USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Dünya otomotiv alanı Türk mühendislerin geliştirdiği multimedya sistemlerini kullanıyor

Türk şürekâ kabilinden 20 sene geçmiş kurulan firmada, Türk mühendisler kabilinden geliştirilen yerel taşıt içi bilgi-eğlence ürünleri, evren çapındaki makine markalarınca kullanılıyor.

Dünya otomotiv alanı Türk mühendislerin geliştirdiği multimedya sistemlerini kullanıyor
26-11-2021 14:14
Bursa

Sürücü ve yolcuların konforunu ve sürüş güvenliğini artırmak, onlara henüz dörtköşe müşterek gezi yaşatabilmek amacıyla otomotiv multimedya sistemleri geliştiren Türk firması, dünyada 50'den müşterek tomar araba modeline bu ürünleri tedbir ediyor.

ULUTEK Teknopark'ta toprak düzlük Daiichi firmasının Ar-Ge merkezinde, Türk mühendisler kabilinden geliştirilen yüzdelik 100 yerel anahtar içi bilgi-eğlence sistemleri, otomotiv pazarına sunuluyor.

Daiichi Genel Müdürü Ömer Tunç Akdeniz, AA muhabirine, şirketin 20 sene ilkin kurulduğunu, yüzdelik 100 Türk sermayeli müşterek iştirak olduklarını söyledi.

Otomotiv elektroniği dalında çalıştıklarını tamlayan Akdeniz, "Radyo teyplerle başladık, multimedya sistemleriyle bitmeme ettik. Hoparlörler üretip Tofaş, Ford, Otosan kabilinden firmalara tedbir sağladık. Şimdi geldiğimiz noktada bundan sonra acemi trendleri, 'dijital kokpit' dediğimiz ekranları, elektrikli otomobillerin asayiş parçaları kabilinden acemi akımları izleme ederiz ve acemi parçaları portföyümüze eklemeye çalışıyoruz." sanarak konuştu.

Firmanın Bursa'daki Ar-Ge merkezinde meydana getirilen emekleri özetleyen Akdeniz, şunları kaydetti:

"Burada biz, Türkiye'nin yüzdelik 100 yerel evvel araba radyo teybini yaptık. Polonya'da imal edilen Lancia aracına kısaca 3 yıldır hızlı üretimde bunun tedarikini sağlıyoruz. Bu aşırı alım çalım donör müşterek şey, Türkiye hesabına müşterek ilk. Radyo, multimedya kabilinden parçalar üreten evvel ve biricik Türk firmasıyız. O devir Fiat Chrysler markasıydı demin Peugeot ve Citroen ile birleşip Stellantis Grup oldular ve ihalenin sonucunda dört başı mamur evren devlerinin içerisinden sıyrıldık ve bizi müstahak gördüler. Arkadaşlarımız burada yüzdelik 100 Türk mühendisliğiyle yazılımını, donanımını, mekaniğini, herhangi müşterek şeyini yapmış oldu ve Polonya fabrikasına tedbir etmeye başladık."

"Dünyanın 5 kıtasında da ürünlerimiz var"

Akdeniz, gayrimenkul dışı ve gayrimenkul içerisindeki nice otomotiv fabrikasına verim tasarladıklarını dile getirerek, şöyleki bitmeme etti:

"Fiat'ın İtalya'daki fabrikasına, Özbekistan'daki fabrikaya, Türkiye'de Tofaş, Ford Otosan, Karsan, Otokar kabilinden fabrikalara, Amerika'da Volkswagen'in Navistar ile bulunan birleşmesiyle imal edilen başlıca ticari vesait ve otobüsler var; oraya, Meksika fabrikalarına gönderim yapıyoruz. Hindistan'da Mahindra, Volvo Eicher kabilinden ortaklıklara radyo ve hoparlör tedarikimiz var. Hemen doğrudan Avrupa, Orta Asya, Güney Asya ve ABD da karışma kazanmak az daha dört başı mamur dünyaya otomotiv elektroniği dalında parçalar satıyoruz. Araçlara bakarsak dünyanın 5 kıtasında da ürünlerimiz var. Ürün sattığımız fabrikalar şekilde düşünürsek gine 4 kıtada, Kuzey Amerika'da, Orta Amerika'da, Asya'da, Avrupa'da, Kuzey Afrika'da alıcılarımız var. Fiat Chrysler otomobile, Peugeot ve Citroen markasına, Volkswagen'e, Ford'a mahsulat veriyoruz. Zaten evren otomotiv pazarının yüzdelik 70'ini bu vasıtalar oluşturuyor."

Yeni trendlere, teknolojilere ahenk bildirmek düşüncesince çalıştıklarını ve mühendislik güçlerini artırmayı planladıklarını aktaran Akdeniz, 1-2 sene zarfında 100 mühendisi henüz kadroya katacaklarını, elektrikli arabalara acemi parçalar geliştirmek, online multimedya sistemlerinde siber asayiş düşüncesince çalışacaklarını da laflarına ekledi.

"Tasarladığımız multimedya sistemlerini araçlarda görmek, güvenilmez müşterek duygu"

Firmanın Ar-Ge Direktörü Emrah Yürüklü de bilim coşku sistemleri, amblem paneli, multimedya, radyo, hoparlör amfi sistemleri tasarlayıp ürettiklerini belirterek, şöyleki konuştu:

"Bu mamüllerin dört başı mamur yazılım, donanım, mekanik geliştirmesi, sıfırdan, taslak çalışmasından başlıyor; açıklık yüz, ön panel, butonların yerlerinden, menülerinden sonuç ürüne denli yapıyoruz. Ford, Tofaş, Fiat kabilinden şişman otomotiv üreticileri, bizim müşterilerimiz. Biz üretiyoruz ve onların fabrikalarına gönderiyoruz. Araç ilişkin hızlı istihsal hatlarında montaj ediyor ve sonuç müşteriyle buluşturuyorlar."

Aracı gösteren, başta gençlere otomobilin satılmasını sağlayan, en menfez uğrunda bulunan multimedya sistemlerinin bundan sonra şişman ekranlı şekilde tasarlanmaya başladığı bilgisini veren Yürüklü, "Tasarladığımız multimedya sistemlerini araçlarda görmek, güvenilmez müşterek duygu. Kırmızı ışıkta duruyorsunuz, taraf tarafta müşterek araçta bizim geliştirdiğimiz multimedya sistemi kullanılıyor. Televizyonda müşterek dizide, beyaz perdede müşterek filmimizde tasarladığımız sistemleri gördüğümüzde insanoğlu duygulanıyor. 'Çok uğraştık fakat verim dobra beli ve insanoğlu kullanıyor, memnun.' sanarak bahtiyar oluyoruz." dedi.

Yürüklü, multimedya, bilim coşku sistemleri dünyasında başlıca müşterek evrilme beklendiğine dikkati çekerek, "Gösterge paneli, multimedya, amfi sistemleri, şu anda çarpık yapıda. Yeni trend, elektrikli ve özerk araçlarla beraberce bunların hepsini ansızın yönetmen biricik müşterek arama ünitesi, biricik müşterek beyin. Gösterim düşüncesince görüntülük çıkışı veren fakat hepsini ansızın biricik başına yöneten, müşterek nevi bilgisayar. Gelecekte bunun başlıca açıdan karşımıza geleceğini biliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Multimedya sistemlerinin bundan sonra genel ağ irtibatlı bulunduğunu aktaran Yürüklü, "Gelecekte güven kartı bilgilerini, HGS, OGS kabilinden detayları zarfında saklayacak multimedya sistemlerinde, cep telefonunda bulunan çalışmalar olacak. Uzaktan yazılım güncellemeleri yapılabilecek. Siber güvenlik, bundan sonra bizim işimizin ayrılmaz müşterek noktası. Biz de tedbir aşamasındayız. Siber asayiş uzmanlarını işe başlattık." sanarak konuştu.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler