USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Dolandırıcıların yeni yöntemi Facebook’un açığı oldu

Sosyal iletişim araçları sitesi Facebook'un yeni müşterek açığı dolandırıcıların yeni yöntemi oldu. Kullanıcıların hesaplarına erişen hackerler, gerçekleştirdiği paylaşımlar üstünden binlerce insanı bu yoldan dolandırıyor. Uzmanlar ise içtimai iletişim araçları hesa

Dolandırıcıların yeni yöntemi Facebook’un açığı oldu
23-12-2022 11:06
Dolandırıcıların, toplumsal iletişim araçları sitesi Facebook'ta mevcud müşterek açıkça sebebiyle insanların hesaplarına erişerek, onların namına paylaşımda bulunmuş yer aldığı ortaya çıktı. Kolay yoldan servet iktisap paylaşımlarında mevcut hackerler, binlerce insanı bu yoldan dolandırıyor. Hackerların saldırısına uğrayan Teknoloji Editörü ve Sosyal Medya İçerik Üreticisi olan Ozancan Sadık Kubilay mevzunun detaylarını İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlattı.

“Hesap güvenliği düşüncesince şifrenizi acele müşterek biçimde güncelleyin”

Teknoloji Editörü ve Sosyal Medya İçerik Üreticisi olan Ozancan Sadık Kubilay, mevzunun detaylarını şu biçimde tabir etti:

“Geçtiğimiz gündüz İnstagram hesabıma çabucak birilerinin çeşidinden eriştiğini müteallik müşterek telefon aldım ve bu telefon sonra baktığımda hesabımda hakkıyla de aha bu her insanoğlunun dolandırıldığını da meydana getirilen paylaşımlardan müşterek tanesinin yapıldığını gördüm. Borsa uygulaması servisinde şu derece servet kazandım benzerinden doğrusu bu esassız müşterek paylaşım beraber onu da söyleyeyim. Bunu müşterek yerde görürseniz de direkt bu dolandırılma içinde ne yer aldığı kabul edebilirsiniz ve sonra hesabımda koşa adımlı teslim açıkça ve topu topu düzenlilik önlemleri açıkça bulunmasına karşın bunun kesinlikle gibi olabildiğini araştırmaya başladım ve Facebook'un hesaplar merkezi adındaki müşterek bölümünden hesaplara erişilebildiği ayrıksı hesaplarla da baki hesapların müşterek araya getirilmiş yer aldığı ve bu sayede blok biçiminde bu hesaplardan uğurlama ve öykü paylaşımı yapılabildiğini ayırt ettim. Tabii bunun üzerinde ego hesabımı arka kabul etmek düşüncesince lüzumlu işlemleri başlattım kendimce lakin bunu önleyen eşhas ayrımsız sürede hesabımdaki eğik adresini telefon numarasını falanca kaldırıp koşa adımlı doğrulamayı çevrim dışı bırakmayı başarmışlar müşterek şekilde. 'Nasıl oluyor?'sorusu en önemli.

Nasıl bulunduğunu da baktığında Facebook hesabı üstünden bu ulaşmayı gerçekleştirdiklerini, hesabıma ulaştıklarını gördüm. Dolayısıyla burada ehemmiyetli olan 2-3 pare ayrıntı var. Bir tanesi Facebook hesabınızın şifresini aşırı DOĞRU müşterek tarihte değiştirmediyseniz behemehâl matematik güvenliği düşüncesince şifrenizi acele müşterek biçimde güncelleyin. Çünkü hesaplar merkezi üstünden mahsus ki aşırı şen müşterek biçimde bu hesaplar çalınabilir, ele geçirilebiliyor."

“Çift adımlı doğrulamayı açıkça bırakın”

Hesabını arka aldığından tanımadığı biraz hesabın henüz Facebook üstüne bağlandığını tamlayan Kubilay, “Ben hesabımı elime geriye aldığımda geçmiş ayırt ettiğim bilinçlilik hesaplar merkezinde tanımadığım 3 veya 4 pare henüz değişik insanoğlunun İnstagram hesabının olduğuydu. Bu beni iyice şaşırttı. Kontrol ettiğimde o insanların hesaplarından story paylaşımı falanca da yapabildiğimi gördüm. Tabii ki yalnızca sonra bu şeyi silme ettim. Bu izni hesapları kaldırdım hesaplar merkezinden lakin bu işlemi önleyen eşhas ayrımsız sürede o hesapları da aşırı şen müşterek biçimde erişebilmişler. Dolayısıyla İnstagram ve Facebook şifrelerinizi aşırı çabuk müşterek biçimde güncellemeniz iyice ehemmiyet bildirme ediyor. Çift adımlı doğrulamayı siz gine ne olur, ne imkânsız açıkça bırakın” ifadelerini kullandı.

“Hackerler görülmemiş müşterek yöntem bulmuşlar”

Sosyal iletişim araçları hesaplarında makbul eğik adreslerinin gündeş olması gerektiğine aksan önleyen Kubilay şu biçimde bitmeme etti:

“Hem İnstagram hem Facebook adresinizin mukayyet yer aldığı eğik adresinin şayet kullanmıyorsanız behemehâl deli dolu kullandığınız müşterek eğik adresine çevirin. Çünkü benim Facebook'umda mevcut eğik adresi müşterek süredir hakeza daim bakmadığım müşterek eğik adresi idi. Dolayısıyla o eğik adresinden de hakeza müşterek hesabınızı atak olma ihtimali iyice yüksek. Bu mevzulara uyanıklık etmeniz önemle bildirme ediyor. Çünkü hackerler veya biçimsiz oruçlu eşhas görülmemiş müşterek yöntem bulmuşlar. Sizin adınıza ayrıksı şahısların dolandırılması namına bunu yapmanız iyice önemli. Çünkü burada yalnızca müşterek matematik hacklenmesinden lakırtı etmiyoruz. Burada sizin adınıza ayrıksı şahısların dolandırılmasından bahsediyoruz. Oldukça ehemmiyet bildirme fail bu mevzuya siz değerli üyelerimizin de uyanıklık etmesi iyice ehemmiyetli niteleyerek düşünmekteyim.”

Doğukan Gürel
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler