüstü buldular. Bu cihazın yaygınlaştırılmasının aşırı ehemmiyetli bulunduğunu düşünüyorum. Çünkü yaşlı, obez ve çocuklarda bu damar yolu görüntüleme aşırı güç oluyor. Defalarca enjeksiyon boğmak durumunda kalıyorlar” dedi.

“Damar patlaması hem sağlıkçıyı bununla birlikte aileyi menfi etkiliyor”

Yeni doğan bebeklerin damarlarının kırışık olmasından çevre görünmediğini aktaran İncedal, oyun ebesi eşinin bu vaziyetten namına bahsettiğini söyledi. Eşinin namına hakeza müşterek cihazın muktezi bulunduğunu aktardığını tamlayan İncedal, “Hastanenin Acil Servis girişinde etkin müşterek hekim arkadaşımız var. O da bana bu cihazın aşırı ehemmiyetli bulunduğunu söyledi. Derindeki ikinci ve üçüncü katmandaki damarlara erişmek sıkkın müşterek süreç. Bazen bebeklerin damar yollarında patlama oluyor. Bu hem afiyet personeli üstünde bununla birlikte hastalanmış yakınları üstünde menfi müşterek hasiyet oluşturuyor. Bu negatif etkileri ortadan kapatmak düşüncesince müşterek araştırı yaptım. Dünya genelinde mevcut çözümlere ve cihazlara baktım. Japonya'da müşterek şirket benim yaptığım cihaza benzeri müşterek cihaz üretmiş. Bende o fikirden yola çıkarak bu cihazı şahıs ibdai tasarımımla ürettim. Sağlıkçı ne denli görmüş geçirmiş olursa olsun sağlıkçılar bu zorluğu yaşıyor. Sabahtan akşama denli damar yolu açan müşterek insan bebeğe emsal geldiği devir bu problemi yaşayabiliyor” ifadelerini kullandı.

“Sağlık Bakanlığı bu cihazı alıp yaygınlaştırsın”

Damar yolu açılması müstelzim rastgele vaziyette bu cihazın kullanılabileceğini laflarına ekleyen İncedal, “Bu cihazı ego ticari düşünce ve amaçla üretmedim. Milli yazık bilinciyle geliştirdim. Bu cihaza şayet Sağlık Bakanlığı ehil çıkarsa kâffesi Türkiye'ye yaygınlaştırabiliriz. Patentini de gözaltı alsın ama çocuklardaki ve bebeklerdeki bu dava çözülsün. Yaşça iri şahısların enjeksiyon yaptırmaktan korktuğunu görüyorsunuz. Bu geçmişten kaynaklanabiliyor. Bu cihazla bu problemi ortadan kaldırabiliriz. Cihazdaki uygulayım bilimi yüzdelik beniz yerel ve millidir. Bu cihazı 2 ayda ürettim. Cihazın istihsal maliyeti de düşüktür. Sağlık Bakanlığı bu cihazı alsın üretip yaygınlaştırsın” diyerek konuştu.

Muhammet Abdulkadir Esen
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler