USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

'Dünyayı selamet ısıtacak' niteleyerek İdlib'de harp mağdurlarının yüreğini ısıttılar

Suriye'nin İdlib kentindeki kollar ve kıygın aileler, Türkiye'den "İyilik Tırı" ile gönderilen gıda, kömür, ev eşyası kabilinden insanca yardımlarla taayyüş tutunuyor.

'Dünyayı selamet ısıtacak' niteleyerek İdlib'de harp mağdurlarının yüreğini ısıttılar
03-03-2022 15:13
Kars

Suriye'deki iç harpte aşırı sayıda insanoğlu hayatını yitirirken, binlerce insanoğlu da evsiz kaldı. Can güvenlikleri düşüncesince çatışmalardan kaçan kıygın aileler, sakıncasız gördükleri Türkiye sınırına benzeyen İdlib ve etrafına barhana etti.

Türkiye'den mevrut yardımlarla, deri ve briketten meydana getirilen korunma sahalarına yerleştirilen kıygın aileler, dayanıklı eş hayat sürüyor.

Türkiye'deki ayrışık vakıf, cemiyet ve çıplak maşer kuruluşları ise buradaki bireylere müteveccih insanca yardım kampanyaları yürütüyor.

Bu kampanyalarda birleşen insanca yardım malzemeleri, İdlib'deki bireylere ulaştırılıyor.

"Dünyayı sağlık ısıtacak"

Kars İHH İnsani Yardım Derneği ekipleri de "Dünyayı sağlık ısıtacak" sloganıyla bitirdikleri yardım kampanyasında, hayırhah kişilerin desteği ile ayrışık şart ve çul materyali ile yakıt ve ev eşyalarını "İyilik Tırı" ismini verdikleri tıra yükledi.

Bu tır ile İdlib'e ulaştırılan battaniye, gıda, un, yatak, halı ve kömür kabil insanı yardımlar, mağdurların yüzünü güldürdü.

Yine Kars'ta gönüllülerin "Bir oyuncak da sen ver" sloganıyla yürüttükleri içtimai hata projesi çerçevesinde hayırseverlerden birleşen oyuncaklar, İdlib'deki küçüklere dağıtıldı.

İHH İnsani Yardım Derneği ve gönüllülerden oluşan ekip, ailelere dağıttıkları yardımın birlikte buradaki köylerde, ana ve babasını yitirmiş küçüklere oyuncak dağıtıp oyunlar oynayıp sevinçlerine kuma oldu.

Kars'tan mevrut fahri ekip, bitirdikleri bileklik, saç tokası kabil armağanları de küçüklere dağıttı.

Mutlu olmaları düşüncesince inç boyalarla evlatların ellerini boyayan ve duvara astıkları brandaya pentür fail gönüllüler, yurda döndü.

Kars İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şahin Cevensin, AA muhabirine, İHH'nin başlatmış bulunduğu kampanya ile Türkiye'nin nice ilinden Suriye'deki harp mağdurları düşüncesince insanca yardım materyali topladıklarını söyledi.

Böyle eş düzentileme içinde bulundukları düşüncesince aşırı bahtiyar olduklarını özetleyen Cevensin, "Kars İHH namına buraya geldik. İyilik Tırı'nda mevcut un, besin ve çul maddeleri, kömür, döşek ve battaniyeleri darmadağın geçirmek düşüncesince buradayız. Onlarca kamptan biraz tanesini dolaştık, kömürlerimizi dağıttık, evlatları sevindirecek etkinlikler yaptık. Türkiye, herhangi eş devir bulunduğu kabil mazlumların indinde olmaya bitmeme edecek." dedi.

"Çocuklar masumdur, herhangi eş devir bahtiyar edilmeyi doğruluk ediyor"

"Bir oyuncak da sen ver" içtimai hata projesi gönüllüsü Fatih Taş ise hedeflerinin iç savaştan etkilenen evlatları bahtiyar geçirmek bulunduğunu anlattı.

Suriye'deki çocuklarla dobra vakitler geçirdiklerini tamlayan Taş, "Bugünkü etkinliğimizi Türkiye sınırları dışında, Suriye’de İdlib kentinde yaptık. Burada deri kentler, yetimlerin kalmış bulunduğu babasız okulları var, buraları görüşme ettik. Buradaki küçüklere elimizden geldiği derece şeker, bisküvi, meyveler, oyuncaklar verdik. Onlarla boyamalarla ait etkinlikler yaptık, dobra devir geçirdik." diyerek konuştu.

Taş, evlatların bulunduğu herhangi eş yerde olup onların yüzlerini güldürmeye çalıştıklarını dile getirerek, "Bizim düşüncesince kıygın evlatların nerede olduğu, dini, dili, ırkı ehemmiyetli değil. Çocuklar, bizim düşüncesince masumdur ve herhangi eş devir bahtiyar edilmeyi doğruluk ediyor. Bu defa buradaki kardeşlerimizi bahtiyar ettik, inşallah bambaşka yıllarda bambaşka kardeşlerimizi bahtiyar geçirmek düşüncesince elimizden geleni yapacağız." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler