USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

'Doping Teknoloji Tırı' binlerce evladı teknoloji ve bilimle buluşturdu

"Doping Teknoloji Tırı" Türkiye turunda binlerce evladı bilim ve teknolojiyle buluşturdu.

'Doping Teknoloji Tırı' binlerce evladı teknoloji ve bilimle buluşturdu
06-05-2022 13:53
Diyarbakır

Eğitim sektöründe bilimsel nitelikli ve teknolojik açıdan inovatif AR-GE çalışmalarına ağırbaşlılık verici Doping Hafıza, Türkiye'nin ciharıyek tarafındaki ufaklıklara yetişebilmek ve yarının gençlerine ilmî ve teknolojik afak ayırmak üzere "Doping Teknoloji Tırı" projesini yaşama geçirdi.

Çocukları teknolojiyle tanıştırmak, hızla gelişen teknolojinin ulaşabileceği noktaları açıklamak üzere 10 Ekim 2021'de Adıyaman'dan yola çıkan "Doping Teknoloji Tırı" il il, kaymakamlık kaymakamlık gezerek, VR gözlüklerden dronlara, İHA konsolundan 3D yazıcılara, Tesla bobininden yel türbinine derece katı baş döndürücü teknolojik cihazı evlatların kullanımına sundu.

Uzun soluklu yolculuğunu sürdüren teknoloji tırının birlikte adresi de Diyarbakır oldu.

Merkez Kayapınar ilçesindeki Millet İlkokulu bahçesinde konuşlandırılan tırda çocuklar uzmanlar eşliğinde teknolojik gelişmelerle ait bilgilendirildi.

Robotik yazılım süreçlerinden 3D yazar düşüncesince elbette modelleme yapılacağına müteallik değme inovatif süreci deneyimleyebilme fırsatı bulan çocuklar sevinçli devir geçirdi.

Teknoloji tırı, 13 Mayıs'a derece Diyarbakır'da evlatların hizmetinde olacak.

"Yıl sonuna derece 60 bin öğrenciyle buluşmayı hedefliyoruz"

Doping Teknoloji Tırı Genel Koordinatörü Şenol Dalkılıç, AA muhabirine, evlatların fon dünyalarının geliştirilmesi hesabına teknoloji tırını geliştirdiklerini söyledi.

Dezavantajlı alanlarda teknolojiye ulaşamayan evlatların görerek ve dokunarak öğrenmelerini iletmek düşüncesince bu tırı tasarladıklarını anlatım fail Dalkılıç, "Yolculuğumuza güzeşte sene Adıyaman'dan başladık. Malatya, Elazığ, Antalya ve Mersin'den sonradan Diyarbakır'a geldik. Çocuklarımıza inanıyor ve güveniyoruz. Onun düşüncesince hakeza birlikte içtimai hata projesi geliştirdik. Çocuklardan emniyetsiz dobra tepkime alıyor, baş döndürücü bahtiyar oluyoruz. Çocuklar burada bilimle ilgili nice teknolojik ürünle tanışıyor." dedi.

Dalkılıç, bugüne derece 6 ile ulaştıklarını dile getirerek, yetişek tedrisat devri sona erinceye derece 8 ile gitmeyi planladıklarını belirtti.

"Bugüne derece 30 bin öğrenciye dokunduk. Bu sene sonuna derece 60 bin öğrenciyle buluşmayı hedefliyoruz." diyen Dalkılıç, evlatların tırdaki etkinlikler esnasında iri cümbüş yaşadığını aktardı.

Dalkılıç, "Tırla ait liet besteleyenler güçlü gördüm. Çocuklarımız menfaatlerini düşünen birilerinin bulunduğunu hissediyor. Bu mevzuda her insanın duyar olmasını istiyoruz. Çocuklarımız gelecektir. Bu sebeple onlar düşüncesince dünkü planlar gerçekleştirmek üzere mevcut gücümüzle çalışacağız." niteleyerek konuştu.

"Çocuklarımız heyecanla karşıladı"

Çocuklarla tırdaki etkinliklere eklenmiş olan Kayapınar Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak da yetişek hoppadak okuldan ibaret olmadığını, derslik haricinde da öğrencilerin öğrenmelerinin geliştirmesi düşüncesince bunun baş döndürücü dobra birlikte plan bulunduğunu belirtti.

Ak, evlatların teknolojiyi keşfetmesinin onlara cümbüş kattığını anlatım ederek, teknoloji tırı yardımıyla evlatların kabiliyetleri doğrultusunda fon oluşturmayı ve öğrenmeyi geliştirmelerinin onlara güdeleme sağladığını aktardı.

TEKNOFEST, TÜBİTAK destekli planlar ve zeka oyunlarının evlatların ufkunu geliştirdiğine ayraç fail Ak, teknolojiyi öğrenmeleri düşüncesince öğrencileri fevk kurda bu planlara özendirme ettiklerini bildirdi.

Ak, "Her okulumuzun teknoloji sınıfı olmayabiliyor. Bu açıdan okullarımızın bahçelerinde bu teknoloji tırlarının olması öğrenciler hesabına baş döndürücü sevindirici. Çocuklarımız teknoloji tırında nikbet duygusunu da uyandırıyor. İnsanların bilime ulaşmasında, keşfetme ve dünkü birlikte şeyler buluş etmede nikbet duygusu önemli. Tır da donanı, teknolojisiyle çocuklarımızda hem nikbet uyandırıyor bununla beraber onlara fon oluşturmayı öğretiyor. Çocuklarımız heyecanla karşıladı. Bu olanağı sağlayanlara teşekkürname ederim." ifadelerini kullandı.

"Robotik kodlama öğrendik"

Tırı gezen öğrencilerden Sara Dağ, geçmiş el hakeza birlikte etkinliğe katıldığını ve baş döndürücü bahtiyar bulunduğunu söyledi.

Tırı gördüğünde baş döndürücü şaşırdığını özetleyen Dağ, "Robotik kodlama öğrendik. Arkadaşlarımla baş döndürücü eğlendik. Bence bu janr etkinlikler olsun. Çünkü baş döndürücü eğleniyoruz. Büyüyünce bilgisayarda robotik kodlama gerçekleştirmek istiyorum." dedi.

Muhammet Ali Tuncay da tırı baş döndürücü sevdiğini belirterek, "Robot yaptıklarımıza tepkime verdi. Daha ilkin hakeza birlikte obje görmedim. Gördüğüme de baş döndürücü sevindim." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler