USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Doç. Dr. Doğan: Mevsimsel gripte çocuk bölümümüzde yatış oranı yüksek

Tekirdağ'ın Çorlu İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, okullarda sâdır ve el ortada hınzır gribi adına bildik hastalığın sezonluk birlikte gribal enfeksiyon bulunduğunu söyledi. 'Çocuk bölümümüzde yatış oranımız yü

Doç. Dr. Doğan: Mevsimsel gripte çocuk bölümümüzde yatış oranı yüksek
09-01-2022 13:32
Tekirdağ'ın Çorlu İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, okullarda sâdır ve el ortada hınzır gribi şekilde bildik hastalığın sezonluk birlikte gribal enfeksiyon bulunduğunu söyledi. "Çocuk bölümümüzde yatış oranımız yüksek" diyen Doç. Dr. Doğan,  "Koruyucu önlemler Covid-19'da aldığımız engel önlemlerle benzerdir. Maske, mesafe, hıfzıssıhha kurallarına adapte olmak zorundayız" niteleyerek konuştu. 

Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, akıbet günlerde okullarda öğrenciler ortada tanıdık gribal enfeksiyonun el ortada hınzır gribi şekilde bildik alışılagelen birlikte gribal enfeksiyon bulunduğunu söyledi. Doç. Dr. Doğan, "Domuz gribi şekilde bildik illet esasen influenza virüsünün tipleri oluşturmuş yer aldığı günce yaşamda karşımıza çıkan sezonluk gribin kendisi yahut birlikte formudur. Bu sebeple alışılagelen gribin haricinde ayrımlı belirti ve bulguları olmaz. Normal gripte sâdır ateş, öksürük, döşenmemiş öksürük özellikle, adale ağrısı, halsizlik ve önemsiz çocuklarda bunlara eklenecek bulunan ishal, bulantı, kusma, rahim ağrısı derece semptomlarda seyreden birlikte klinik tablodur. Gribin asliye bulaş yolu öksürük ve aksırma kanalıyla etrafa yayılan aeresoller aracılığıyla, başkaca grip virüsü ölmüş ortamlarda 8 saate denli varlığını bitmeme ettirebilir. Temas kanalıyla da bulaşabilir. Yani esirgeyici önlemler Covid-19'da aldığımız engel önlemlerle benzerdir. Maske, mesafe, hıfzıssıhha kurallarına adapte olmak zorundayız. Ayrıca ekol devri çocuklarında mülevven maskelerin kullanılması, evlatların beğenisini ziyadesiyle çekmektedir ve öz aralarında peçe değişim işlemi yapmaktadırlar. Bu sebeple ekol çocuklarında yegâne sima peçe kullanılmasını, ilkin bizim rutinde tercih ettiğimiz cerrahi maskenin kullanılmasını öneriyoruz" dedi.

'ÇOCUKLARDA HASTALIKLAR DAHA KOLAY YAYILIYOR'

Çocuklarda hastalığın henüz hazırlop yayıldığını tabir fail Doç. Dr. Doğan, "Çocuklar engel önlemlere ahenk ve ilgi dair yetişkinlere layıkıyla ahenk dair henüz başağrısı yaşanılan birlikte gruptur. Bu sebeple kollar maskelerini rahat çıkarabilir. Çocuklar maskesi ağzı örtmeyecek biçimde takabilirler, çocuklarda ahenk sorunu yaşanabilir. Bu sebeple de evlatların grubu, şişko bulunmuş yer aldığı ortamlarda yetişkinlere layıkıyla hastalığın çıkma hızı henüz aşkın olabilir. Evde düşmeyen ateş, mevcud döşenmemiş öksürüğün karakterinde birlikte başkalık cır cır ve bulantıya ilişkin şekilde tagaddi eksikliği halsizlik ilkin bebeklerde dü yaşın altındaki çocuklarda ilgi dağınıklığı iğbirar akım kabiliyetinte eksilme varsa kesin suretle en yaklaşan ve sayrılarevi ve çocuk hastalığında bilirkişi birine çocuğunu otama ettirmeliler için fazlalık şekilde bambaşka tablolar da ilhak olur. Bu evlatların yatarak tedavilerinin yapılması gerekebilir" niteleyerek konuştu.

'YATIŞ ORANIMIZ YÜKSEK'

Doç. Dr. Mustafa Doğan, çocuklarda rahatsızlığı oluşturucu birlikte el göründüğünde behemehâl doktor tedavisinin uygulanmasını önerdiklerini belirterek, "Covid testi müspet çıkarsa, elektrik ve covid tedavisi uygulanmalı. Eğer olanak dahilindeyse hınzır gribi belirleme etmeye müteveccih birlikte imtihan yapılabiliyorsa müspet çıktığında gene istiharat yeterli. Uyku, istikrarlı beslenme, doktor önerilerine uyulmasını salık mektubu ederiz. Ayrıca gripten korunmanın yolu da gene aşıdır. Özetle riziko grubundaki kişilerde, 5 yaşın altındaki çocuklarda, 65 gözyaşı giysi şahıslarda KOAH, ihtisas yetmezliği, böbrek yetmezliği, diyabeti bulunan şahıslarda başkaca birlikte grip aşısıyla aşılanmalarını öneriyoruz. Çocuk bölümümüzde yatış oranımız yüksek, iri miktarda doluluğa yaklaşan diyebiliriz. Bunların da ehemmiyetli birlikte bölümü birlikte an önceki bahsettiğimiz semptomlara erbap çocuklarımız" dedi.

'CİDDİ TABLOLARA YOL AÇAR'

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. akademisyen Salih Aydın da sonbahar-kış aylarında sezonluk ifrazat halinde ortaya çıkan el ortada hınzır gribi şekilde bildik influenza enfeksiyonlarının akıbet yıllarda kollar ortada enine boyuna kesif şekilde görüldüğünü söyledi. Aydın, "Ateş, öksürük, geçit ağrısı, başlangıç ağrısı, adale ağrıları, yorgunluk, halsizlik şikayetleriyle kendini yayınlayan bu illet ilkin önemsiz bebekler ve vakayiname rahatsızlığı bulunan çocuklarda hayatı yıldırma fail ağırbaşlı klinik tablolara defa açabilmektedir. Okullarda evlatların maskelerini akilane biçimde kullanmaları, el yıkamaya ilgi etmeleri, istikrarlı ve tam beslenmeleri hastalığın yayılması ve hazırlop atlatılması hesabına en giranbaha hususlardır" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler