USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

“Diyet ürün kullanımı, problemi olmayan bireylerde sağlık problemlerine yol açabilir”

Diyet mamüllerin tüketiminde ilgi edilmesi gerekenlerle ilgilendiren bilgelik sağlayan Diyetisyen Yıldız Melek Aksoylu, “Kalp, tansiyon, diyabet, aşırı kiloluluk üzere probleminiz var ise rejim ürünleri yeğleme edebilirsiniz. Fakat tek illet daima light ürün kullanmanızı gerektirme

“Diyet ürün kullanımı, problemi olmayan bireylerde sağlık problemlerine yol açabilir”
24-01-2022 16:29

Diyet mahsulat yağı, şekeri, unu azaltılmış yahut besin maddelerinin değişik türünün kullanıldığı ürünlerdir. Diyabetik ürünlerde diyabet hastalığı hesabına tatlandırıcı kullanılması bunun en güzel örneğidir. Medicana International İstanbul Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yıldız Melek Aksoylu, dimdik tagaddi ve rejim süreçleri kendince bilgiler verdi.

“HİÇBİR NEDEN SÜREKLİ DİYET ÜRÜN KULLANIMINI GEREKTİRMEZ”

Süt ürünlerinde yağın ayrıştırılarak elan ceninisakıt semiz mamüllerin elde edilmesinin, çıtır çıtır seçimi ürünlerde alkan un hesabına değişik un çeşitlerinin kullanılmasının rejim mamüllerin başka örnekleri bulunduğunu kail Aksoylu, “Bu ürünleri kullanıp kullanmayacağınızı belirleyen en ehemmiyetli etmen sağlık durumunuzdur. Light ürün tercihini belirlemede çağ değerleri ve vakayiname hastalıklarınız yol göstericidir. Kalp hastalıklarıyla ilgilendiren sağlık problemleriniz var ise antagonist azaltılmış, light bulunan motorin ürünlerini yeğleme edebilirsiniz. Tansiyon probleminiz var ise light zeytin yeğleme edebilirsiniz. Diyabet probleminiz var ise light tatlılara toprak verebilirsiniz. Obezite probleminiz var ise sizin düşüncesince ülküsel bulunan light ürünü seçebilirsiniz. Fakat nazar boncuğu illet daima light ürün kullanmanızı gerektirmez. Her ürünün light olanını yeğleme geçirmek sağlık problemi olmayan bir bireyde tagaddi hatalarına ilişkin sağlık sorunlarını yanı sıra getirebilir” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN ÖĞÜN DÜZENİ VE GÜN İÇİNDEKİ HAREKET”

Beslenmenin ferdin cinsiyetine, yaşına, fiziki aktivitesine, dirim tarzına ve umumi sağlık niteliğine uyarınca değiştiğini kaydeden Aksoylu, “Öğün inmek güzel bir tagaddi modeli mümkün yahut olmayabilir. Kişiye uyarınca aşırı değişkendir. Diyabet, hipertansiyon, ceninisakıt çağ şekeri doğrusu hipoglisemi problemi canlı hastalar düşüncesince sakıncalı olabilmektedir. Burada ehemmiyetli bulunan kez düzeni ve güneş içerisindeki hareketinizdir. Dyt. Yıldız Melek Aksoylu, öğünlerdeki protein-karbonhidrat miktarı aşırı güzel ayarlanmalıdır. Yetersiz protein ve karbonhidrat kabız ve ödem kabil sorunlara yol açabilir. Herhangi bir sağlık probleminiz olmadan 2 anne öğün, 1-2 boşluk kez tarzı ile tagaddi metodu uygulanabilir” sanarak konuştu.

“TEK TİP BESLENME SAĞLIĞI OLUMSUZ ETKİLER”

Tek insan beslenmenin akıllıca bir tagaddi yaklaşımı olmadığını dile getiren Aksoylu, “Tüm besinlerin sağlığımız üstünde olağanüstü tesirleri vardır. Tek insan nemalanmak çelimsiz müddet bitmeme ettirilebilir zira hazım probleminden başlayarak vitamin, mineral yetersizliğine akıllıca ilerler ve sağlığınız negatif etkilenir. Yeterli ve stabil nemalanmak levent boylu vadede gelişigüzel devir kazandırmıştır” bilgisini paylaştı.

“MEYVE SUYU YERİNE MEYVENİN KENDİSİNİ TÜKETMEK DAHA SAĞLIKLI”

Meyvelerin posasını kaybederek elde edilmiş kâr sularının çağ şekerini çabucak yükselterek, yağ depolanmasını arttırdığına ilgi çekici Aksoylu, “Tabi burada ehemmiyetli bulunan bir tane başına kâr suyu değil tamamı güneş ortamında neler tükettiğinizdir. Meyve suyu hesabına meyvenin kendisini bezdirmek gelişigüzel devir elan sağlıklıdır. Fakat bunu emmek sizi bahtiyar ediyorsa orta miktarlarda ve sıklıkta, meyvenin posasını kaybetmeden su, süt, kefir fazlası ile taçlandırmak kâr suyunun dokuncalı etkilerini minimuma indirecektir. Sıkma kâr suyu istihlak sıklığı insana uyarınca değişmektedir” dedi.

YAPAY GLUKOZ VE PALM YAĞI İÇEREN GIDALARIN TÜKETİMİ ÖNERİLMİYOR

“Besinlerle beraberce gereksinimini karşılayamadığınız vitamin ve minerallerin takviyesini kabul geçirmek mümkün sağlık sorunlarını önlemede şişman destektir. İlk öncelik; saf namına gıdalardan karşılamak, karşılanamadığı vaziyette hekim kontrolünde takviyesini almaktır” diyen Aksoylu, “Özellikle ‘tüketmeyin’ diyeceğimiz bir besin şekli örneğin; sakatat, mamul etler yada tuzlu kuruyemişler gibi, bileşimli fruktoz, glukoz ve palm antagonist içeren gıdalar ile margarinlerin tüketilmesini aşırı önermiyorum” sanarak konuştu.

KEPEKLİ EKMEK TÜKETİMİ DEMİR EKSİKLİĞİ YAŞAYANLAR İÇİN DEZAVANTAJ OLABİLİR

En aşırı karşılaşılan sorunlardan birinin ‘Ekmek tüketmiyorum fakat kilogram veremiyorum’ bulunduğunu dile getiren Aksoylu, “Ekmek tüketimi dokuncalı değildir. Zararlı bulunan besin ögelerini orantısız almaktır. Bilinçsizce nan tüketimini bırakanlar hissetikleri erke açığını elan kalorili gıdalardan sağlıyor. Bu da istenilmeyen bir durumdur. Sizin düşüncesince akıllıca bulunan ekmeği akıllıca oranda tüketebilirsiniz. Doğru olduğuna inanılan hatalar arasında; glüten intoleransı yokken glütensiz nan bezdirmek geliyor. Kepekli nan tüketimi kuvvetli eksikliği yaşayanlar düşüncesince dezavantaj olabiliyor. Ek namına IBS problemi olanlarda nan seçiminde akıllıca tercihi yapmalılar” uyarısında bulundu.

ÇAY VE KAHVE TÜKETİM MİKTARINA DİKKAT

“Ortalama su miktarı rical düşüncesince kilogram başı 35 ml iken, hanımlar düşüncesince 30 ml’ dir. Bu sayı farkı bir değerdir. Spor yapıyorsanız elan bir tomar olmalıdır. Sıvı namına kâr suyu, asitli meşrubat kabil besinlere aşırı ihtiyacımız bulunmayan aslında” diyen Aksoylu, laflarını şöyleki sürdürdü:

“Günlük tüketebileceğiniz yoğurt hakkınızı katık namına değerlendirebilirsiniz. Tansiyon probleminiz olmadan ve tüketmeyi seviyorsanız 200 ml soda idealdir. Aşırı çay ve kıraathane emmek giriş ağrısı, ödem, dalgınlık, adale yorgunluğu, kafeinin tesiri bittiğinde asabiyet durumu, ceninisakıt metabolizma hızı kabil sorunlara illet olur. Benim likit tüketiminde önceliğim gelişigüzel devir sudur. Türk kahvesi en şakak içeceğimdir. Ayran, soda ve sade namına meful kâr kompostoları da beslenmemde toprak almaktadır.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler