USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Down sendromlu çoluk çocuk Gaziantep'te belediyeciliğin gelişigüzel bölgesine erke katıyor

Her katta minimum birlikte mânialı olması hedefiyle mânialı istihdamına yardım sağlayıcı Gaziantep Büyükşehir Belediyesinde fariza meydan 20 down sendromlu genç, düzentileme yaşamının birlikte parçası olmalarının beraberinde belediyeye erke katıyor.

Down sendromlu çoluk çocuk Gaziantep'te belediyeciliğin gelişigüzel bölgesine erke katıyor
20-03-2022 15:20
Gaziantep

"Engelli dostu şehir" sloganıyla akım fail Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kestirmece akıbet 10 senedir mânialı bireylerin yaşamın içinde mevcut olabilmesi düşüncesince ayrışık icraat yürütüyor.

Bu kapsamda 112 engelliye istihdam sağlayıcı belediyenin ayrışık birimlerinde işyar down sendromlu çoluk evlat belediyeye kuvvet veriyor.

Belediyeye ilgili "Mutlu Kafe" de bazısı down sendromlu çoluk evlat komilikten garsonluğa derece ayrışık işler yaparken birileri da belediyenin anne binasında fariza alıyor.

Büyükşehir Belediyesinin ayrışık birimlerinde fariza karşıcı down sendromlu Ercan Kastur (29), Mehmet Hösük (22) ve Kemal Poçkan (23) da karı bütçelerine yardım sağlıyor. Muhasebe belgelik biriminde 2010 yılından buyana etkin Ercan Kastur, burada döküman imza ve strateji işlerinin yanı esna kasacı işlemlerini de gerçekleştiriyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AA muhabirine, göreve geldiği günden buyana mânialı dostu beraberinde şehir olabilmek hedefiyle icraat yürüttüklerini söyledi.

Bunu gerçekleştirebilmek düşüncesince de engeli vatandaşların önündeki hepsi engelleri kapatmak icap ettiğini tabir fail Şahin, şöyleki konuştu:

"Engelli gruplarını biricik insan destekle değil, down sendromlular, müşahede engelliler denli değme takım düşüncesince ayrı emek vermek gerçekleştirmek gerekiyor. Belediyede göreve adım atar başlamaz bu manada çalışmalara başladık. Zaten elan eski gözaltı görevimizde de down sendromlular düşüncesince 'korumalı iş noktayı projesi'ni yaşama geçirmiştik. Çünkü Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu kalkınma hamlesinde bu çoluk evlat eğitilmiş, esenlik altyapısı oluşmuş ve bundan sonradan istihdama yönlendirilmesi gerekiyordu. Zaten bu gençlerimiz kalkınmanın beraberinde parçası kazanmak istiyorlardı."

Down sendromlu gençlerin meydana getirilen faaliyetlerle emek vermek yaşamının içine yerleştirildiğini, öz güvenlerinin arttığını, sonunda ailelerin de "Benden sonradan bu bebek ne olacak?" şeklindeki endişelerin ortadan kaldırıldığını tamlayan Şahin, "Ayrıca Engelsiz Yaşam Merkezi oluşturduk. Burada down sendromlu çoluk evlat açık mutfakta pedagoji bilimi alıyorlar, şehadetname alıyorlar. Hidroterapi havuzlarında pedagoji bilimi alıyorlar. Burada gine hususi atölyelerde pedagoji bilimi alıyorlar." dedi.

"Engelli istihdamında kalıp beraberinde gurur oluyoruz"

Fatma Şahin, mânialı istihdamını baş döndürücü önemsediğini vurgulayarak, şöyleki bitmeme etti:

"Engel, elde, ayakta, gözde, kulakta değil, bariyer nasırlı kalpte ve yaşarmayan gözde. Eğer gözünüz yaşarıyor, kalbiniz heyecanla atıyorsa mânialı değilsiniz. Down sendromlu ayrıntılar gelip belediyede çalışmaya başladığı devir ek bedel ürettiklerini, kalkınmanın beraberinde parçası olabileceklerini, sonunda çalışmış oldukları kavuşum kesinlikle sevgiye ve kardeşliğe dönüştüğünü gördüler. Her katta beraberinde mânialı çalıştırma kararımızla baş başa mânialı istihdamında kalıp beraberinde gurur oluyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler