USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Dünyada mutluluğu bulamayanların dijital dünyası 'Metaverse'

Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Tuncay Dilci, sonuç günlerin en pop ağız dalaşı konusu Metaverse'nin illet olabildiği olumsuzluklara yer vererek dünyada kaosa illet olabileceğini söyledi.

Dünyada mutluluğu bulamayanların dijital dünyası 'Metaverse'
19-01-2022 10:02
Dünyanın hakkında karşıya bulunmuş olduğu en şişman tehditler ortada yayınlanan dijitalizmle dayalı belirleme ve çıkışları ile özen çekici Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Tuncay Dilci, akıbet günlerin en aşırı konuşulan ruzname maddelerinden biri bulunan “Metaverse” dair sansasyonel açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Tuncay Dilci, Metaverse'yi dünya ötesinde düşünülmüş toy ortak dünya düzeni kendisine tanımlayıp, “Metaverse, şu anda üstünde en aşırı konuşulan korulardan ortak tanesi. Evren ötesinde düşünülmüş toy ortak Dünya'yı anlatım etmektedir. Metaverse terimi içinde menfi gelişmelere koşut olumlu, insanı asıl yaşamdan uzaklaştıran yönler de mevcuttur. Popüler ortak fehva üzere görülse de insanlığı, sözde orada olmamız gerekiyormuş üzere ortak dayatmadan da bahsedilebilir. Bu yönde ortak idrak geliştirilmek isteniyor” dedi.

Dünyada mutlu olamayanların dünyası

Dilci, Metaverse'nin dünyada mutluluğu elde edemeyenlere çevrik ortak hayat sunduğunu anlatım edip, “Metaverse, Covid-19 ne ise art planda insanlığı asıl yaşamdan uzaklaştırarak evlerde hapsetmenin kararı kendisine görüntülük içinde ortak hayat haline zorlama, doğacak evresinde besin haricinde beslenme, kişiye ilişik özelliklerin, sosyo-kültürel faaliyetlerin yaşandığı, bu dünyada mutlu sıfır şahıslara çevrik ortak hayat sektörü sunması itibarıyla önemli” dedi.

“Metaverse ortak düzen değil”

Dilci, Metaverse'nin bağımlılık fail dijital oyunların aşırı elan ötesinde değişik ortak dünya düzeni bulunduğunu vurgulayıp, “Metaverse, değme şeyden geçmiş ortak düzen değil. Dijital bağımlılık kapsamında tığ oyunu yalnızca dijital hayattaki türü ile insanların yalnızca hipnotik tekniklerle mevhum ortak dünyada etkileşim içinde olması ve kendisini kaybetmesi kendisine yorumluyoruz, ama burada oyunun ötesinde toy ortak dünya düzeni betim ve toy ortak hayat biçimi organizasyonu, dijital, sanal, sınırsız bucaksız, şu anki algılarımızın ötesinde toy ortak dünya algısından bahsedebiliriz” dedi.

“Yeni ortak maşeri değişimin başındayız”

Metaverse'yi toy ortak maşeri değişimin başlangıcı kendisine değerlendiren Dilci, “Sosyolojik anlamda topluluğu toy ortak dijisist hayat haline akla yatkın manipülasyon bu anlamda toy ortak etiket kazandırma, toy ortak hayat haline punt veriyoruz şeklindeki yönlendirmelerle bedel yargılarında tebeddülat ve bağımlılığın hayat haline dönüşmesi biçiminde de anlatım edebiliriz. Yani toy ortak maşeri değişimin başındayız diyebiliriz. Metaverse, teriminin içinde ruhsal etkilenmeler de uydurma konusu. Normal yaşamda ateş çeker yahut ortak halde asosyal kişilikler, maşeri entegrasyonu sağlayamamış, asıl yaşamdan uzaklaşmış insanların korunma limanını oluşturabilecek ortak düzlük içerme etmektedir. Bu manada Covid ile ortaya çıkan yalnızlaşma ve yabancılaşma ve asıl dünyadan uzaklaşma sunumunun ortak nevi yaşama geçirilmesi ve mevhum dünyaya kullanıcılarını hapsetme durumudur.” dedi.

“İnanç sisteminde tahribata kere açar”

Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Tuncay Dilci, oluşturulmak maksut bu dijital sistemin liberalizm sistemini ve inançlara ilişkin değerlerde tahribata bozukluk olabileceğini özen çekerek şunları söyledi:

“Psikolojik manada liberalizm sistemlerini yıldırma edecek ortak ekip içerikleri de barındırmaktadır. İman ve itikat, dijital dünyanın yerlilerinde idrak tahribatına bozukluk olacak. İnanç boyutunda sapkınlık yahut saptırmalara, Allah terimini değişik ortak boyutta bildirme türü ile kelle karışıklığına ve liberalizm sisteminde tahribat oluşturarak toy ortak liberalizm haline zorlayacak ortak gestalt uydurma konusu. İman ve inan yönünde liberalizm sisteminin bozma olması ile baş başa bedel yargıları da zedelenecektir. Örneğin; dinimizde mevcud yardımlaşma, zekat, tapınma kavramları üstüne toy tartışmalar ortaya koyacaktır.

Dolayısıyla kapital ismi üstünde ağız ağıza maddeci ortak hayat biçimini mevhum hayattaki kazanımlara indirgenmiş maddeci hayat biçimini dayatacaktır. Bu yönüyle doğrudan peşi sıra hesaplı anlamda da sosyal yaşamda toy fırsatlarda getirecek ancak yanı sıra asıl dünyadan kaçışlar ve uzaklaşmalarla bu arada kapital az elan arazi değiştirerek sanallaşacaktır. Dolayısıyla istihdam ve toy servet iktisap olanaklarıyla zaman, mekan terimi ortadan kalkmış olacak. Bu dönemin millet ülkeleri üstünde oluşturacağı metaverse tasarımları ve sunumları ilkin yönetim, hükümetler ve ahali ortada tamamı dünyada mevcut olabilecek cangıl ve anarşi hali bahis konusu olabilir.”

Demet Karakuş - Volkan Kaplan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler